اکبر قایمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هم اکنون انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی نظیر، غاز خاکستری، انواع مرغابی و اردکها از مناطق شمال برای تغذیه و زمستانگذرانی به تالابهای این شهرستان از جمله تالاب سولدوز و حسنلو مهاجرت کردند.
وی اضافه کرد: با کاهش دمای هوا در مناطق شمالی به تدریج پرندگان مهاجر وارد تالابهای این شهرستان میشوند و برخی از پرندگان کوچ خود را به مناطق جنوبی ادامه می دهند و برخی تا پایان زمستان در تالابهای این شهرستان ماندگار خواهند بود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: از دلایل مهم افزایش و مهاجرت این پرندگان به تالابهای این شهرستان وجود منابع غذایی و امنیت کامل با احداث پاسگاههای محیطبانی است که کمک شایانی برای حضور و ماندگاری پرندگان بومی و مهاجر کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد با جریان پیدا کردن رودخانه «گادر» به زودی آبگیری و احیای تالاب های دورگهسنگی و طالقان این شهرستان نیز انجام شود و این ۲ تالاب هم میزبان پرندگان مهاجر در این فصل از سال شود.
وی با اشاره به شناسایی بیش از ۴۰ گونه پرندهآبزی و کنارآبزی در تالابهای این شهرستان افزود: هم اکنون علاوه بر پرندگان مهاجر، هزاران قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی بومی شامل خوتکا، تنجه، آبچلیک، کشیم، چنگر، اردک سرحنایی، تاجدار، سرسبز، عقاب تالابی، چوپپا، پرستوی دریایی و عقاب تالابی است.
وی از اهالی روستاهای همجوار تالابهای این شهرستان خواست در صورت مشاهده افراد سودجو و فرصت طلب برای شکار این گونههای با ارزش به اداره محیط زیست و محیط بانان اطلاع دهند.
قایمی گفت: نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، تالابهای "درگهسنگی"، "حسنلو" و "یادگارلو" جزو تالابهای بینالمللی (کنوانسیون رامسر) است.
تالابهای بینالمللی و فصلی نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجهآوری پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور به شمار میرود.
نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
نظر شما