«رضا قربانی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان درآمد از محل عوارض، حقوق ورودی، مالیات، خدمات و سایر عوارضی است که گمرک بر اساس قانون باید در بخش صادرات و ترانزیت دریافت کند.
وی اظهار کرد: میزان درآمدهای گمرک پرویزخان نسبت به هم سنجی سال گذشته ۳۶ درصد رشد داشته است.
سرپرست اداره کل گمرک پرویزخان گفت: پرویزخان از مرزهای مهم و راهبردی کشور است که حجم زیادی از صادرات کالا به کشور عراق دارد و از ابتدای امسال بیش از ۶۶۰ میلیون دلار کالا از این مرز صادر شده است.
قربانی ادامه داد: حجم تجارت خارجی این مرز رسمی از ابتدای امسال تاکنون به بیش از سه میلیارد و ۷۲ میلیون دلار رسیده که در تاریخ مبادلات این منطقه و حتی گمرکات استان کرمانشاه بی سابقه بوده است.
وی اظهار کرد: تجارت خارجی شامل صادرات، واردات، ترانزیت مبدا، ترانزیت مقصد، ورود موقت و خروج موقت است.
به گزارش ایرنا، در سال ۱۴۰۱ جمهوری اسلامی ایران از طریق مرزهای زمینی خود ۶ میلیارد و ۴۹۳ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۲ دلار کالا به وزن ۱۶ میلیون و ۸۸۳ هزارو ۵۹۷ تن به کشور عراق صادرات داشت که سهم استان کرمانشاه ۲ میلیارد و ۶۷۳ میلیون و هفت هزار و ۹۸۸ دلار کالا با وزن ۶ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۵۷۷ تن بود و در بین گمرکات استان گمرک پرویزخان بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داد.
استان کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال است.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد و مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
نظر شما