گردشگران پایگاه تاریخی حسنلوی نقده ۲۵ درصد افزایش یافت

ارومیه- ایرنا- مدیر پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلوی نقده گفت: امسال بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از این پایگاه تاریخی بازدید کرده اند که ۲۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر است.

حسن شیری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد، ۴۵ نفر گردشگر خارجی بوده که از کشورهای ژاپن و ترکیه برای بازدید از اماکن تاریخی به آذربایجان غربی سفر کرده بودند.

وی اضافه کرد: گردشگران داخلی نیز علاوه بر مردم آذربایجان غربی، از استان های کردستان، آذربایجان شرقی، تهران و فارس بوده که از پایگاه تاریخی حسنلو بازدید کرده اند.

مدیر پایگاه ملی حسنلوی نقده اظهار کرد: امیدواریم همین روند افزایشی بازدیدکنندگان در ماه های آتی نیز تکرار شده و پذیرای گردشگران بیشتر داخلی و خارجی باشیم.

گردشگران پایگاه تاریخی حسنلوی نقده ۲۵ درصد افزایش یافت

به گزارش ایرنا، پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو، مهمترین سایت گردشگری در جنوب استان در روستای هدف گردشگری حسنلو قرار دارد و این روستا دارای جاذبه های طبیعی از قبیل سد حسنلو و تالاب حسنلو است.

محوطه تاریخی حسنلو، با حدود هشت هزار سال قدمت یکی از مهمترین سایت‌های باستان شناسی کشور است که هزاران اشیای فرهنگی و ‌تاریخی نفیس از قبیل ظروف سفالی، اشیای مفرغی و برنزی، زیورآلات، ادوات جنگی و اشیای تزیینی در اثر کاوش‌های انجام شده از آن به دست آمده است.
موزه پایگاه ملی حسنلو نیز در سال ۱۳۹۲ درجوار تپه تاریخی حسنلو احداث شده است. معروفترین اثر باستانی به دست آمده از این محوطه تاریخی "جام زرین حسنلو" ‌است که سه هزار سال قدمت دارد و ‌این کشف در تاریخ باستان شناسی ایران و جهان یکی از مهمترین اکتشافات علمی واز نادرترین آثار تاریخی، دینی و ‌هنری دنیای باستانی به شمار می‌رود.

محوطه تاریخی حسنلو در ۸۰ کیلومتری ارومیه و ۹ کیلومتری شهرستان نقده قرار دارد. این اثر در سال ۱۳۴۴ به شماره ۴۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده و جهت انجام فعالیت‌های علمی، فنی و پژوهشی به پایگاه ملی تبدیل شده است.

بر اساس داده‌های باستان شناسی، این تپه در ۱۰ دوره مورد سکونت قرار گرفته است که دوره دهم که قدیمی ترین دوره سکونت حسنلو به حساب می‌آید مربوط به هزاره ششم تا هزاره سوم قبل از میلاد است.

بطور تقریبی ۱۴ تپه باستانی در اطراف تپه حسنلو شناسایی شده‌اند که نشان از آبادانی، آب و هوای مناسب و رشد فرهنگی انسان‌های روزگار کهن در این ناحیه دارند.

ساکنان اولیه تپه حسنلو احتمالا قومی بوده‌اند به نام مانایی که تمدنی بس وسیع و درخشان از خود به یادگار گذارده‌اند و محل سکونت آنها سرزمین‌های جنوبی دریاچه ارومیه بوده و نام شان به صورت «مان» در کتاب تورات هم آمده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha