به گزارش ایرنا، معاون بهبود و تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار ایرنا هدف از برگزاری این جشنواره را شناسایی، حفظ ذخایر ژنتیکی، توسعه پرورش و اصلاح نژاد اسب کاسپین اعلام کرد و افزود: اکثر اسبهای شرکت کننده در این جشنواره از شهرستانهای بندرانزلی، رضوانشهر و تالش هستند.
محمد گلشنی اضافه کرد: در این جشنواره اسبها در ۹ رده کرههای زیر یک سال، یک تا ۲ سال، ۲ تا سه سال، مادیانها و نریانهای چهار تا ۶ سال، هفت تا ۱۰ سال و ۱۰ سال به بالا مورد ارزیابی داوران قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: جشنواره ملی اسب کاسپین به منظور شناسایی و حفظ نژاد این اسب هر ساله برگزار میشود و اصلیترین مسئله آن شناسایی ذخایر ژنتیکی اسب کاسپین است .
وی ادامه داد: این جشنواره با مشارکت ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی استان گیلان، منطقه آزاد انزلی، انجمن صنفی کارفرمایی پرورش دهندگان نژاد به عنوان بخش خصوصی و اداره کل دامپزشکی استان گیلان برگزار شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان بندر انزلی نیز اظهار کرد: اسب کاسپین در آثار ناملموس میراثی کشور ثبت شده است و جشنواره آن نیز به زودی به تقویم گردشگری کشور اضافه خواهد شد.
اسماعیل ساحلی ادامه داد: طبق برنامهریزیهای انجام شده در ماههای آینده تورهای گردشگری برای بازدید از خاستگاه پرورش اسب کاسپین انجام خواهد شد.
“ اسب کاسپین؛ مهارتهای سنتی پرورش و نگهداری ” به شماره ۲۸۷۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .
نظر شما