رفع مشکلات مرکز نگهداری معلولان ذهنی گچساران نیازمند حمایت مسئولان

گچساران- ایرنا- مرکز توان‌بخشی شبانه‌روزی امام هادی (ع) معلول ذهنی بالای ۱۴ سال گچساران با وجود ارائه خدمات مختلفی از جمله خدمات مراقبتی، توان‌بخشی، پزشکی، هنری، فرهنگی و ورزشی هم اکنون با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند که بطور حتم هم‌اندیشی برای بهبود شرایط نگهداری معلولان ذهنی این مرکز بدون همراهی و مساعدت مسئولان امکان‌پذیر نخواهد بود.

به گزارش ایرنا، پسران زیادی که سن آنها بالای ۱۴ سال است و از معلولیت های ذهنی و جسمی رنج می برند در مرکز توان‌ بخشی شبانه‌روزی امام هادی (ع)گچساران نگهداری می شود و بیشتر پدر و مادرانی این معلولیان سالی یک بار هم به پسرانشان به دلیل اینکه عقب مانده ذهنی هستند سر نمی زند و این مرکز تاکنون توانسته به خوبی خلاء این والدین ها را پر کند.

روزهایی هستد که چشمان بیشتر این فرشتگان آسمانی به درب این مرکز خیره می شود که تا خانواده شان را در آغوش بگیرند اما این در حالی است که بیشتر خانواده ها تلاش دارند وجود فرزند عقب مانده ذهنی خود را انکار کنند.

با وجود اینکه این مرکز تاکنون در زمینه پذیرش، نگهداری و پرورش همراه با ارائه خدمات گوناگون از قبیل دارویی، بهداشتی، کاردرمانی، فیزیوتراپی، ورزش و تغذیه برای این پسران پسر عقب مانده ذهنی که از مهرو آغوش پر احسان خانواده محروم هستند، کاری قابل ستایش و احترام انجام داده اند اما هم اکنون با مشکلات و کمبودهای زیادی دارد.

در مرکز توان‌بخشی شبانه‌روزی امام هادی (ع) ۳۰ معلول ذهنی بالای ۱۴ سال درساختمانی با زیربنای ۴۰۰ مترمربع از سوی ۱۴ نفر در نگهداری در این مرکز نگهداری و مراقبت می‌شوند.

مشکلات مرکز نگهداری معلولان ذهنی بالای ۱۴ سال پسرانه گچساران

مدیر مرکز نگهداری معلولان ذهنی بالای ۱۴ سال پسرانه گچساران گفت: بهزیستی شهرستان با مأموریت‌ها و وظایف متعدد و فراوان به‌تنهایی قادر به مرتفع کردن همه نیازها و مشکلات مراکز نگهداری معلولان ذهنی نخواهد بود و یاری همه مسئولان را می‌طلبد.

سید علی‌ اصغر موسویان در ادامه نیز لزوم حمایت بیش‌از پیش نهادها، دستگاه‌ها، شرکت‌ها و خیرین نیک‌اندیش از معلولان این مرکز را خواستار شد.

وی با بیان اینکه این مرکز از لحاظ وسایل گرمایشی و سرمایشی با مشکل مواجه است گفت: نبود تخت و تشک برای معلولان، تهیه لباس در فصول مختلف برای معلولین از دیگر مشکلات این مرکز است.

موسویان ابراز کرد: هم اکنون ساختمان این مرکز به‌صورت اجاره‌ای است اگرچه مسئولین در سنوات گذشته قول واگذاری زمین را داده بودند که این وعده هنوز هم عملی نشده است.

وی تصریح کرد: از مسئولین انتظار می رود مکانی درخور شأن برای معلولان در نظر بگیرند و یا زمین مناسبی جهت ساخت مرکز توان‌بخشی معلولان در اختیارمان قرار بدهند و یا تسهیلاتی در نظر بگیرند تا حداقل مشکلاتمان هم کمی مرتفع شوند.

ناچیز بودن کمک خانواده معلولان به مرکز نگهداری امام هادی (ع) گچساران

مدیر مرکز نگهداری معلولان ذهنی بالای ۱۴ سال پسرانه گچساران گفت: میزان کمک خانواده معلولان نگهداری شده در این مرکز ناچیز، ناکافی و محدود است.

وی بیان کرد: بخش عمده ای از معلولان حاضر در این مرکز بی سرپرست هستند و سرپرستان برخی نیز تمایلی چندانی به دیدار با معلولان خود ندارند.
موسویان مهمترین وظیفه مردم را کاهش آسیب های اجتماعی و تقویت روحیه اعتماد به نفس معلولان دانست و بیان کرد: بسیاری از افرادی که معلولیت جسمی دارند از توانمندی های فکری و خلاقیت های قابل توجهی برخوردارند.

رفع مشکلات مرکز نگهداری معلولان ذهنی گچساران نیازمند حمایت مسئولان


وی اظهار کرد: باید شرایط زندگی بیماران روانی مزمن و معلولان بیش از پیش برای مردم تبیین و کمک های خیرین نیز به این سمت سوق داده شود.

قول‌هایی که مسئولان به معلولان دادند

جمعی از مسئولان گچسارانی از بخش‌های مختلف مرکز نگهداری معلولان ذهنی گچساران بازدید و قول‌های در برای رسیدگی به مشکلات این مرکز دادند و تأکید کردند که در اسرع وقت نیز پیگیری و اجرایی شوند.

مسئول توانبخشی اداره بهزستی گچساران در این بازدید گفت: بهزستی این شهرستان به بیش چهار هزار معلول در گچساران خدمات ارائه می دهند.

حسین فلاحی ابراز کرد: توانمند سازی معلولان برای تأمین ابزارهای پزشکی و توان پزشکی از قبیل سمعک، ویلچر، عصا و تشک از مهمترین حمایت‌های دولت از معلولان است.

وی اظهار کرد: هم اکنون طرح توانمند سازی نابینایان و اشتغال معلولان در این شهرستان در دست اجراست.

مرکز خصوصی توانبخشی امام هادی (ع)گچساران زیر نظر اداره کل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد بوده که تعدادی معلول عقب مانده ذهنی بالای ۱۴ سال در آن نگهداری می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha