دکتر زهرا نهبندانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: موج نخست افزایش شیوع ابتلا به آنفلوآنزا در مشهد و خراسان رضوی در مهر ماه امسال رخ داد، در آبان ماه آمار ابتلا کاهشی بود اما از هفته دوم آذر ماه موج دوم آن شروع شده است و آمار مراجعه به مراکز سرپایی و مراکز بستری رو به افزایش است.
وی ادامه داد: هم اکنون مبتلایان به سندرم حاد تنفسی۹ درصد موارد بستری در بیمارستانها و مراکز درمانی مشهد را شامل می شوند.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان ابتلا به کرونا طی این مدت افزایش نیافته است و تنها سه دهم درصد موارد مبتلا به کرونا هستند.
وی ادامه داد: با توجه به شروع فصل سرما، فعالیت مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاه ها، افزایش آلودگی هوا و کاهش سطح ایمنی واکسیناسیون کووید در جامعه، رعایت پروتکلهای بهداشتی ضروری است.
به گفته وی، استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دستها، رعایت فاصله فیزیکی حداقل یک متر، ماندن افراد مبتلا به بیماری های حاد تنفسی در منزل به مدت سه تا پنج روز برای پیشگیری از سرایت بیماری به سایر افراد جامعه مورد تاکید است.
نهبندانی گفت: همچنین توصیه می شود افراد گروههای پر خطر از جمله مادران باردار، کودکان زیر پنج سال، سالمندان، افراد دارای بیماری زمینهای و نقص سیستم ایمنی و بیماران خاص زمان حضور در خارج از منزل را به حداقل برسانند و در ساعات خارج از منزل از ماسک استفاده کنند.
بیماری آنفلوانزا یک عفونت حاد تنفسی ویروسی کوتاهمدت ولی تقریبا شدید است، در افراد سالمند و کودکان و افراد دارای بیماری زمینه قلبی و تنفسی، تهدیدکننده است و اگر کنترل نشود، خطر مرگ را در بردارد. سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بیحالی شدید از علایم این بیماری است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و یشابور و دانشکده پزشکی تربتجام است.
نظر شما