به گزارش روز سه شنبه ایرنا از اداره کل دامپزشکی استان اردبیل ، دکتر مهدی فیضی با اشاره به افزایش قابل توجه تعداد پرندگان آبزی وحشی که برای زمستان گذرانی در دریاچهها، تالابها و پشت سدهای استان مشاهده می شوند، اظهار کرد: حضور این پرندگان هشدار جدی و زنگ خطر مهمی برای صنعت طیور استان است و لازم است فعالان صنعت طیور استان برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی طیور اهتمام لازم را داشته باشند.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبییل اضافه کرد: در راستای رصد، پایش و مراقبت بیماریهای تنفسی طیور؛ اداره کل دامپزشکی استان با ساماندهی اکیپهای بیمارییاب واکنش سریع و اقدام به موقع در مزارع پرورش طیور استان و نیز ساماندهی رابطین بهداشتی در روستاها تدابیر مراقبتی ویژهای اعمال و به صورت شبانه روزی در حال آماده باش بوده و عملیات نظارتی خود را تشدید کرده است.
این مقام مسئول دامپزشکی استان با بیان اینکه از ابتدای سالجاری نزدیک به ۶ میلیون و یکصد هزار قطعه طیور بر علیه بیماری آنفلوانزای طیور واکسینه شده است،گفت: در همین مدت ۲۵ هزار و ۷۵ مورد نمونه برداری از فارمهای صنعتی طیور استان انجام و به آزمایشگاه مرجع دامپزشکی استان تحویل شده است.
دکتر فیضی همچنین از ۲۸۴ مورد مراقبت غیرفعال و ۱۳۴ مورد مراقبت فعال در واحدهای طیور استان در این مدت خبر داد و گفت: تشکیل ستاد استانی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و ستادهای شهرستانی در مراکز شهرستانها، برگزاری نشستهای منظم با دستگاههای مرتبط حوزه سلامت و بهداشت عمومی جامعه، برگزاری جلسات دوره ای با فواصل زمانی مشخص با اتحادیه ها، تعاونی ها و تشکل های صنفی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی استان است.
وی ابلاغ موارد امنیت زیستی و قرنطینهای واعمال ضوابط بهداشتی و افزایش لایههای امنیت زیستی در واحدهای پرورش طیور و تشکیل اکیپهای بیماری یاب و واکنش سریع و نیز ساماندهی رابطین بهداشتی در روستاها و هماهنگی و همکاری با خانههای بهداشت در مراکز بخش ها و دهستانها را از دیگر اقدامات کنترلی و پیشگیرانه دامپزشکی استان ذکر کرد.
در همین زمینه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از تداوم پایش شبانه روزی برای مقابله با شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داد و افزود: استان اردبیل دارای بیش از 50 عرصه آبی و تالابی است و با توجه به اینکه در فصل مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی قرار داریم، محیط بانان بصورت شبانه روزی مشغول گشت و پایش در عرصه های آبی و زیستگاه های استان هستند.
قاسم پور با اشاره به ممنوعیت هر گونه شکار و صید در استان افزود: از هالی استان درخواست کرد هرگونه موارد مشکوک از تلفات پرندگان را در اسرع وقت به ادارات حفاظت محیط زیست، پاسگاه های محیط بانی و یا ادارات دامپزشکی اطلاع دهند.
نظر شما