محسن رضایی: پژوهش‌های کاربردی به پیشرفت‌های نظامی و نرم‌افزاری کشور منجر شد + فیلم

یزد-ایرنا- دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: پژوهش‌های هدفمند و کاربردی کشور به پیشرفت‌های صنایع نظامی و دانش‌های نرم افزار ایران منجر شد و اکنون چهار دهه است که نظام اسلامی با وجود تحریم‌ها با اتکا به نیروهای توانمند داخلی و با رویکرد تحقیقاتی، دستاوردهای بزرگی را حاصل کرده است.

به گزارش ایرنا، محسن رضایی روز پنجشنبه در آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری استان یزد که در سالن شهید منتظر قائم استانداری برگزار شد، افزود: پژوهش به دنبال پاسخ دادن به سئوالات جامعه و با پژوهش برای مشکلات کشور می توان راهکار ارائه کرد، تقارن روز دانشجو که نقطه عطف روند سیاسی ملت ایران است با هفته پژوهش تقارنی مبارک است.

وی ادامه داد: هم اکنون این سئوال که چگونه می‌توان اقتصاد ایران را به صورت پایدار و با شتاب به سمت اهداف کشور سوق داد در جلوی شما پژوهشگران قرار دارد، مباحثی مانند اینکه حکمرانی اقتصادی چه الگویی باید داشته باشد و این همه فناوری که در کشور تولید شده چرا در صنعت استفاده نمی شود؟ پرسش هایی است که باید برای آن پاسخ و راهکار ارائه کرد و به طور کلی باید رابطه اجتماعی جامعه ایران با توسعه حل شود .

محسن رضایی: پژوهش‌های کاربردی به پیشرفت‌های نظامی و نرم‌افزاری کشور منجر شد + فیلم

دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: نیروهای اجتماعی ایران باید در حکمرانی اقتصادی ساماندهی شوند تا به تخصیص منابع منجر شود، نه اینکه سیاست بر منابع حاکل شده و منابع به انحراف برود که نتیجه آن کلنگ‌های زیادی است که در مناطق مختلف کشور زده شده که به سرانجام نرسیده است.

رضایی اظهار داشت: رقابت اجتماعی اگر درست وارد اقتصاد شود، همانگونه که در سیاست و دفاع کشور استفاده شد، حقیقتا جهش بسیار بزرگی در کشور رخ می‌دهد و از همه ظرفیت‌ها نیز در مسیر درست استفاده خواهد شد .

محسن رضایی: پژوهش‌های کاربردی به پیشرفت‌های نظامی و نرم‌افزاری کشور منجر شد + فیلم

استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: شعار دولت سیزدهم ایران قوی ، دولت مردمی است و سقف ایران قوی بر روی ستون هایی بنا نهاده شده که یکی از آنها علم، فناوری و پژوهش است و علم هر چیزی را دست یافتنی می کند.

مهران فاطمی افزود: شرکت های فناور و دانش بنیان نمادی از دولت مردمی هستند و هرگونه حمایتی لازم باشد از سوی بخش دولتی از این مجموعه ها صورت می گیرد.

رییس دانشگاه یزد نیز در این مراسم گفت: رفع چالش ها و مشکلات حوزه پژوهش در این هفته در دستور کار قرار دارد و حمایت از پژوهش های کاربردی از رویکردهای مهم در این زمینه است زیرا اگر بخواهیم جایگاه خود را در جهان ارتقاء دهیم باید پژوهش‌های بنیادی را تقویت کنیم.

محسن رضایی: پژوهش‌های کاربردی به پیشرفت‌های نظامی و نرم‌افزاری کشور منجر شد + فیلم

عباس کلانتری ادامه داد: عدم استقبال ازرشته های علوم پایه یکی از نقاظ ضعف مراکز علمی و دانشگاهی کشور است و دانشجویان عمدتا در رشته های درآمدزا به ادامه تحصیل می‌پردازند در این زمینه با ابتکار استاندار یزد، طرح بورسیه شغلی دانشجویان مستعد در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون بسیاری از رشته‌های علوم پایه دانشجویان مستعد را جذب کرده‌ند.

رییس دانشگاه یزد گفت: بورسیه دانشجویان به صورت کشوری نیز اجرا شد و این اقدام نشان داد اگر آینده شغلی دانشجویان تامین شود، از رشته های علوم پایه نیز استقبال خواهد شد .

رییس پارک علم و فناوری استان یزد نیز در این مراسم گفت:در حوزه فناوری در استان رشد 30 درصدی شرکت های فناور را شاهد هستیم و اصلی ترین مشکل در این زمینه کمبود فضای استقرار شرکت ها در پارک علم و فناوری استان است که در طرح جامع پارک نیز با مشکل مواجه بودیم و بخش قابل توجهی از فضای موجود در دست ما نبود.

سید حبیب الله میر غفوری افزود: اختصاص فضای ۱۰۰ هکتاری با دستور استاندار و در کنار منطقه کاریزبوم یزد برای ایجاد طرح جامع پارک علم و فناوری اقدام بزرگی در این زمینه بوده است و سعی می شود حداقل در مرحله اول ۵ هکتاری آن آماده بهره برداری شود تا شرکت‌های پسا رشد در این منطقه مستقر شوند.

محسن رضایی: پژوهش‌های کاربردی به پیشرفت‌های نظامی و نرم‌افزاری کشور منجر شد + فیلم

رییس پارک علم و فناروی استان یزد گفت: همچنین فضای ۴۵ هکتاری نیز با عنوان منطقه فناوری کوثر دیده شده و در یک فراخوان، ۳۰ شرکت انتخاب شده و در این منطقه مستقر خواهند شد و تا ۱۵۰ کارگاه ظرفیت وجود دارد که آماده همکاری با شرکت‌های واجد شرایط برای استقرار در این منطقه فناوری هستیم.

میرغفوری اظهار داشت: قبلا ۱۶۰ میلیون ریال حمایت بلاعوض از شرکت‌های فناور نوپا صورت می گرفت که با اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم به ۵۰۰ میلیون ریال افزایش یافته و در زمینه شرکت‌های فناور نیز این مبلغ از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال افزایش یافته و شرکت‌های فناور می توانند برای برخورداری از حمایت‌های این بخش درخواست خود را به پارک علم و وفناوری یزد ارسال نمایند.

در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر استان در زمینه های مختلف تجلیل به عمل آمد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha