به گزارش شنبه شب ایرنا از "الجزیره انگلیسی", امانوئل مکرون قبل از پرواز به قطر در یک کنفرانس مطبوعاتی در دبی امارات گفت: «اگر قرار باشد امنیت اسرائیل به قیمت جان فلسطینیها بدست آید، هیچ امنیت پایداری برای اسرائیل در منطقه وجود نخواهد داشت.»
مکرون برای کمک به تلاشها برای توقف جدید درگیری که میتواند به آتشبس پایدار بین اسرائیل و حماس منجر شود، در دوحه حضور یافته است.
پیشتر مکرون با بیان این ادعا که اسرائیل حق دارد با از بین بردن گروههای تروریستی از خود دفاع کند، گفته بود که تل آویو حق دارد از طریق اقدامات هدفمند اما در عین حال با به خطر نینداختن جان غیرنظامیان، از خود دفاع کند.
وی مدعی شد: ما میدانیم که تنها پاسخ ممکن به تروریسم، یک پاسخ قوی و عادلانه است.
مکرون در ادامه با اشاره به نگرانیهای ناشی از سرریز درگیریها در خاورمیانه، به فرانسویها قول داد که از همه شهروندان فرانسه در خاک این کشور محافظت کند و افزود: اولین وظیفه ما تضمین امنیت همه شهروندانمان در قلمرو فرانسه و جلوگیری از هر اقدام و بیان هر مطلبی که موجب برچسب زدن و بدنامی گروهی از مردم فرانسه شود، است.
به گزارش ایرنا, گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
به دنبال پایان آتش بس موقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتشبس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتشبس قبلی به توافق رسیده است.
صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، وقفه در درگیریها میان اسرائیل و حماس یا آتش بس موقت در غزه به پایان رسید زیرا که این مهلت که با میانجیگری قطر همراه با تبادل اسرا آغاز شده بود، تمدید نشد و پس از پایان موعد آتش بس موقت در غزه پس از هفت روز، بمباران مناطق مختلف این باریکه، بویژه شهر خان یونس را از سرگرفت و دهها فلسطینی را شهید و زخمی کرد.
گروههای مقاومت فلسطین هفتم اکتبر، حملات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه بوده و حمایت غرب از این رژیم به بهانه دفاع از خود، عملا چراغ سبز و مجوزی برای تل آویو در ادامه کشتار بیرحمانه کودکان و زنان فلسطینی داده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل بیش از ۱۵ هزار فلسطینی از آغاز حملات اسرائیل در غزه کشته شدهاند. دهها هزار نیز زخمی شدهاند و تعداد زیادی مفقود هستند که بیش از دو سوم کشته شدگان را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
نظر شما