به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر معصومه بیانی اظهار کرد: راههای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای ویروسی در دانشآموزان، شستن دستها به عنوان یکی از راههای اصلی در پیشگیری از انتقال بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا است.
وی خاطرنشان کرد: همه ساله در فصل سرما بیماریهایی مانند سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی زیاد میشود. زیرا در این فصل تجمعات برای حفظ گرما در محیطهای بسته از جمله کلاسهای درس مدارس زیاد میشود و در این شرایط ارگانیسمها از فرد به فرد دیگر انتقال مییابد.
متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه طبق دستور سازمان بهداشت جهانی، مهمترین مسئله برای پیشگیری از عفونتهای تنفسی شستوشوی دستها است، گفت: همه افراد و به ویژه دانشآموزان شستوشوی دستها را جدی بگیرند. چون دستها به عنوان عضوی که با دهان و بینی تماس دارد ویروس را به مجاری تنفسی انتقال میدهند.
بیانی تصریح کرد: به خانوادهها توصیه میشود به فرزندان خود شستوشوی دستها را به طور کامل و اصولی آموزش دهند. شستوشوی دستها پیش از ورود به مدرسه، پس از خروج از کلاس، قبل از خوردن غذا و قبل و بعد از سرویس بهداشتی انتقال بیماری را کاهش میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در صورت همهگیری به مدیران مدارس توصیه میشود تا استفاده از ماسک در مدارس و به ویژه کلاسهای دانشآموزان را تا زمان عادی شدن وضعیت مورد توجه قرار دهند.
بیانی اظهار کرد: یکی دیگر از راههای انتقال بیماری آنفلوانزا از طریق سطوح آلوده است که برای مقابله با این راه انتقال ویروس و پیشگیری از ابتلا نیز پاکسازی و ضدعفونی سطوح توصیه میشود.
متخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: پیش از ورود به فصل سرما تزریق واکسن آنفولانزا با دستور پزشک در افراد واجد شرایط و به ویژه افرادی که دچار بیماریهای زمینهای هستند بسیار مهم است.
وی خاطرنشان کرد: مصرف آنتیبیوتیکها به صورت پیشگیرانه هیچ تاثیری در بروز، بهبود و کم کردن دوره بیماری ندارند و باید توجه داشت استفاده از آنتیبیوتیک طبق نظر پزشک با مقدار مشخص مصرف و زمان مناسب اهمیت زیادی دارد.
نظر شما