مشارکت ۱۰۰ میلیون دلاری عربستان در ساخت نیروگاه راغون تاجیکستان

تهران- ایرنا- عربستان سعودی موافقت کرد که ۱۰۰ میلیون دلار تسهیلات برای ادامه ساخت نیروگاه برق‌آبی راغون تاجیکستان اختصاص دهد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از سرویس مطبوعاتی وزارت دارایی تاجیکستان، یک قرارداد وام ۱۰۰ میلیون دلاری بین دوشنبه و صندوق توسعه عربستان سعودی برای تامین مالی ادامه ساخت نیروگاه برق‌آبی‌ راغون در تاجیکستان امضا شد.

این توافقنامه به امضای فیض‌الدین قاهر زاده وزیر دارایی تاجیکستان و سلطان عبدالرحمن المرشاد رئیس صندوق توسعه عربستان رسید.

وزارت دارایی تاجیکستان در بیانیه‌ای هدف اصلی این توافقنامه را مشارکت در تامین مالی ساخت نیروگاه برق‌آبی راغون برای تامین انرژی تجدیدپذیر با هدف افزایش تولید انرژی سبز و ترویج اقتصاد سبز در تاجیکستان اعلام کرد.

بر اساس این توافق، صندوق توسعه عربستان سعودی وام ۱۰۰ میلیون دلاری را برای ادامه ساخت نیروگاه راغون فراهم می‌کند. شرایط وام، از جمله نرخ بهره و دوره بازپرداخت فاش نشده است.

سفارت عربستان ماه گذشته میلادی در تاجیکستان از آمادگی صندوق مذکور برای تخصیص وام به تاجیک‌ها به مبلغ ۳۷۵ میلیون ریال سعودی (۱۰۰ میلیون دلار) برای ادامه ساخت نیروگاه خبر داده بود.

پیشتر در اواسط ماه اوت سال جاری، وزیر دارایی تاجیکستان اعلام کرده بود که تا پایان سال جاری، دولت تاجیکستان مذاکرات خود را با سرمایه‌گذاران بالقوه خارجی برای جذب منابع مالی اضافی برای احداث نیروگاه آغاز خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون توافق‌هایی در خصوص مشارکت برخی سازمان های مالی بین المللی صورت گرفته است، گفته بود بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی، بانک سرمایه‌گذاری زیربنایی آسیا و سایر موسسات مالی بین المللی موافقت خود را برای سرمایه گذاری و تامین اعتیار برای این نیروگاه اعلام کرده اند.

مشارکت ۱۰۰ میلیون دلاری عربستان در ساخت نیروگاه راغون تاجیکستان

ابتدای سال جاری میلادی نیز توافقی با بانک توسعه اسلامی برای تامین مالی این طرح به مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار صورت گرفت. همچنین اشاره شد که این بانک قصد دارد این مبلغ را به ۲۵۰ میلیون دلار افزایش دهد.

راغون بزرگترین پروژه تولید برق در منطقه آسیای مرکزی است که ساخت آن بیش از ۱۰ سال است که ادامه دارد. ظرفیت در نظر گرفته شده برای آن ۳۶۰۰ مگاوات است.

این نیروگاه پس از راه‌اندازی کامل از ۱۳ تا ۱۷ میلیارد کیلووات ساعت در سال برق تولید خواهد کرد که تقریبا حدود ۸۶ درصد از حجم سالانه تمام ظرفیت های تولید برق در این جمهوری را تشکیل می‌دهد.

راه اندازی آخرین واحد این نیروگاه در سال ۲۰۲۹ و تکمیل کامل کار ساخت و ساز در نیروگاه برای سال ۲۰۳۳ برنامه ریزی شده است.

به گزارش ایرنا، پروژه سد و نیروگاه راغون (در ۱۱۰ کیلومتری شمال‌شرق دوشنبه در تاجیکستان) یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های عمرانی در جهان بوده (بلندترین سد خاکی با هسته رسی دنیا) که بر روی رودخانه وخش در حال اجرا است. کارفرمای اصلی این پروژه وزارت انرژی جمهوری تاجیکستان است.

ساخت این نیروگاه در دوران شوروی بر روی رود وخش آغاز شد ولی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال تاجیکستان در سال ۱۹۹۱ ناتمام ماند. بنابر طرح اولیه بلندی این بند ۳۳۵ متر با شش دستگاه توربین خواهد بود.

نیروگاه راغون، یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌ها در آسیای‌میانه است. این نیروگاه قدرت تأمین نیروی برق و آب تمام آسیای میانه را داراست. اما به دلایل اقتصادی و جنگ داخلی در تاجیکستان ناتمام مانده‌است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha