به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «محمد آیینی» با حضور در برنامه «میز اقتصاد» با موضوع بازآفرینی و نوسازی بافتهای فرسوده شهری به تشریح برخی از برنامههای آن شرکت در تداوم برنامههای کلان دولت برای تولید مسکن و روند نوسازی در بافتهای فرسوده شهری پرداخت.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: بر اساس شاخصهای مصوب در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، بیش از ۱۶۷ هزار هکتار و معادل ۲۰ درصد سطح شهرها در محلات فرسوده و تاریخی دچار مشکلات فرسودگی و نابسامانی بنا هستند. از ابتدای دولت سیزدهم نیز موضوع نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده و شتاب بخشی به آن به عنوان راهبرد اصلی دولت مورد تاکید قرار گرفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر مشارکت همهجانبه مردم و تشویق آنها با رویکرد مردمی سازی برای نوسازی بافت های فرسوده، توضیح داد: راهبرد به کار گرفته شده در شرکت بازآفرینی شهری ایران متناسب با سیاستهای مجموعه وزارت راه و شهرسازی ایجاد بستههای تشویقی برای این کار و یکی از جامعترین مشوق ها در قالب مصوبه ۱۹ بندی اسفندماه سال ۱۴۰۱ به همه استانهای ابلاغ شده و ملاک کار نوسازی در بافتهای فرسوده است.
آیینی یادآور شد: بررسیها حکایت از همکاری مناسب شهرداریها در زمینه نوسازی بافتهای فرسوده دارد. بر اساس قانون، شهرداریها مکلف شدهاند تا دستکم در صدور پروانه ساختمانی نوسازی بافتهای فرسوده تخفیف ۵۰ درصدی را اعمال کنند و در صدور زمان صدور پروانه نیز تسریع ایجاد کنند. هماکنون در موضوع تامین مالی علاوه بر منابعی که در گذشته در نظر گرفته شده بود، متقاضیان نوسازی بافتهای فرسوده میتوانند در این بافتها از حمایتهای مالی نهضت ملی مسکن نیز برخوردار شوند.
این مقام مسوول توضیح داد: متقاضیان نوسازی بافتهای فرسوده میتوانند همانند نهضت ملی مسکن از تسهیلات نوسازی استفاده کنند. در بخش غیرحمایتی میزان و سقف تسهیلات در نظر گرفته شده ۴۵۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۰ ساله در تهران تعیین شده است.
وی با تاکید بر اینکه در زمینه تامین منابع مالی و تسهیلاتی نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده مشکل و مانعی وجود ندارد، افزود: ساکنان بافت فرسوده میتوانند از ودیعه اسکان موقت استفاده کنند که در تهران و کلانشهرها ۱۲۰ میلیون تومان و در دیگر شهرها ۹۰ میلیون تومان است.
نظر شما