به گزارش ایرنا، زمانی چهارمحال و بختیاری به سبب کوهستانی بودن و بارش برف در زمستان یکی از مهمترین قطبهای ورزشهای زمستانی از جمله اسکی بود.
این استان در سالهای گذشته دارای چهار پیست اسکی کوهرنگ، بارده، امامزاده شیخشبان و پیست سد چغاخور بود که در سالهای اخیر به سبب خشکسالیهای متوالی از یک سو و نبود امکانات و تجهیزات مناسب، از چهار پیست تنها ۲ پیست کوهرنگ و بارده فعال مانده و پیستهای دیگر تعطیل شده است.
سال گذشته با بارش برف در استان نه تنها پیست کوهرنگ و بارده میزبان جمعیت زیادی از گردشگران و علاقهمندان به ورزشهای زمستانی بودند بلکه نقاط استان به ویژه مناطق کوهستانی تبدیل به پیست اسکی برای گردشگران شده بود و پس از سالها شاهد رونق این ورزش در استان بودیم.
بارشهای زمستان امسال در حد عادی پیشبینی میشود
امسال اگر چه با قرار گرفتن در ماه پایانی پاییز هنوز بارش موثر برف در استان شکل نگرفته و بارشهای سال آبی جاری در مقایسه با مدت مشابه دوره میانگین بلندمدت با کاهش بیش از ۴۰ درصدی روبروست اما به گفته کارشناسان هواشناسی بارشهای زمستانی استان در حد عادی(نرمال) خواهد بود و برای روزهای زمستانی استان بارش برف پیشبینی شده است.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: بارشهای زمستان در استان از جمله بارش برف طبق الگوهای پیشبینی فصلی در حد نرمال خواهد بود و استان از بارش برف نیز بینصیب نخواهد ماند.
معصومه نوروزی افزود: اگر چه بارشهای فصلی در خصوص پاییز امسال با درصدی از خطا همراه بود و در حالی که پیشبینی شده بود بارشها در مقایسه با میانگین بلندمدت در حد نرمال باشد اما با کاهش بارشها روبرو شدیم و امید میرود که پیشبینیها برای فصل زمستان درست از آب دربیاید و زمستان پربارشی در استان داشته باشیم.
پیشبینی هواشناسی مسوولان و متولیان امر را بر آن داشت تا برای میزبانی بهتر از گردشگران زمستانی و علاقهمندان به ورزش اسکی، پیستهای فعال در استان را تجهیز و آمادهسازی کنند.
پیست اسکی کوهرنگ به عنوان یکی از ۱۰ پیست مهم کشور در فاصله ۹۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد این پیست اگرچه از سال ۸۹ به بعد با وقوع خشکسالیهای متوالی از رونق افتاد، اما در سال گذشته با بارشهای برف در این منطقه رونق از دست رفته خود را بدست آورد، به گونهای که این مجموعه هر جمعه میزبان حدود پنج هزار گردشگر بود و بار دیگر ورزشهای زمستانی در این منطقه در کانون توجه قرار گرفت. پیست اسکی کوهرنگ با ارتفاع ۷۰۰ متر و با دارا بودن ۳ بالابر تله اسکی ظرفیت خدماتدهی به ۱۵۰ اسکی باز حرفهای را دارد.
تصویب ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای پیست اسکی کوهرنگ
سرپرست ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری در خصوص ساماندهی پیستهای اسکی استان به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر ۲ پیست اسکی در استان فعال است که پیست اسکی بارده در مالکیت این ادارهکل نیست و تنها پیست اسکی کوهرنگ تحت مدیریت ادارهکل ورزش و جوانان استان است که هماهنگیهای لازم برای فعالسازی پیست و خدماتدهی آن در فصل زمستان ایجاد شده است.
محمود سلیمی افزود: یکی از مهمترین تجهیزاتی که برای ساماندهی پیست اسکی کوهرنگ نیاز است، دستگاه برفکوب است تا چنانچه بارش برف در کوهرنگ شکل گیرد بتوان از موقعیت استفاده و شرایط لازم را برای اسکی بازی در این مجموعه فراهم کرد که برای تامین این دستگاه به ۲ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی تصریح کرد: در خصوص دیگر تجهیزات و امکانات برای مجموعه نیز ارزیابی و برآوردهای لازم انجام شده که نیاز است صندلیهای پیست نوسازی شود که این موضوع نیز جزو برنامههای کوتاهمدت این ادارهکل قرار دارد دارد.
سرپرست ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه توسعه پیست اسکی کوهرنگ با اختصاص ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار یکی از مصوبات سند توسعه این شهرستان است، اظهار داشت: در برنامه بلندمدتی که برای توسعه پیست اسکی کوهرنگ تدوین شده، مقرر است تا یک هزار و ۲۰۰ متر ارتفاع پیست افزایش یابد که در همین خصوص باید دکلها و سکوهای بیشتری در پیست جانمایی شود.
سلیمی تصریح کرد: برای توسعه پیست اسکی کوهرنگ باید در خصوص واگذاری زمین از سوی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، پیگیری شود تا اجرای طرح با سرعت بیشتری همراه شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری ورزشی در استان، یادآور شد: استان در زمینه ورزشهای آبی، کوهنوردی و اسکی روی برف ظرفیتهای خوبی دارد که با بهرهگیری از آن میتوان ورزشکاران حرفهای و عموم علاقمندان به ورزش را در استان جذب کرد و موجب رونق گردشگری در استان شد که تحقق این مهم نیاز به همافزایی بینبخشی و فراهم کردن امکاناتی نظیر اقامتگاه، سرویس بهداشتی و سایر خدمات دارد.
ایجاد اقامتگاههای بومگردی و بازارچههای صنایعدستی در جوار پیست
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کوهرنگ نیز در همین خصوص به خبرنگار ایرنا افزود: برای میزبانی بهتر از گردشگرانی که با هدف استفاده از پیست اسکی کوهرنگ به این منطقه سفر میکنند مصوباتی تدوین شده که از جمله آن میتوان به تامین واحدهای اقامتی و بومگردی در کنار پیست، راهاندازی بازارچههای صنایعدستی و فعال کردن غرفههای عرضه سوغاتی و مواد غذایی به گردشگران اشاره کرد.
جهانبخش امامی افزود: امید است تا با بارش مناسب برف، پیست اسکی کوهرنگ فعال شود و از این طریق صنعت گردشگری شهرستان که یکی از مناطق مهم برای توسعه گردشگری زمستانی استان به شمار میرود، فعال و پویا شود.
یکی دیگر از پیستهای مهم استان، پیست اسکی بارده در شهرستان بن است که در دامنه کوه "ننارتنگ" و در ۴۰ کیلومتری مرکز استان و در روستای بارده قرار دارد و از آب و هوای کوهستانی برخوردار است.
این پیست حدود ۴۰۰ متر طول و ۳۰ درصد شیب دارد و از ویژگیهای آن شیب مناسب، جاده دسترسی و نزدیک بودن به مرکز استان است که در زمستانهای پربرف گردشگران و ورزشدوستان زمستانی در این پیست به تیوپسواری و اسکی مشغول میشوند.
در زمستان سال گذشته در هر یک از روزهای تعطیل تردد بیش از یک هزار و ۵۰۰ خودرو و ورود حدود ۶ هزار گردشگر در این پیست ثبت شده بود.
توسعه پیست اسکی بارده
فرماندار بن در خصوص آمادهسازی این پیست برای زمستان امسال، گفت: با توجه به استقبال گردشگران از پیست اسکی بارده، توسعه گردشگری این منطقه به یک ضرورت تبدیل شده که این مهم با دستگاههای مرتبط در دستور کار قرار گرفت و بخشی از برنامهها برای توسعه این منطقه محقق شد.
رضا علیبیگی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از مهمترین ضرورتهای توسعه گردشگری بارده، تعریض جادههای منتهی به پیست بود که با کمک اعتبارات مدیریت بحران و همکاری دستگاههای مربوطه این اقدام انجام گرفت.
وی ادامه داد: همچنین به سبب ورود حجم بالایی از گردشگران در این منطقه، توسعه پارکینگ پیست نیز در دستور کار قرار گرفت و تلاش داریم تا یک پد بالگرد برای مواقع بحرانی و امدادرسانی به گردشگران در این منطقه ایجاد شود.
فرماندار بن همچنین از جانمایی و شناسایی یک جاده پدافندی منتهی به پیست اسکی بارده نیز خبر داد و گفت: در این خصوص ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید ورود فعالانهای داشته باشد و با اختصاص اعتبار، کمک کند تا این جاده احداث شود.
علیبیگی تصریح کرد: همچنین برای ارائه خدمات بیشتر به گردشگران از یک سو و همچنین اشتغالزایی برای مردم بومی و بهرهگیری از مزایای اقتصادی گردشگری بارده، مقرر شده تا بازارچهای در این محل راهاندازی شود.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان بن یک پیست اسکی امامزاده شیخشبان هم دارد که هرچند کاربری این پیست آموزشی است اما مورد استقبال اسکیبازان حرفهای قرار گرفته و میتواند در رونق گردشگری منطقه نیز نقش بسزایی ایفا کند.
به گزارش ایرنا و بنا بر نظر کارشناسان، اگر ارتفاع برف در پیستهای اسکی به حدود ۷۰ سانتیمتر برسد این مجموعهها فعال میشود و قابل بهرهبرداری است.
چهارمحال و بختیاری با حدود یک میلیون نفر جمعیت دارای ۱۲ شهرستان است.
نظر شما