۲۵ آذر ۱۴۰۲، ۱۴:۲۲
کد خبرنگار: 2239
کد خبر: 85323970
T T
۱۱ نفر

برچسب‌ها

بازگشت و الحاق دوباره اراضی کاخ تاریخی سلیمانیه کرج

کرج - ایرنا - مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز اعلام کرد: با همکاری و همراهی خوب مسوولان دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر درکرج، زمینه الحاق دوباره و بازگشت بخشی از اراضی کاخ تاریخی سلیمانیه کرج که در اختیار این مراکز دانشگاه هی بود، فراهم شد.

به گزارش ایرنا، رحیم خاکی روز شنبه در نشست بررسی وضعیت کاخ تاریخی سلیمانیه کرج با اشاره به همکاری بین اداره کل میراث فرهنگی استان البرز و دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی تهران در راستای احیا و ساماندهی بنای ارزشمند کاخ سلیمانیه گفت: طبق توافق با رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی داشنگاه تهران مقرر شد که بخشی از حیاط بنایکاخ تاریخی سلیمانیه که در تملک این مراکز آموزش عالی بود برای ساماندهی و بهره برداری بهینه از بنا به مجموعه تاریخی الحاق شود.

وی ادامه داد: در این بخش از حیاط بنا یک استخر آب با دیوارهای آجری، به قرینه سمت دیگر حیاط بنا وجود دارد که در کاوش‌های باستان‌شناسی چند سال پیش توسط اداره کل میراث فرهنگی استان آشکار شد.

به گفته مدیر کل میراث‌فرهنگی استان با توجه به همکاری خوب مدیریت دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران می‌توان از این استخر در راستای احیای کامل محوطه کاخ تاریخی سلیمانیه کرج استفاده کرد.

خاکی افزود: در طرح ساماندهی بنا در این بخش از کاخ سلیمانیه مقرر شد که ضمن تکمیل زیرساخت‌ها، محل تردد ویژه معلولانن نیز طراحی و اجرا شود که از نیازهای اساسی این مجموعه است.

وی همچنین در مورد روند بازگشایی موزه تاریخی در کاخ سلیمانیه کرج تصریح کرد: پس از الحاق محوطه به کاخ سلیمانیه،اجرای طرح های مرمتی و تامین اعتبار لازم ، نسبت به راه اندازی موزه در این مجموعه اقدام خواهد شد.

عمارت کاخ سلیمانیه که بنای آن متعلق به دوره قاجار است در بافت مرکزی شهر کرج و در ضلع جنوبی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در میان یک باغ بزرگ محصور است .

مجموعه کاخ سلیمانیه بین سالهای ۱۲۲۴ و ۱۲۲۷ هجری قمری به دستور فتحعلی شاه قاجار در یکی از منزلگاه های حد فاصل تهران و چمنگاه سلطانیه زنجان در ییلاق خوش آب و هوای کرج ساخته و بعدها به نام پسرش سلیمان میرزا حاکم منطقه کرج سلیمانیه نام گذاری شد.

این اثر در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۲۷ با شمارهٔ ثبت ۳۷۰ به‌عنوان یکی از میراث ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha