مرتضی درخشان روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: چهارمحال و بختیاری ۹۴ هزار بهرهبردار کشاورزی دارد که از سال گذشته تاکنون تنها پنج هزار و ۶۷۰ بهرهبردار شامل ۲ هزار و ۸۰۹ نفر در بخش زراعت، ۲ هزار و ۶۰۰ نفر در باغبانی و مابقی در بخش دام، طیور و ماکیان در این سامانه ثبتنام کردهاند.
وی اظهار داشت: بر این اساس از حدود ۲۴۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی و زراعی موجود در چهارمحال و بختیاری برای ۳۷ هزار و ۲۴۳ هکتار معادل ۱۲ درصد پروانه کسب کشاورزی صادر شده است.
درخشان ادامه داد: براساس برنامهریزی انجام شده بهرهبرداران بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری که نسبت به ثبتنام در سامانه جامع مدیریت بهرهبرداران کشاورزی(سَبَک) اقدام نکردهاند و شناسنامه سلامت ندارند از هیچ یارانه دولتی و تسهیلات بانکی برخوردار نمیشوند.
رییس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: حفظ سلامت و بهداشت محصولات باغی، گلخانهای و زراعی هم برای مصرف داخلی و هم صادرات از اصول اغماضناپذیر دولت مردمی است و این مهم با جدیت از سوی جهاد کشاورزی پیگیری و اجرا میشود.
وی ادامه داد: این سامانه از سال گذشته با هدف نظارت بر تولید و صادرات محصولات کشاورزی طراحی شده است که در آن امکان رعایت همه دستورالعملهای بینالمللی در صادرات فراهم شده و بدون تاییدیه این سامانه امکان عرضه و صادرات وجود نخواهد داشت.
رییس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بر این اساس افزون بر روند کاشت، داشت و برداشت، همه روند انبارداری، بستهبندی، برچسبزنی و صادرات محصولات کشاورزی با نظارت سامانه سبک انجام میشود.
درخشان با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی مستلزم همراهی ویژهای در تولید و امنیت غذایی است، گفت: با دریافت کد سلامت مشخص میشود مزرعهدار چه محصولی تولید میکند و علاوه بر آن، میزان مصرف سموم، کود و ارگانیک بودن محصول رصد میشود.
رییس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نداشتن کد سلامت بهرهبرداران بخش کشاورزی را با مشکل روبرو میکند، یادآور شد: فروش محصولات کشاورزی بستگی به دریافت کد سلامت دارد و با این شناسنامه مشخص میشود ضمن رصد و رهگیری محصول؛ تولید کننده به چه میزان ضوابط و کدهای سلامت را رعایت کرده است.
وی تاکید کرد: بر این اساس تولیدکننده برای فروش محصول خود باید به طور حتم شناسنامه سلامت و پروانه کسب کشاورزی را دریافت کند که بتواند محصولات خود را به فروش برساند در غیر اینصورت حاصل زحمت یکساله کشاورزان به هدر میرود.
درخشان افزود: این حق مصرفکننده است که بداند محصول کشاورزی مورد استفاده در چه شرایطی تولید و از چه سمهایی استفاده شده است.
وی با اشاره به تشکیل اتاق اصناف کشاورزی گفت: در زمان حاضر کشاورزان باید با مراجعه به سامانه سماک ودریافت پروانه کسب کشاورزی هویت بخشی محصولات کشاورزی انجام میشود.
رییس اتاق اصناف کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد:مجموع زیرمجموعه بخش کشاورزی شامل دامداری، مکانیزاسیون، شیلات، دام و طیور باید برای دریافت پروانه کسب کشاورزی به اتاق اصناف مراجعه کنند.
درخشان یکی از علتهای استقبال نکردن کشاورزان از دریافت کد سلامت را نداشتن آگاهی لازم در این خصوص عنوان کرد و گفت: انتظار میرود بهرهبرداران بخش کشاورزی این استان در بازه زمانی پیش رو پروانه کسب کشاورزی و به دنبال آن شناسنامه سلامت محصولات خود را دریافت کنند.
وی در خصوص هزینه دریافت پروانه کسب کشاورزی گفت: دریافت هزینه پروانه کسب کشاورزی نسبت به پروانه کسب بازاریان بسیارکمتر است و بستگی به سطح زمین دارد.
درخشان سطح باغات چهارمحال و بختیاری را ۴۴ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۱۷هزار و ۵۰۰ هکتار بادام، هفت هزار و ۵۰۰ هکتار گردو، چهار تا پنج هزار هکتار نیز سطح زیرکشت درختان سیب، انگور و هلو است.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
نظر شما