بیش از ۲۰ هزار نفر در خراسان رضوی آزمایش داوطلبانه اچ.آی.وی دادند

مشهد- ایرنا- کارشناس مسوول پیشگیری از بیماری ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از ۲۰ هزار نفر در مناطق زیر پوشش این دانشگاه از ابتدای امسال تاکنون از نظر ابتلا به ایذر مشاوره شدند و به صورت داوطلبانه آزمایش اچ.آی.وی دادند.

دکتر علی حسین‌پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از این تعداد، ۱۰ هزار نفر زن و ۱۰ هزار نفر مرد بودند که از این تعداد نتایج تست اچ.آی.وی ۳۸ نفر شامل ۲۶ مرد و ۱۲ زن مثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته اندکی افزایش یافته است.

وی با تاکید بر این که بهترین راه پیشگیری از ابتلای به ایدز درمان مبتلایان شناسایی شده است گفت: بسیار ضروری است که افراد مبتلا به سرعت شناسایی و تحت درمان قرار گیرند.

کارشناس مسوول پیشگیری از بیماری ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متاسفانه به دلیل انگ بیماری، افراد برای انجام آزمایش تشخیصی مراجعه نمی‌کنند و به همین دلیل شعار امسال روز جهانی ایدز، ارتقای خدمات تشخیص اچ. آی .وی با مشارکت اجتماعی" انتخاب شده است چرا که هر چه تعداد افراد بیشتری شناسایی شوند و تحت درمان قرار گیرند از انتقال بیماری کاسته می‌شود.

علی حسین‌پور افزود:در این راستا با توجه به اهمیت مشاوره و آزمایش و شناسایی، پیگیر حمایت بخش خصوصی در این زمینه هستیم تا افرادی که تمایل به حضور در مراکز دولتی را ندارند بتوانند برای انجام آزمایش اچ.آی.وی به مراکز خصوصی مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه غربالگری اچ.آی.وی در گروه‌های مختلفی همچون کمپ‌های ترک اعتیاد، زندان‌ها، مادران باردار و سایر اقشار جامعه در حال اجراست اضافه کرد: آزمایش، درمان و داروهای بیماری ایدز در مراکز مشاوره رفتاری در مشهد و در هر شهرستان به صورت رایگان صورت می‌گیرد و فرد بیمار زیر پوشش بیمه ای قرار می‌گیرد.

کارشناس مسوول پیشگیری از بیماری ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که آزمایش اچ.آی.وی اجباری نیست گفت: شعار کنترل اچ.آی.وی چند سال است که بر این تاکید دارد که هر کسی می‌تواند به این بیماری مبتلا شود و مخصوص گروه خاصی نیست لذا ضروری است که از برچسب زدن به افراد بپرهیزیم تا افراد جهت انجام آزمایش پیشقدم شوند.

حسین پور افزود: در برخی افراد احتمال ابتلا به ویروس اچ.آی.وی زیاد و در برخی افراد کم است اما این طور نیست که هرکسی مبتلا شده از طریق رابطه جنسی با فرد مبتلا و تعدد روابط جنسی به این بیماری مبتلا شده و این تفکر اشتباه است چرا که تماس با خون آلوده، انتقال از مادر به فرزند و هر طریق تماس باخون فرد مبتلا از راه‌های انتقال این ویروس است.

وی اضافه کرد: عدم استفاده از سرنگ مشترک در افراد دارای اعتیاد، جلوگیری از تماس با خون آلوده، نداشتن تعدد روابط جنسی و استفاده از پوشش محافظ جنسی می تواند در پیشگیری از احتمال ابتلا به این ویروس موثر باشد.

او تاکید کرد: توصیه می‌شود تمام مادران باردار آزمایش اچ.آی.وی انجام دهند تا با مصرف دارو در مادر و فرزند از به دنیا آمدن فرزند با اچ.آی.وی مثبت پیشگیری شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha