عباس اسکندری روز یکشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: در این جشنواره از "اسرا احمد جعفری" دانش آموزش دوم ابتدایی به خاطر تولید برق از لیمو ، "سید ابوالفضل حسینی شیرازی" در مقطع کار و دانش به خاطر اختراعی در بحث فناوری نانو و"ملیحه بادی" به عنوان معلم پژوهنده که مقام برتر کشوری بدست آورد، تقدیر میشود.
مراسم ملی جشنواره برترینهای حوزه دانشآموزی و جشنواره معلمان پژوهنده امروز با حضور وزیر آموزش و پرورش و وزیر علوم برگزار میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برنامههای هفته پژوهش دراین استان امروز با به صدا درآمدن زنگ پژوهش در مراکز آموزشی آغاز شد، اظهار داشت: سال گذشته ۶۰ دانشآموز پژوهشگر درکشور حائز رتبه شدند و شورای تحقیقات آموزش و پرورش قم نیز به عنوان شورای برتر انتخاب شد.
وی با اشاره به اینکه بیست و چهارمین نمایشگاه استانی دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار” و “نخستین نمایشگاه فرصتهای شغلی استان قم”، در ۳۱ غرفه شامل ۱۶ مرکز دانشگاهی و آموزش عالی، پنج دستگاه اجرایی، سه تسهیلگر و هفت مرکز فناوری و نوآوری در باغموزه انقلاب و دفاع مقدس قم از ۱۳ تا ۱۶ آذرماه برگزار شد، اظهار داشت: دراین نمایشگاه دانش آموزان و معلمان پژوهشگر و پژوهنده آثار خود را که در جشنوارههای کشوری حائز مقام شدهبودند در معرض دید علاقهمندان قرار دادند.
اسکندری با اشاره به برنامههای هفته پژوهش در مدارس گفت: نمایشگاههای دستاوردهای پژوهشی دانش آموزان و معلمان، برگزاری کارگاه های آموزش و تحقیق، مسابقات با رویکرد پژوهشی، برگزاری جنگ علمی در پژوهش سراهای استان، برگزاری یکی از جلسات آموزشی مدارس با حضور خانوادهها با هدف ترغیب دانش آموزان به پژوهش، حضور دانش آموزان در دانشگاهها و مراکز علمی، برگزاری جلساتی برای دانش آموزان درخصوص اهمیت پژوهش و فراخوان مقالهنویسی و تحقیق برای دانش آموزان را از جمله برنامههای این هفته ذکر کرد.
وی اظهار داشت: دراین رابطه ۵۰ مدرسه فعال در امر پژوهش نیز مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
وی دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر دو هزار و ۷۳ معلم پژوهنده در قم فعالیت دارند ، اظهار داشت: ۳۰۰نفر این افراد سال گذشته در کشور حائز رتبه برتر شدند که دراین ایام مورد تقدیر قرار میگیرند.
اسکندری همچنین از فعالیت پنج پژوهش سرای دانش آموزی دراین استان نیز خبر داد و گفت: دانش آموزان مستعد در بخش های مختلف از جمله فناوری نانو ، گیاهان دارویی ،آزمایشگاهی و .. فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه پژوهش سراها، محدودیتی در جذب دانش آموزان مستعد ندارند ،اظهار داشت: هنوز این مراکز به خوبی معرفی نشدهاند و مطمئنا در صورت اطلاع رسانی مناسب ما شاهد طیف بزرگی از علم آموزان دراین پژوهش سراها خواهیم بود.
۳۰۵ هزار دانشآموز قم در مقاطع مختلف تحصیلی در یکهزار و ۴۸۱ واحد آموزشی استان مشغول تحصیل هستند.
۵۶ درصد دانشآموزان استان قم در مقطع ابتدایی، ۲۲درصد متوسطه اول، ۱۱ درصد متوسطه دوم، سه درصد فنی حرفهای، چهار درصد کاردانش، چهار درصد پیشدبستانی و یک درصد در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل میباشند.
۹۵ درصد دانشآموزان این استان در شهر و پنج درصد در روستا تحصیل میکنند. ۵۰.۴ درصد دانشآموزان پسر و ۴۹.۶ نیز دختر هستند تعداد معلمان دوره ابتدایی دراین استان ۶ هزار و ۳۷۸ نفر و تعداد معلمان دوره متوسطه اول و دوم نیز سه هزار و ۴۲۹ نفر است.
نظر شما