به گزارش روز یکشنبه ایرنا امامعلی رحمان در نشستی با عنوان «اقدامات جهانی برای حفظ یخچالهای طبیعی» در چارچوب بیست و هشتمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در دبی تصریح کرد: به منظور ارزیابی دقیق تاثیر تغییرات اقلیمی بر وضعیت یخچالهای منطقه، مطالعه و نظارت جامع جهانی بر یخچالهای طبیعی، ایجاد مرکز منطقه ای برای پایش و مطالعه یخچالهای طبیعی در تاجیکستان باید بهشکل ضروری مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش واحد مطبوعاتی ریاستجمهوری تاجیکستان، رحمان با بیان اینکه جهان به دلیل گرم شدن کره زمین، در حال از دست دادن یخچالهایش است، تصریح کرد: دهههای گذشته بیش از یکهزار یخچال طبیعی در تاجیکستان ذوب شده است که این امر به افزایش بی سابقه تعداد بلایای طبیعی در این کشور منجر شده است.
وی خاطر نشان کرد: ۶۰ درصد آب آسیای مرکزی از یخچالها و ذخایر برف در تاجیکستان سرچشمه می گیرد.
رئیس جمهوری تاجیکستان تصریح کرد : منابع آب شیرین در منطقه ما که عمدتا از یخچال های طبیعی و ذخایر برف حاصل می شود، تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی در حال کاهش است. در این راستا پیشنهاد می کنیم به منظور ارزیابی دقیق تاثیر تغییرات اقلیمی بر وضعیت یخچالهای منطقه، مطالعه و نظارت جامعی بر آنها انجام شود. برای این منظور لازم میدانیم امکان ایجاد مرکز منطقهای برای پایش و مطالعه یخچالهای طبیعی در تاجیکستان مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور تاجیکستان یادآور شد: بر اساس گزارش هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی اقیانوس ها، یک سوم یخچال های طبیعی جهان ممکن است تا پایان این قرن ناپدید شوند.
رحمان گفت: با توجه به اهمیت یخچال های طبیعی برای حفاظت از محیط زیست و حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی در تمام مناطق جهان، ذوب شدن آنها باعث نگرانی کل جمعیت سیاره است.
وی تصریح کرد: امروزه، همراه با ذوب شدن یخچال های طبیعی در مناطق کوهستانی، این روند در قطب شمال و قطب جنوب نیز مشاهده می شود که باعث نگرانی جدی میشود. در نتیجه این روند، سطح آب در اقیانوس افزایش می یابد که رفاه صدها میلیون نفر از ساکنان زمین را تهدید می کند.
در این زمینه رحمان پیشنهاد کرد که موضوع حفاظت از یخچالهای طبیعی باید به یکی از موضوعات دائمی و مرکزی در دستور کار اجلاس های بزرگ و سایر رویدادهای بین المللی تبدیل شود.
رئیسجمهور با بیان اینکه یک کنفرانس بین المللی سطح بالا در مورد حفاظت از یخچال های طبیعی در دوشنبه در سال ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد، گفت: اطمینان داریم که در همکاری با سازمان ملل متحد، این کنفرانس را به خوبی برگزار خواهد شد.
یک مطالعه تحقیقی جدید پیشبینی کرده که جهان ممکن است تا پایان قرن حاضر به علت گرمایش زمین حدود ۴۱ درصد از کل تودههای یخی یا یخچال های طبیعی خود را از دست بدهد.
به گزارش ایرنا، این کار تحقیقاتی نشان داد بسته به تلاشهای امروزی برای کاهش تغییرات اقلیمی، جهان ممکن است تا ۴۱ درصد از کل توده یخچالهای طبیعی خود - یا (در کمترین حالت) حدود ۲۶ درصد این توده ها– را در قرن حاضر از دست بدهد.
تاجیکستان یکی از کشورهای صاحب مقام در منابع و ذخایر آب در منطقه و جهان است. این کشور هشت میلیون نفری، ۶۴ درصد منابع آبی آسیای مرکزی را در اختیار دارد و در جهان نیز در جایگاه ششم قرار دارد.
نظر شما