۹ آذر ۱۴۰۲، ۱۸:۰۰
کد خبر: 85307945
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رییس بسیج اصناف: مشکلات صنعت طلا با افزایش صادرات قابل حل است

مشهد-ایرنا- ربیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی گفت: هنگامی که بستر افزایش صادرات مصنوعات طلا در کشور فراهم و موانع برداشته شود، بسیاری از مشکلات این صنعت رفع خواهد شد.

به گزارش ایرنا، غلامرضا حسن پور عصر پنجشنبه در نشست میز کشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا، نقره و جواهرات با محوریت خراسان رضوی در اتاق بازرگانی مشهد افزود: گردش مالی طلا در دنیا هزار میلیارد دلار در سال است و باید سهم ایران را در این بخش بررسی کرد.

وی بیان کرد: ۱۵ کشور در همسایگی ایران هستند که ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت دارند اما ایران نقش کمرنگی در بازارهای این کشورها دارد، در این راستا باید ایران با تمرکز بر افزایش صادرات سهم خود را در این بخش افزایش دهد.

رییس سازمان بسیج اصناف کشور ادامه داد: باورهای تولیدکننده مصنوعات طلا، اصلی ترین موضوع در موفقیتهای صادرکننده محسوب می شود، لذا وقتی که در خارج از کشور حضور پیدا کرده و با ساختار فروش محصولاتش را ارایه کند، می تواند به عنوان صادرکننده بنکداری تاسیس کند.

وی با بیان اینکه ضروری است که سیاستمدار در امور طلا مداخله نکند، تاکید کرد: سیاستمدار اطلاعاتش را از تاجری دریافت می کند که خودش را پیشتاز فضای طلا نشان می دهد، بنابراین سندی را که سیاستمدار به تاجر سفارش می دهد، سند راهبردی طلای کشور نیست.

حسن پور اضافه کرد: طلا آنقدر پیچیدگی ندارد که ناشناخته باشد، بلکه ناهنجاریها در این بخش به جهت فرآیندهای معیوب و ظرفیتهای خالی است.

به گفته وی، در حالیکه بر اساس قانون بهبود فضای کسب و کار، باید تشکلها و بخشهای خصوصی در اصلاح و تدوین مقررات و قوانین و آیین نامه ها نقش داشته باشند، از ظرفیت فعالان اقتصادی حوزه طلا در این بخش چندان برای رفع چالشها بهره گرفته نشده است.

وی موضوع قاچاق کالا در کشور را بسیار جدی دانست و افزود: قاچاق کالا افزایش یافته و تداوم آن تولید را از بین می برد، لذا باید تمرکز دولت بر صادرات محور کردن و توسعه تولید در کشور باشد.

کلانشهر مشهد یکی از پایگاههای شاخص در حوزه جواهرات

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: خراسان رضوی و به ویژه کلانشهر مشهد یکی از پایگاه‌های شاخص کشور در حوزه جواهرات و گوهرسنگ‌ها است که رفع موانع و اصلاح قوانین این بخش، بر رشد تولید و صادرات محصولات آن اثرگذار خواهد بود.

محمدرضا توکلی زاده افزود: اکنون در خراسان رضوی و به ویژه کلانشهر مشهد چندین هزارنفر در بخش طلا، نقره، جواهرات و گوهرسنگ‌ها مشغول به فعالیت هستند و اصلاح و بهبود رویه‌ها و حتی قوانین مرتبط با قیمت‌گذاری، تولید و صادرات این محصولات، می‌تواند کشورمان را از اثرات مثبت اقتصادی صنایع این حوزه، بیش از پیش بهره‌مند سازد.

وی جایگاه شاخص شهر مشهد در حوزه گردشگری زیارت و استقبال گردشگران بین‌المللی از این شهر را یادآوری و بیان کرد: صنعت گوهرسنگ‌ها در کنار ظرفیت‌های شاخص گردشگری این شهر، توان رشد و تعالی فراوانی دارد. در همین راستا، اگر مشهد را به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ‌ها معرفی می‌کنیم، پس باید از تمامی ظرفیت‌هایی که در این بخش فراهم است، جهت ارتقای این برند و جایگاه بهره بگیریم.

توکلی‌ زاده، تقویت توان صنعت طلا، نقره و گوهرسنگ‌ها را در گرو پیوند و حضور پُررنگ آن در بازارهای جهانی دانست و خواستار پیگیری مشکلات و دغدغه‌های فعالان این بخش، با هدف حضور اثربخش آنها در عرصه‌های جهانی شد.

به گزارش ایرنا، میز کشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا، نقره و جواهرات با محوریت استان خراسان رضوی با حضور روسای اتحادیه های فروشندگان و سازندگان طلا و نقره و جواهر کل کشور، نمایندگان سازمان ملی استاندارد، گمرک، بانک مرکزی، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، اتاق اصناف ایران در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.

نمایشگاه تخصصی طلا، نقره و جواهر و ماشین آلات صنعتی این بخش عصر امروز در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی مشهد گشایش می‌یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha