شهر در قامت انتظار پلاک‌های گم شده

بروجرد - ایرنا - کوچه و خیابان‌های شهر در تکاپوی استقبال از مهمانانی است که سال ها به دور از خانه و کاشانه خود مانده‌اند و اکنون راهی هر شهر و دیاری که شوند همان جا وطن و زادگاهشان است و این را می توان از استقبال مردم شهر از این شهدای جاوید الاثر در راه‌های منتهی به گلزار شهدای شهر دید.

به گزارش ایرنا، مردم از ساعاتی قبل تر از آغاز رسمی مراسم استقبال خود را به محل برگزاری مراسم که گلزار شهدا است رسانده و به انتظار مانده اند.

ازدحام و حضور گسترده مردم نشان دهنده تعلق خاطری است که به سرزمین و خاک خود دارند و هزاران بار خود را قدردان رشادت ها و از خودگذشتگی جوانانی می دانند که از جان خود گذشته‌اند تا این سرزمین جاودانه بماند.

همه جای ایران سرای شهدای گمنام است، نشان به این نشان که بر دروازه هر شهری، مادرانی منتظر با دلی محزون و چشمانی که دنیا در پس پرده اشک‌هایشان به لرزه افتاده با قامتی استوار به انتظار ایستاده‌اند و می‌دانند در جایی دیگر هم کسی در انتظار فرزند شهیدشان به عشق و انتظار نشسته است.

همیشه روی دیگر درس ایثار شهدای این سرزمین مادرانی هستند، که داغ فرزندان شهید خود را بر دل دارند، در وصف رنج جانکاه مادران شهدای گمنام، شاعر چه بسیار به جا گفته است " زینب هزار بار خودش هم شهید شد؛ از بس که از کنار شهیدان گذشته بود"، معنی دلتنگی و انتظار را باید در حوالی مادران شهدای گمنام جستجو کرد، مادری که سال ها گذشته اما قفل در خانه قدیمی را تغییر نداده به امید اینکه روزی کلید آن قفل بچرخد و پسر دلبندش به خانه بازگردد.

کوچه‌ای در محله قدیمی از شهر که خانه‌اش در انتهای آن قرار دارد را هنوز آب و جارو می کند تا امید به بازگشت پسر را تا آخرین لحظه از عمر عجین شده با اندوه دوری از فرزند معنا کند، مادران منتظری که حالا دیگر کمترین نشانی از هر شهیدی را ارج می نهند، شهدای گمنامی که هر از گاهی پیکرشان به شهرها آورده می‌شود، را فرزند خود می‌دانند.

این مادارن اگر مجالش بود هزار بار حاضر بودند از جان خود بگذرند تا لحظه ای سیمای نورانی فرزند شهید خود را ببینند و همیشه وقتی خبر آمدن شهیدی گمنام می شود پیش قدم هستند تا به استقبال بروند و در تشییع حاضر می شوند گویی خبری از دیار عشق برایشان آمده باشد.

همزمان با ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) مردم شهید پرور لرستان میزبان سه شهید گمنام هستند، شهرستان بروجرد اولین شهری است که این شهدای گمنام به آن وارد شده اند و حضور از سر ارادت و اخلاص همه مردم را می توان در استقبال پرمهر آنها مشاهده کرد.

فرماندار بروجرد در این خصوص می گوید: شهدا با جان خود امنیت ما را تامین کردند و ما همواره باید قدردان این از خودگذشتگی شهیدان باشیم، شرکت در آیین استقبال از شهدای گمنام را همه مردم بر حسب وظیفه و ادای دین به شهدا انجام می دهند.

مسلم مرادی بیان کرد: دفاع مقدس، گنجینه‌ای ارزشمند از جلوه‌های ایثار، فداکاری، رشادت، شهامت، شجاعت و دلاوری‌های رزمندگان اسلام است که باید به نسل امروز منتقل شود.

وی افزود: حضور همه مردم و مسوولان در این آیین همان اخلاص در نیت و ارادت به شهیدان است، حضور در این آیین ها در واقع نوعی توسل به معنویت شهدا است و هر زمانی که نام شهیدان در میان است همه در هر جایگاهی با نهایت هماهنگی و همکاری پای کار می آیند.

به گفته مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌ های دفاع مقدس لرستان سه شهید گمنام عملیات های خیبر، کربلای ۶ و بدر در لرستان تشییع و در شهرهای کوهنانی، سپیددشت و فیروزآباد به خاک سپرده می شوند.

سرهنگ محسن رشیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۲۶ آذرماه همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س) سه شهید گمنام دوران دفاع مقدس در شهرهای کوهنانی، سپیددشت و فیروزآباد به خاک سپرده می شوند.

وی افزود: شهید گمنام ۲۲ ساله که در منطقه جزیره مجنون و عملیات خیبر به شهادت رسیده در کوهنانی، شهید گمنام ۲۰ ساله در منطقه سومار و عملیات کربلای ۶ به شهادت رسیده در سپیددشت و شهید گمنام ۱۸ ساله در منطقه شرق دجله و عملیات بدر به شهادت رسیده در فیروزآباد به خاک سپرده می شوند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان یادآور شد: بعد از مراسم استقبال از شهدا در بروجرد، روز سه شنبه از ساعت ۹ تا ۱۱ در دورود، ۱۵ تا ۱۷ در الیگودرز و نماز مغرب و عشا در ازنا انجام و روز چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۱ در بیرانشهر، ۱۵ تا ۱۷ در الشتر و نماز مغرب و عشا در نورآباد میزبان شهدای گمنام خواهیم بود.

وی با بیان اینکه روز پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۱ در دوره چگنی، از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در کوهدشت و نماز مغرب و عشا در رومشکان آیین شهید گردانی برگزار می شود، اظهار کرد: روز جمعه از ساعت ۹ تا ۱۱ در پلدختر، هنگام نماز جمعه در معمولان میزبان شهیدان گمنام هستیم و عصر همان روز در خرم آباد و در سه مسجد در سه نقطه مختلف شهر مراسم شبی با شهدا برگزار می شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان اضافه کرد: روز شنبه از ساعت هفت صبح تا ۱۲ با همکاری اداره کل آموزش و پرورش لرستان چندین مدرسه دخترانه و پسرانه میزبان شهیدان گمنام هستند.

سرهنگ رشیدی ادامه داد: روز یکشنبه همزمان با شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س) سه شهید گمنام ساعت ۹ صبح در میدان شهدا خرم آباد به سمت مصلای این شهرستان تشییع خواهند شد و مراسم تدفین در ساعت ۱۴ همان روز در شهرهای کوهنانی، سپیددشت و فیروزآباد برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، استان لرستان در مجموع ۶ هزار و ۵۵۵ شهید را در دوران رژیم ستمشاهی، دفاع مقدس و پس از آن تقدیم نظام اسلامی کرده است که از این تعداد سهم خرم آباد ۲ هزار و سه شهید، بروجرد یک هزار و ۵۰۰، دورود ۶۱۹، الیگودرز ۵۸۹، ازنا ۴۰۶، کوهدشت ۵۰۷، الشتر ۳۸۶، دلفان ۲۴۹، پلدختر ۳۳۹ و رومشکان ۵۷ شهید است.

همچنین مردمان این دیار با تقدیم ۱۸ هزار و ۳۷۷ جانباز که شامل ۱۱ هزار و ۷۲۴ جانباز تا ۲۴ درصد، پنج هزار و ۷۵۷ جانباز ۲۵ تا ۴۹ درصد، ۶۷۲ جانباز ۵۰ تا ۶۹ درصد و ۱۹۴ جانباز ۷۰ درصد به بالا، در مجموع ۱۸ هزار و ۳۷۷ جانباز، ۹۰۰ آزاده، ۱۲۳ هزار و ۵۰۲ رزمنده و ۱۸۷ شهید جاویدالاثر به خوبی دین خود را به انقلاب اسلامی ادا کرده است.

لرستان دارای ۷۴ خانواده دارای ۲ شهید، ۹ خانواده دارای سه شهید، سه خانواده دارای چهار شهید است.

به گفته رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران بروجرد مردم این شهرستان در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس یک هزار و ۵۰۰ شهید، ۲ هزارو ۵۰۰ جانباز و ۲۵۰ آزاده تقدیم میهن اسلامی کرده است.

بروجرد در دوران هشت سال دفاع مقدس ۵۱ بار مورد حملات هوایی دشمن قرار گرفت و ۶۰۰ تن از شهروندان بروجردی از جمله ۶۸ دانش آموز مدرسه استثنایی شهید فیاض بخش در این حملات شهید شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha