انتخابات هیات رییسه شورای عالی استان‌ها به تعویق افتاد

تهران بزرگ - ایرنا - رییس شورای عالی استان‌ها از تعویق انتخابات هیات رییسه این شورا خبر داد و گفت: با رای بیشینه اعضا، برگزاری انتخابات به ماه آینده موکول شد.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری شورای عالی استانها، پرویز سروری، روز پنجشنبه با اشاره به برگزاری اجلاس شورای عالی استانها با دستور کار انتخاب هیات رئیسه، گفت: به دلیل اختلاف نظرها با رای اعضا تصمیم بر این شد که این انتخابات به ماه آینده موکول شود.

وی توضیح داد: در رابطه با شیوه رای دهی، نامزدهای تصدی پست ریاست نظرات مختلفی داشتند و بنده به عنوان رئیس شورای عالی استان‌ها با این امر مخالف نبودم اما معتقد بودم ما نباید به سمتی برویم که در انتخابات بدعت به وجود بیاید.

رییس شورای عالی استانها، افزود: اگر چنین می‌شد ممکن بود به صورت امر فراقانونی تلقی شود و در فرایند کل انتخابات کشور اختلال ایجاد کند. به همین دلیل در رابطه با این موضوع بحث و گفت‌وگوی زیادی صورت گرفت. ناظران وزارت کشور نیز نظرات قانونی را مطرح کردند و در نهایت نمایندگان شورای عالی استان‌ها به این توافق رسیدند که برای بررسی‌های بیشتر، انتخاب به جلسه آینده موکول شود.

سروری تصریح کرد: بنابراین مقرر شد از نظر حقوقی و قانونی پیشنهادها و نظرات دوستان بررسی شود و نظر نهادهای حقوقی و نظارتی ذی‌ربط استعلام گردد تا بتوانیم در جلسه آینده شورای عالی استان‌ها انتخابات را بر اساس استفساریه مراجع قانونی و مطابق توافق کلی نمایندگان شورای عالی استان‌ها برگزار کنیم.

رییس شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: با توجه به سابقه انتخاب هیات رئیسه شورای عالی استان‌ها و قوانین موجود ناظر وزارت کشور توضیحاتی را در این خصوص ارائه دادند. به این ترتیب که سابقه برگزاری انتخابات به این شکل است که رای دهی انجام می‌شود و در صورت وجود اعتراض به نتیجه انتخابات شکایت از طرف نامزد معترض به نهادهای نظارتی ارسال می‌شود و روند قانونی برای رسیدگی به این اعتراض‌ها صورت می‌پذیرد.

وی ادامه داد: همان‌طور که در دوره پنجم چنین اتفاقی رخ داد و از سوی نامزد معترض به شورای حل اختلاف اعتراض ارسال شد و در نهایت انتخابات تکرار شد.

سروری اظهار کرد: قرار بود انتخابات بر اساس تجربه انتخاباتی که در شوراها و در سراسر کشور وجود داشته و پیش‌بینی قانونگذار برگزار شود اما برخی از اعضا نگرانی‌هایی داشتند و معتقد بودند باید این فرایند تغییر پیدا کند.

رییس شورای عالی استان‌ها اظهار کرد: در صورتی که از نظر ما چنین اتفاقی سبب شکل‌گیری یک بدعت در روند برگزاری انتخابات بود و ممکن است در آینده دیگر شوراها به این تصمیم گیری و فرایندی که در این جلسه رخ داد استناد کنند و مشکلاتی در انتخابات شوراهای سراسر کشور به وجود بیاید. بنابراین ما نباید بر خلاف فرایند پیش‌بینی شده در قانون عمل کرده و آن را به یک روند تبدیل کنیم.

وی گفت: از این رو این مسئله به رای گذاشته شد و با رای بیشینه اعضا تصمیم بر این شد برگزاری انتخابات به ماه آینده موکول شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha