به گزارش ایرنا، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز گذشته گفت که اگر رژیم صهیونیستی اقدام بیشتری برای حفاظت از غیرنظامیان انجام ندهد، دولت تل آویو با خطر شکست راهبردی روبرو میشود.
آستین در مجمع دفاع ملی ریگان گفت که اگر اسرائیل هر کار ممکن را برای حفاظت از غیرنظامیان انجام ندهد، ممکن است فلسطینیها را به سمت آغوش دشمن سوق دهد و شکست راهبردی را جایگزین پیروزی تاکتیکی کند.
وزیر دفاع آمریکا اضافه کرد: واشنگتن درسهای سختی را در عراق و افغانستان در مورد کشتار و جابجایی غیرنظامیها یاد گرفته است. جنگ در یک منطقه شهری متراکم اسرائیل را متحمل مسئولیتهای سنگینی میکند.
آستین که زمانی فرماندهی نیروهای آمریکا در خاورمیانه را بر عهده داشت، گفت: درس این نیست که شما میتوانید در جنگ شهری با محافظت از غیرنظامیان پیروز شوید. درس این است که شما فقط میتوانید در جنگ شهری با محافظت از غیرنظامیان پیروز شوید.
هشدارهای وزیر دفاع آمریکا به رژیم صهیونیستی در راستای استانداردهای دوگانه غربیها است که از طرفی در مورد تلفات غیرنظامیها در غزه ابراز نگرانی میکنند و از طرف دیگر تسلیحات سنگین برای بمباران غزه به اسرائیل میدهند.
پیشینه
پس از عملیات غافلگیرکننده "طوفان الاقصی" گروههای مقاومت فلسطین در روز ۱۵ مهر علیه رژیم صهیونیستی، این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات گروههای مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بست و منطقه را بمباران کرد.
مقامهای غربی در هفتههای گذشته با برقراری تماس با سران صهیونیست یا سفر به سرزمینهای اشغالی حمایت بیچون و چرای خود را از آنچه که «دفاع اسرائیل از خود» خواندهاند، تاکید کردهاند.
رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ با اتخاذ رویکرد مظلوم نمایی سران فعلی و سابق کشورهای مختلف را برای سفر به سرزمینهای اشغالی ترغیب کرده تا خسارات به بار آمده بر اثر حملات موشکی نیروهای مقاومت در جنوب را به آنها نشان دهد.
مقامهای کشورهای متحد رژیم صهیونیستی نیز با مشاهده خسارات به بار آمده، بهانهای به دست آوردند که در راستای «دفاع اسرائیل از خود» کمکهای تسلیحاتی بسیاری را برای تل آویو در نظر بگیرند. ارسال این سلاحها باعث ویرانیهای بسیار و کشتار در مقیاس بزرگی علیه فلسطینیها شد.
اما آنچه شرکای اسرائیل به ویژه آمریکا از نزدیک مشاهده نکردند، رنجی بود که رژیم صهیونیستی پس از چند دهه اشغالگری بار دیگر بر مردم غزه تحمیل کرد و بیش از ۱۵ هزار نفر را به شهادت رساند. آنها فقط بخش کوچکی از عمق فاجعه در غزه را از طریق تصاویر و ویدئوهای رسانهای به چشم خود دیدند که همین امر هم کافی بود تا به این جنایت اعتراف کنند.
کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا نیز روز گذشته در یک کنفرانس خبری در حاشیه بیست و هشتمین نشست آب و هوایی سازمان ملل در دبی، به صراحت اذعان کرد که میزان رنج غیرنظامیان و تصاویر و ویدئوهایی که از غزه بیرون میآید، ویران کننده است.
اهمیت موضوع
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان دو هفته گذشته در اوج جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه و در میانه نگرانیها از افزایش تلفات در این منظقه، از این رژیم خواست تا ملاحظه حداکثری برای حفاظت از غیرنظامیان در غزه داشته باشد.
این در حالی است که دولت اولاف شولتس صدراعظم آلمان از ابتدای جنگ حمایت بی چون و چرایی را از رژیم صهیونیستی انجام داد. این کشور تا تاریخ ۲ نوامبر (۱۱ آبان) اجازه صادرات تقریبا ۳۲۳ میلیون دلاری تجهیزات نظامی به رژیم صهیونیستی را داده است درحالیکه این میزان ۱۰ برابر کل صادرات تسلیحات آلمان به اسرائیل در سال ۲۰۲۲ است.
دولت شولتس حتی در روزهای ابتدایی جنگ، برخورد شدیدی را با تظاهراتکنندگانی که برای حمایت از فلسطین در نقاط مختلف آلمان به خیابانها آمده بودند، انجام داد.
انگلیس هم به عنوان یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی هواپیماهای جاسوسی، دو کشتی پشتیبانی نیروی دریایی و حدود ۱۰۰ تفنگدار را بمنظور پشتیبانی از اسرائیل به شرق مدیترانه اعزام کرد. این درحالی است که دیوید کامرون وزیر خارجه دولت ریشی سوناک اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی باید پایبنده به قوانین بشردوستانه بینالمللی باشند و اینکه تلفات غیر نظامی در غزه بسیار بالاست.
همچنین آمریکا به عنوان اصلیترین متحد اسرائیل در حالی به صورت علنی از افزایش تلفات غیرنظامی در غزه ابراز نگرانی میکند که به صورت مخفیانه تسلیحات سنگین به این رژیم برای استفاده در غزه تحویل میدهد. بر اساس گزارشها آمریکا از آغاز جنگ غزه دستکم ۱۰۰ بمب سنگین موسوم به «بمب های سنگرشکن» که قابلیت نفوذ به عمق سازههای بتنی را دارد، در اختیار رژیم اسرائیل قرار داده است.
ارزیابی
حامیان رژیم صهیونیستی در مساله غزه با حمایت نظامی و ارائه تسلیحات به بحرانهای انسانی در این منطقه دامن زدهاند. اکنون که تصاویر جنایتها علیه فلسطینیها در رسانهها به صورت گسترده منتشر شده و دولتهای حامی اسرائیل از داخل به علت حجم گسترده جنایتها تحت فشار قرار گرفتند مجبور به اظهارنظر در مورد تلفات غیرنظامی شدند.
آنها که در طولانی مدت ادعای حمایت از حقوق بشر را دارند در روزهای ابتدایی جنگ با سکوت خود همراه اقدامهای وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه شدند. اما گذشت زمان و افزایش میزان تلفات در غزه که شبیه به یک نسل کشی در چشم جهانیان آمد، حامیان تلآویو را به اظهارنظر و اعتراف به این خشونتها واداشته است. اما در پس این اعتراف مقامات غربی، راهبرد حمایت آشکار و پنهانی غرب از حملات وحشیانه اسرائیل نهفته است که اثبات تداوم استاندارد دوگانه آمریکا و شرکایش و همچنین همدستی با این جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل می باشد.
نظر شما