ابراهیم اکبرزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: کشت سبزیجات برگی و غدهای امسال در ۱۴ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان گیلان به عنوان کشت دوم انجام شده و پیشبینی میشود که ۱۳۰ هزار تن سبزیجات برگی و غدهای به ارزش اقتصادی ۴۲ میلیارد ریال برداشت شود.
وی خاطر نشان کرد: عمده مصرف سبزیجات برگی و غدهای تولیدی کشاورزان گیلان در داخل استان بوده و مازاد آن به خارج از استان ارسال میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: زراعت محصولات کشت دوم در این استان از شهریور ماه و پس از برداشت برنج آغاز میشود و محصولات متنوعی شامل راتون، سبزیجات برگی و غدهای، نباتات علوفهای، پاچ باقلا و باقلا برکت از محصولات عمده کشت دوم در استان است.
اکبرزاده با اشاره به اهمیت کشت دوم و نقش آن در افزایش درآمد کشاورزان گیلان اظهار کرد: کشت دوم منجر به تولید محصولات متنوع در اراضی شده و به عنوان یک فعالیت اقتصادی در نیمه دوم سال نقش بسزایی در اقتصاد خانوارهای روستایی و پایداری کشت نخست دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطر نشان کرد: کشت دوم امسال در ۱۰۰ هزار و ۹۰۰ هکتار از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیکاری استان انجام شدهاست.
گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان است. این استان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
این خطه بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
نظر شما