به گزارش روز یکشنبه ایرنا، گابریل بوریچ رئیسجمهوری شیلی از طریق حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: اصلاحات ساختاری سازمان ملل ضروری است. جهان دیگر مانند سال ۱۹۴۵ نیست.
پیشنهاد ارائه شده از سوی امارات متحده عربی تنها در مدت یک روز، حمایت ۹۷ کشور عضو سازمان ملل را به دست آورد؛ اما این طرح پس از رایگیری در شورای امنیت سازمان ملل رد شد؛ این قطعنامه با ۱۳ رای موافق، رای ممتنع انگلیس و وتوی آمریکا رد شد.
بوریچ چهارشنبه گذشته نیز حمایت خود از ابتکار پیشنهادی آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل را ابراز کرد؛ گوترش با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل متحد از شورای امنیت خواست تا «برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی در غزه» فشار آورده و به یک فراخوان آتشبس کامل بشردوستانه در این منطقه محصور فلسطین بپیوندد.
به دنبال وتوی قطعنامه آتشبس از سوی آمریکا، گروههای حقوق بشری از این اقدام انتقاد کردهاند. عفو بینالملل تاکید کرده که این تصمیم نشاندهنده «بیتوجهی شدید» به رنج غیرنظامیان است و سازمان پزشکان بدون مرز، آن را «رای علیه بشریت» خواندهاست. افزون بر آن، فعالان حامی فلسطین با صدور فراخوانهایی خواستار اعتصاب سراسری در روز دوشنبه در کشورهای عربی و سراسر جهان در حمایت از غزه و درخواست توقف فوری جنگ علیه مردم این باریکه شدند.
گابریل بوریک رئیسجمهوری شیلی یکی از مدافعان آرمان فلسطین، اوایل نوامبر (آبان ماه) سفیر کشورش در اراضی اشغالی را فراخواند تا این اقدام نشانهای از وخامت روابط دوجانبه میان شیلی و اسرائیل باشد.
وی از طریق حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) هشدار داد: شیلی اقدامات اسرائیل را بهشدت محکوم و این عملیات نظامی که در مرحله مجازات دستهجمعی جمعیت غیرنظامی فلسطینی در غزه قرار دارد و به هنجارهای اساسی حقوق بینالملل احترام نمیگذارد، با نگرانی بسیار رصد میکند.
شیلی در سال ۲۰۱۱، در زمان نخستین دولت محافظهکار سباستین پینیرا، فلسطین را به عنوان یک کشور «آزاد، مستقل و دارای حاکمیت» به رسمیت شناخت.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت غزه، در بمبارانهای رژیم صهیونیستی در غزه، حدود ۱۷ هزار و ۷۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند و تعداد مجروحان به ۴۸ هزار و ۷۸۰ نفر میرسد.
نظر شما