فعالیت‌های فرهنگی استان یزد باتوجه به درخواست‌های جامعه اجرا می‌شود + فیلم

یزد- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: فعالیت‌های فرهنگی استان با توجه به درخواست‌های جامعه و هسته‌های فرهنگی اجرا می‌شود و به همین منظور در دولت سیزدهم، جشنواره های مختلف با محوریت موضوعات فرهنگی در استان برگزار شده و در ماه آینده نیز جشنواره تئاتر استانی با موضوع خانواده در اردکان برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، احسان عابدی روز شنبه در سلسه نشست‌های مرتبط با انتظارات از علوم اجتماعی که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد برگزار شد، افزود: مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از وظیفه اصلی خود در ۲ دهه گذشته تا حدودی دور شده بود اما اینکه گفته شود به مسائل فرهنگی توجهی نشده، درست نیست.

وی افزود: در سال گذشته یک جلسه شورای فرهنگ عمومی استان به بحث نگهداری حیوانات خانگی اختصاص یافت و اینکه گفته شود در زمینه مسائل اجتماعی هیچ کاری نشده درست نیست هرچند نقش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاستگذاری است و نباید درگیر برنامه‌های اجرایی شود چون از اصل وظیفه خود دور خواهد شد.

عابدی ادامه داد: تمرکز بیشتر بر مباحث فرهنگ عمومی موضوع بسیار درستی است و مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز بیشترین وقت خود را صرف همین مباحث می کند و در ارتباط با هنرمندان نیز خط کش خاصی وجود ندارد، با همه کار می کنیم و دانش آموزان و دانشجویان نیز می توانند با استفاده از توان انجمن های مخنلف فعالیت کنند و اگر به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه و پیشنهادات خود را اعلام کنند، قطعا حمایت لازم را در حد توان از آنها خواهیم داشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد اظهار داشت: از گفت و گو نکردن با یکدیگر خیلی ضربه خورده و به شدت سیاست زده شده ایم، آداب گفت و گو را بلد نیستیم، مقام معظم رهبری تشکیل کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها را برای تقویت فرهنگ گفت و گو مورد تاکید قرار داد، اما آنگونه که باید این مهم پیگیری نشد .

وی ادامه داد: در استان یزد تشکیل خانه گفت و گو پیگیری شد که در این زمینه قانون نیز وجود دارد و مجوز آن را وزارت کشور صادر می کند اما ۱۲ سال خانه گفت و گو بدون اقدام بوده و بر زمین مانده است و جای این مباحث در دانشگاه است و باید در دانشگاه خانه گفت و گو راه اندازی شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: مسائل اساسی با مسائل سیاسی فرق دارد و باید محلی برای گفت و گو ایجاد شود و فضای دانشگاه برای همین صحبت ها است.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: سبک زندگی یزدی بسیار جذاب است و در بسیاری از موارد ما ظاهر را می بینیم و از پشت پرده اطلاعی نداریم و هسته مرکزی فرهنگ بسیار مهم است و باید توجه بیشتری با آن صورت گیرد.

منوچهر علی نژاد افزود: برخی مواقع اگر هسته مرکزی خوب عمل کند، می تواند منشا اثرات مثبت باشد و باید بر اساس انتظارات برنامه ریزی شود ، در این میان دانشگاه نماینده جامعه است و مردم باید به عینه مشاهده کنند که انتظارات آنها دیده می شود و سمن های دولتی نیز کمک می کنند تا حل بخشی از مشکلات فرهنگی جامعه توسط این بخش رفع شود.

وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که باب گفت و گو و تعامل بین سازمان ها و مردم باید باز شود تا اقناع سازی صورت گیرد، زیرا زحمات زیادی کشیده می شود ، اما این زحمات به شکل مناسب تبیین نمی شود.

دانشیار مردم شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: هر وقت صحبت از فرهنگ شده، سدهای بزرگ جلوی راه ما گذاشته اند، تغییر فرهنگ امر عادی در تمام دنیا است و تکنولوژی امروز باعث شده این تغییرات سرعت بیشتری یابد.

سید محسن سعیدی مدنی افزود: امروزه رابطه میان علوم اجتماعی و جهان معاصر دستخوش تغییرات زیادی شده و این تغییرات انسانی از بخش‌های جدایی ناپذیر طبیعت است و هر روز بیش از پیش گسترش یافته و باید نسبت به پذیرش حق مردم نسبت به فرهنگ خود آمادگی داشته باشیم.

وی اظهار داشت: دانشجویان و مدرسان علوم اجتماعی باید بیشتر در این زمینه فعال باشند و از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد نیز درخواست داریم که سابقه ارتباط جامعه و دانشگاه را بررسی و این طرح را که توسط دانشگاه یزد تدوینو بایگانی شده، دوباره به جریان بیندازند.

دیگر عضو هیات علمی و استاد دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: در هسته مرکزی فرهنگ، لازم است تا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اقداماتی انجام دهد چون از نظر جامعه، تغییر و تحولات معنای زندگی در نسل جدید فرق کرده و مباحث این چنینی بسیار مهم است و اگر از درون این هسته کاری انجام شود در لایه‌های بیرونی تاثیر گذار خواهد بود.

سید محسن موسوی افزود: مجموعه فرهنگ با ۲ عامل تعامل با محیط و انسجام درونی سنجیده می شود و هسته های بنیادی در این زمینه بسیار مهم است و به عنوان مثال فرهنگ کار در جامعه ما در حال تغییر است و فرهنگ پیشینیان ما که تلاش و سختکوشی فراون بوده امروز کمتر کسی حاضر است با این رویه فعالیت کند و برخی از کارها به مهاجرینی که از کشورهای دیگر آمده‌اند، منتقل شده است .

ابوالفضل مرشدی عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: درخواست داریم فرصتی داده شود تا دانشجویان علوم اجتماعی بیشتر در ادارات و ارگان‌ها حضور پیدا کنند و بتوانند ایده‌ها وبرنامه‌های خود را به مسئولان ارائه کنند، همچنین در دانشگاه نیز انجمن های علمی متعددی فعالیت دارند و می توان از ظرفیست این انجمن‌ها در برنامه‌ها و جشنواره‌های مختلف مختلف استفاده کرد.

تعدادی از دانشجویان نیز در این نشست سئوالات خود را مطرح کردند و به آنها پاسخ داده شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha