ستاد ویژه توسعه استان‌های زاگرس‌نشین در چهارمحال و بختیاری فعال شد

شهرکرد - ایرنا - نخستین ستاد توسعه استانی استان‌های زاگرس نشین بعد از ظهر شنبه با هدف توجیه دستگاه‌های اجرایی و تاکید برضرورت تدوین و ارائه پیشنهادهای لازم در کمترین زمان ممکن در چهارمحال و بختیاری فعال شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس‌جمهور ۲۵ آبان‌ماه امسال در دور دوم سفر خود به چهارمحال و بختیاری با پیشنهاد غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال بختیاری مبنی بر تشکیل ستاد توسعه استان‌های زاگرس‌نشین موافقت و بر تشکیل و فعالسازی موثر ان تاکید کرد.

ستاد توسعه استان‌های زاگرس‌نشین گامی مهم و اساسی برای تحول آفرینی و پیشرفت استان‌های زاگرس نشین به خصوص در بخش اشتغال به شمار می‌رود.

چهارمحال و بختیاری پیشنهاد راهبردی تاسیس ستاد ویژه توسعه استان‌های زاگرس نشین را در دور دوم سفراستانی رییس‌جمهور به این استان ارائه و مورد تصویب دولت قرار گرفت که روز شنبه ۲۵ آذرماه نخستین نشست ان برگزار شد.

ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین گامی برای رفع محرومیت

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین گامی مهم برای برطرف کردن غبار محرومیت از چهره مناطق زاگرس به شمار می‌رود.

غلامعلی حیدری با اشاره به تشکیل جلسه استانداران ۶ استان زاگرس نشین از جمله ایلام، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان برای تدوین سند اشتغال گفت: آمار بیکاری در این استان‌ها بالاست و باید برای کاهش میزان آن سند اشتغال تدوین شود.

وی گفت: بر اساس سند توسعه استان‌های زاگرس نشین، طرح‌های اقتصادی بالای ۸۰ درصد در اولویت تکمیل قرار دارند.

وی افزود: استانداران استان‌های زاگرس‌نشین قرار است فهرستی از طرح‌های اقتصادی با پیشرفت بالای ۸۰ درصد را به دبیرخانه قرارگاه ویژه اشتغال زاگرس نشینان ارائه دهند.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین مقرر شده است دولت برای تکمیل این طرح‌ها با هدف اشتغالزایی در استان‌های زاگرس نشین تامین اعتبار کند.

وی تاکید کرد: تلاش دولت سیزدهم این است که این محرومیت‌ها و مشکلات در قالب قرارگاه، برنامه خاص و ویژه با مشورت استان‌های هدف به صورت کوتاه و دراز مدت برطرف شود.

ستاد ویژه توسعه استان‌های زاگرس نشین فعال شد

تشکیل کمیته‌های تخصصی ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین

حیدری با اشاره به تشکیل سه کمیته اصلی شامل کمیته اشتغال، فرهنگی – اجتماعی، عمرانی، فنی و زیربنایی در حاشیه ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین گفت: قرار است در قالب این کمیته‌ها بارش فکری برای حل مشکلات استان‌های هدف صورت گیرد.

اشتغال محور کار ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به بالا بودن نرخ بیکاری که موجب افزایش مهاجرت و بسیاری دیگر از مشکلات اجتماعی شده؛ مهمترین محور مورد تاکید رییس‌جمهور توجه به مساله مهم اشتغال در استان‌های زاگرس نشین است.

وی با تاکید بر ارائه پیشنهادات لازم از سوی دستگاه‌های اجرایی اضافه کرد: آب یکی از سرمایه‌ها و گنجینه مهم استان‌های زاگرس نشین به شمار می‌رود هر چند خود این استان‌ها بهره‌مندی کمتری ازاین سرمایه دارند.

حیدری یادآور شد: با توجه به اینکه ۸۵ درصد استان چهارمحال و بختیاری کوهستانی و تنها امکان کار در ۱۵ درصد فضای غیرکوهستانی این استان فراهم است یکی از مشکلات مهم این استان بحث جرائم است.

استاندار چهارمحال و بختیاری توجه به زنجیره ارزش را از جمله دیگر موارد مهم در این استان عنوان کرد و گفت: تشکیل زنجیره ارزش بادام، ماهیان سردآبی، گیاهان دارویی،محصولات دامی و کشاورزی، صنایع زنجیره عرضه یا نساجی از جمله دیگر مواردی است که باید در بحث پیشنهاد دستگاه‌های اجرایی به ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین مورد توجه قرار گیرد.

وی بر ضرورت تشکیل کمیته‌های مالی و اعتباری، گردشگری با نگاه بومگردی و حفظ هویت، کشاورزی و دامپروری، معادن، محیط زیست و توسعه زیرساخت‌ها از جمله جاده‌ها و فرودگاه، ریل تاکید کرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین استفاده از مازاد مالیات برارزش افزوده در استان، برخورداری از ظرفیت ماده ۵۶ و تهاتر نفت، صندوق کارآفرینی را مورد تاکید قرار داد.

ستاد استان‌های زاگرس‌نشین؛ گامی برای حل مشکلات

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت: تصویب پیشنهاد تشکیل ستاد توسعه استان‌های زاگرس‌نشین در دولت سیزدهم اقدامی تحسین برانگیز و گامی مهم و موثر برای حل مشکلات این استان‌ها به شمارمی‌رود.

حجت الاسلام و المسلمین محمد علی نکونام با تاکید براینکه تصویب افزود: ستاد توسعه استان‌های زاگرس‌نشین نقش مهمی در تولید، رشد اقتصادی، تامین معاش مردم و فرصتی برای هم‌گرایی، تبادل فکر، فرهنگ و هویت‌ها است به شرطی که با نگاه درست، برنامه‌ریزی صحیح و عمل متقن هدایت شود.

ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین؛ گامی برای منطقه محوری

امام جمعه شهرکرد گفت: همگرایی استان‌های زاگرس‌ نشنین با تشکیل ستاد توسعه این استان‌ها فراهم می‌شود و می‌تواند الگویی جدید به کشور ارائه کند.

وی یادآور شد: عملکرد موفق ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین می‌تواند منطقه محوری را به جای مرکز محور در کشور حاکم کند و به این شکل با حمایت مرکز این استان‌ها روی پای خود بایستند.

ستاد ویژه توسعه استان‌های زاگرس نشین فعال شد

نکونام با بیان اینکه یک صدا نتیجه ندارد تاکید کرد: ستاد توسعه استان‌های زاگرس‌نشین صدای چند استان است و نقش تاثیرگذار و مهمی در مطالبه‌گری مسائل و گرفتن امکانات ملی دارد.

امام جمعه شهرکرد گفت: با تشکیل این ستاد هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی شرایط استفاده از ظرفیت‌ نخبگان، نوآوران، دانش بنیان‌ها برای برطرف کردن مشکلات و نیازها استفاده کرد و به این صورت زمینه رونق و آبادانی این استان‌ها فراهم می‌شود.

وی بر ضرورت تعیین و تعریف اولویت‌های استان‌های زاگرس‌نشین برای دستیابی به نتیجه‌ای بهتر و موثرتر تاکید کرد.

نکونام اضافه کرد: هر چند فرهنگ در اولویت برنامه ریزی قرار دارد اما در شرایط کنونی این مساله اقتصاد است که به عنوان یک اولویت مهم باید مورد توجه برنامه ریزان قرار گیرد.

وی همچنین بر ضرورت توجه مجلس به اجرای برنامه‌ها و ممانعت از برزمین ماندن برنامه‌ها تاکید کرد و گفت: برای رسیدن به یک ساختار یکنواخت، موزون و منطقه باید با برنامه حرکت و از سلیقه‌ای عمل کردن پرهیز کرد.

امام جمعه شهرکرد گفت: هر چند دولت سیزدهم در تلاش برای حرکت در قالب یک برنامه مدون است این درحالی است که تا پیش از این بیشتر دولت‌ها سلیقه‌ای حرکت کرده و در همین ارتباط بسیاری از برنامه‌ها قربانی و فدا می‌شدند.

استان‌های زاگرس نشین ریه‌های طبیعی ایران زیبا

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در قرارگاه توسعه استان‌های زاگرس نشین مسائل و مشکلات مشترک این استان‌ها مطرح می‌شود گفت: استان‌های زاگرس نشین به عنوان شُش‌ها و یا ریه‌های طبیعی ایران زیبا به شمار می‌روند.

حجت‌الاسلام امیرقلی جعفری بروجنی افزود: استان‌های زاگرس نشین برخلاف قسمت شرق و فلات مرکزی ایران از نظر توپوگرافی جزو مناطق مرتفع و به عنوان بام ایران و سرشار از منابع آب شناخته می‌شوند.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه اقلیم استان‌های زاگرس‌نشین از زاگرس شمالی تا جنوبی به طور معمول سردسیر است؛ سرمایه‌گذاری‌ها و توسعه‌ای که باید در این مناطق انجام شود باید با لحاظ این شرایط آب و هوایی باشد.

کشاورزی و دامپروری مهمترین قابلیت استان‌های زاگرس نشین

به گفته جعفری بروجنی، همه استان‌های زاگرس نشین قابلیت وظرفیت بی‌بدیلی در کشاورزی و دامپروری دارند و باید تلاش شود در ۲ سال عمر باقیمانده از دولت سیزدهم با استفاده از ظرفیت تشکیل این ستاد منطقه‌ای شرایط لازم برای توسعه این استان‌ها فراهم شود.

وی تاکید کرد: قرار نیست در قرارگاه توسعه استان‌های زاگرس نشین پیشنهادها و مصوبه‌های متعددی که نتوان همه آن‌ها را عملیاتی کرد پیشنهاد شود.

چهارمحال و بختیاری قطب تولید گوشت قرمز

جعفری بروجنی گفت: چهارمحال و بختیاری ظرفیت و قابلیت تبدیل به هاپ تولید گوشت قرمز را در کشور دارد و توان ایجاد فرصت‌های شغلی متعدد را در این بخش دارد.

وی با بیان اینکه اگر قرار است اتفاقی در خصوص اشتغال استان‌های زاگرس نشین رخ دهد باید براساس سند آمایشی باشد ادامه داد: چهارمحال و بختیاری در حالی به عنوان قطب تولید ماهیان سردآبی شناخته می‌شود که از داشتن صنایع تبدیلی در این خصوص محروم است.

جعفری بروجنی تبدیل چهارمحال و بختیاری به بزرگترین مرکز انبارداری کشور برای محصولات کشاورزی به دلیل شرایط آب و هوایی سرد را از دیگر قابلیت‌های استان عنوان کرد و گفت: این استان در بین استان خوزستان و اصفهان و در کنار شاهراه ارتباطی فلات مرکزی به سمت جنوب قرار دارد.

ستاد ویژه توسعه استان‌های زاگرس نشین فعال شد

وی تاکید کرد: در شرایطی که پیشنهاد تشکیل ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین پذیرفته و نخستین نشست آن نیز برگزار شده باید به دور از هرگونه تشریفات اداری با هماهنگی استانداران و نمایندگان این استان‌ها از این ظرفیت مهم استفاده شود.

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سرمایه‌ها باید به سمت ایجاد اشتغال پایدار هدایت شود ادامه داد: توجه به بحث گلخانه‌ها، دامداری، دامپروری و صنایع تبدیلی از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

کاهش نرخ بیکاری هدف نهایی تشکیل ستاد استان‌های زاگرس‌نشین

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری گفت: هدف نهایی تشکیل ستاد استان‌های زاگرس‌نشین افزایش سرعت کاهش نرخ بیکاری است.

حمیدرضا منتظری گفت: ایده‌ها و اندیشه‌ها ثروت عظیمی از لحاظ مادی و معنوی هستند که اگر آن ایده تحقق پیدا کند، ثمرات آن را در آینده مشاهده می‌کنیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: هم‌زمان با دور دوم سفر رییس‌جمهور به این استان، ایده‌ تشکیل ستاد استان‌های زاگرس‌نشین توسط استاندار مطرح شد که مورد استقبال قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در اولین جلسه تشکیل ستاد استان‌های زاگرس‌نشین، از سوی استاندار چهارمحال و بختیاری ۲۴ پیشنهاد ارائه شد که از این مجموع ۱۵ عنوان مورد تاکید معاون اجرایی رئیس‌جمهور قرار گرفت.

ستاد ویژه توسعه استان‌های زاگرس نشین فعال شد

منتظری بیان کرد: استان‌های زاگرس‌نشین از نظر اقلیمی ظرفیت خوبی برای تامین منابع آب کشور دارند اما استفاده از امکانات بسیار مهم است که با تشکیل این ستاد امیدواریم از امکانات بهره‌مند شویم.

وی عنوان کرد: اقلیم خاصی که در خصوص گردشگری در این استان‌ها وجود دارد و در نوع خود بی‌نظیر است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: هدف نهایی تشکیل ستاد مناطق زاگرس‌نشین بالابردن سرعت کاهش نرخ بیکاری این استان‌ها است که باید از طریق معاونت اجرایی استانداری‌ها و همه‌ دستگاه‌ها پیگیری شود.

وی بیان کرد: در اولین جلسه مقرر شد، استانداران استان‌های زاگرس‌نشین پروژه‌های اقتصادی بالای ۸۰ درصد را بررسی و به دبیرخانه این ستاد ارسال کنند.

ایجاد عدالت مهمترین رویکرد ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین

معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشار به حضور استان‌های ایلام، کرمانشاه، لرستان، کردستان و کهیگلویه و بویراحمد در ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین گفت: با توجه به شرایط حاکم بر این مناطق و با رویکرد ایجاد عدالت و استفاده متوازن از امکانات ملی پیشنهاد تشکیل ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین داده و در کمتر از ۲هفته نخستین نشست این ستاد با ۲۴ پیشنهاد از سوی چهارمحال و بختیاری تشکیل شد.

کاظم منزوی افزود: در نهایت ۱۵مورد از پیشنهادهای ارائه شده مورد تاکید معاون اجرایی رییس جمهور قرار گرفت و منجر به صدور مصوبه‌هایی شد.

ستاد ویژه توسعه استان‌های زاگرس نشین فعال شد

منزوی بر ضرورت مشارکت دستگاه‌های اجرایی و ارائه پیشنهادهای سازنده در قالب بسته سیاستی در قالب ستاد ویژه استانی برای به نتیجه رسیدن ستاد توسعه استان‌های زاگرس نشین تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، پیشنهاد تشکیل قرارگاه توسعه استان‌های زاگرس‌نشین در دور دوم سفر رییس‌جمهوری و تعدادی از اعضای هیات دولت به شهرکرد از سوی استاندار چهارمحال و بختیاری ارائه و مورد قبول آیت‌الله رئیسی قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha