اصغر آتشفراز روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: محصور کردن بخشی از بافت تاریخی دهدشت،مرمت مجموعه بازار و مرمت مسجد چهل ستون،احیای چهار سوی بافت تاریخی دهدشت،بازسازی پایگاه بافت تاریخی،ایجاد روشنایی با نصب چهار برج نوری و سنگفرش محوطه میدان محله کاروانسرا از جمله طرح های اجرا شده در بافت تاریخی دهدشت بوده است.
وی بیان کرد: برای اجرای این طرح ها ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بازنگری در عرصه و حریم شهر تاریخی دهدشت،ثبت جهانی کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت و واگذاری کاروانسرا و بافت تاریخی دهدشت به بخش خصوصی از دیگر اقدام های دولت سیزدهم برای احیای این شهر تاریخی است.
وی عنوان کرد: ثبت کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت با توجه به اینکه زمینه جذب جهانگردان برای بازدید به این منطقه را فراهم می کند نقش تحول آفرینی در منطقه دارد به همین علت ضرورت دارد شهروندان ساکن اطراف این بنای تاریخی برای حفاظت از آن مشارکت کنند.
وی تاکید کرد: ثبت کاروانسرای بلاد شاپور زمینه را برای فعالبت سرمایه گذاران بخش خصوصی با ایجاد اقامتگاه های بومگردی یا با راه اندازی غرفه های فروش سوغات محلی فراهم کرده است.
آتش فراز تصریح کرد: همچنین کاروانسرای بلادشاپور یادگار ارزشمند تمدن ایران در کهگیلویه و بویراحمد امسال در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت شد و بی گمان این آغاز راهی برای معرفی،حفاظت و بهره وری بهتر و شایسته تر از این شاهکار هنر معماری ایرانی طی پنج قرن است.
این کاروانسرا که در قرون متمادی به دلایل مختلفی چون نظامی، تجاری و مذهبی توسعه و تکامل یافته با تلاش های فراوان از مرمت تا پیگیری های بین المللی به عنوان نخستین اثر میراث فرهنگی استان است که در فهرست یونسکو ثبت شده اما این تازه آغاز راهی برای رونق و آینده ای بهتر است .
این کاروانسرای بهجا مانده از عصر طلایی صفویه در بافت تاریخی و منحصربفرد بلادشاپور دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه عصر یکشنبه، ۲۶ شهریور(۱۷ سپتامبر ۲۰۲۳)، در چهلوپنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) در شهر ریاض عربستان به همراه ۵۳ کاروانسرای تاریخی در ایران ثبت جهانی شد.
آتشفراز ابراز کرد: همچنین کاروانسرای و حمام کهیار در بافت تاریخی دهدشت برای مرمت،حفاظت و بهره وری به یک سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شده است.
آتشفراز عنوان کرد: همچنین مسجد مورک برای مرمت،صیانت و بهره وری به یک هیات مذهبی واگذار شده است.
کهگیلویه و بویراحمد بخشی از تمدن عیلام بوده و در دوره بعد از اسلام و همچنین بعد از ورود آریاییها جزئی از خاک تمامی حکومتهای ایران بوده است.
این استان با بیش از ۸۰۰ اثر منقول و غیرمنقول ثبت شده در آثار ملی ظرفیتهای خوبی برای ایجاد موزه دارد.
کهگیلویه و بویراحمد در دورههای تاریخی مختلف با نامهایی مانند بلاد شاپور، جبال کهگیلویه وبویراحمد شناخته میشد.
استان کهگیلویه و بویراحمد متشکل از هشت شهرستان ۱۷ شهر و ۱۷۰۰ روستای دارای سکنه با جمعیت ۷۲۰ هزار نفر در جنوب غربی کشور است.
نظر شما