حسن مصفا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عمده حوادث این مدت در سیستان و بلوچستان سیل، توفان شدید گرد و خاک و زمینلرزه بوده است.
وی افزود: در برخی از حوادث گسترده نظیر توفانهای ۱۲۰ روزه منطقه سیستان در تابستان امسال ۱۱ هزار و ۱۹۱ نفر خدمات امدادی دریافت کردهاند.
سرپرست معاونت امداد و نجات جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت:همچنین در حوادث طبیعی سیل و آبگرفتگیهای مرکز و جنوب استان، ۵۶ هزار و ۸۵ نفر از خدمات جمعیت هلال احمر استان بهرهمند شدهاند.
وی از فعالیت ۲۹ پایگاه امداد و نجات در سیستان و بلوچستان خبر داد و ادامه داد: هم اکنون ۲۹ پایگاه امداد و نجات در این استان فعال است و با توجه به برنامههای پیشبینی شده در راستای ارائه خدمات مطلوبتر به مردم ۱۴ پروژه امدادی در حال ساخت نیز در سطح استان در دستور کار قرار دارد.
مصفا خاطر نشان کرد: ندای امداد ۱۱۲ هلال احمر به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به حادثه دیدگان است و نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر استان آماده امدادرسانی به هموطنان حادثه دیده هستند.
به گزارش ایرنا، استان پهناور سیستان و بلوچستان در منطقه گرم و خشک واقع شده و به همین دلیل تاثیرپذیری از سامانه های کم فشار حاره ای و پراکنش زمانی و مکانی بارندگی ها بسیار نامناسب است به طوریکه در برخی اوقات تمامی بارندگی های سالانه یک منطقه و حتی بیش از ۲ برابر آن در کمتر از ۲۴ ساعت نازل شده و سیلاب های سهمگین ایجاد می کنند.
این ویژگی های جغرافیایی و طبیعی سبب شده که در بسیاری از سالها سوانحی چون خشکسالی و سیل بطور توامان در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان رخ دهد.
بخش های شمالی سیستان و بلوچستان به دلیل تاثیرپذیری از پدیده مونسون آسیایی(کم فشار هند) در ماه های گرم سال با وزش بادهای نسبتا شدید ۱۲۰ روزه و طوفان و گرد و خاک روبرو است، همچنین از نظر لرزه خیزی بر اساس تقسیم بندی های انجام شده این استان دارای گسل های فراوان و مهمی است که فعالیت این گسل ها باعث وقوع زمین لرزه های متعدد شده است.
نظر شما