به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، بلینکن روز سه شنبه به وقت محلی در بیانیه ای گفت: «امروز، وزارت امور خارجه یک سیاست جدید محدودیت روادید را اجرا می کند. این سیاست افرادی را هدف قرار میدهد که در تضعیف صلح، امنیت یا ثبات در کرانه باختری، از جمله از طریق ارتکاب اعمال خشونتآمیز یا انجام اقدامات دیگر علیه غیرنظامیان نقش داشتهاند.»
وی افزود: "اعضای خانواده این افراد نیز ممکن است مشمول این محدودیت ها شوند."
بلینکن گفت وزارت امور خارجه این سیاست را برای اسرائیلی ها و فلسطینی هایی که مسئول حملات در کرانه باختری هستند، اعمال کند.
وزیر خارجه آمریکا به نام ا افرادی که مشمول محدودیتهای روادید میشوند، اشاره ای نکرد و همچنین نگفت که چه تعداد شامل بخش اولیه محدودیتها خواهند شد.
این مقام ارشد آمریکایی روز سه شنبه در بیانیه خود ادعا کرد: "همانطور که بایدن بارها گفته است، این حملات غیرقابل قبول هستند. هفته گذشته در اسرائیل، من به صراحت اعلام کردم که آمریکا آماده است تا با استفاده از اختیارات خود علیه این افراد اقدام کند."
بلینکن مدعی شد : «ما به رسیدگی تمام اعمال خشونت آمیز علیه غیرنظامیان در کرانه باختری، صرف نظر از عامل یا قربانی، ادامه خواهیم داد.»
بلینکن بدون هیچ اشاره ای به کشتار بیش از ۱۵ هزار فلسطینی در نوار غزه گفت که ایالات متحده به تعامل با رهبران اسرائیل ادامه خواهد داد تا " نشان دهد که اسرائیل باید اقدامات بیشتری را برای محافظت از غیرنظامیان فلسطینی در برابر حملات افراط گرایان انجام دهد.
وزیر امور خارجه آمریکا بدون اشاره به خشونت و جنایات رژیم اسرائیل مدعی شد واشنگتن "به همکاری با تشکیلات خودگردان فلسطین ادامه خواهد داد تا نشان دهد که این تشکیلات باید اقدامات بیشتری برای مهار حملات فلسطینی ها علیه اسرائیلی ها انجام دهد. بی ثباتی در کرانه باختری هم به مردم اسرائیل و فلسطین آسیب می رساند و هم منافع امنیت ملی اسرائیل را تهدید می کند. مسئولین این اقدامات باید پاسخگو شوند."
مقامات آمریکایی پیش از این اعلام کردند که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور در جریان سفر هفته گذشته خود به سرزمین های اشغالی موضوع خشونت شهرک نشینان را با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ اسرائیل در میان گذاشته است.
در اوایل سال جاری، آمریکا درخواست اسرائیل برای پیوستن به برنامه لغو روادید را تایید کرد که به شهروندان کشورهای عضو اجازه می دهد تا حداکثر ۹۰ روز بدون ویزا وارد آمریکا شوند. این ورود ابتدا قرار بود از روز پنجشنبه اجرایی شود اما به دلیل وقوع جنگ روند اجرایی آن تسریع شد.
شهرک نشینانی که تحت تأثیر این ممنوعیت قرار می گیرند از برنامه معافیت روادید آمریکا حذف می شوند و هرگونه روادید فعلی آنها لغو و درخواست های آینده آنها نیز رد می شود.
نظر شما