گروه جامعه ایرنا - طرح نظارت تعزیرات بر بازار شب یلدا که از ۱۵ آذر آغاز شده است با نزدیک شدن به ۳۰ آذر (شب یلدا) تشدید شد و امروز دوشنبه ۲۷ آذر، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران و روسای شعب با حضور در گشتهای مشترک تعزیرات از واحدهای صنفی متعددی در سطح شهر تهران بازدید کردند.
در یکی از این گشتها که با حضور احمد جعفری نسب مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران، نادر حیدری رییس شعبه چهار ملی و رییس شعبه ۶۳ تهران، محمد جواد پرواز رئیس گشتهای مشترک تعزیرات تهران، کارشناسان اجرای احکام تعزیرات، کارشناسان و بازرسان اصناف انجام شد، به طور همزمان از چهار شعبه یک آجیل فروشی معروف در تهران بازرسی شد.
اعضای گشتهای ویژه نظارت بر بازار شب یلدا با سرزدن به یک خشکبارفروشی معروف در مرکز شهر تهران قیمت و کیفیت کالاهای عرضه شده را بررسی کردند.
بر اساس این گزارش، در یکی از شعب این خشکبارفروشی قیمت آجیل مخلوط شب یلدا ۵۸۰ هزار تومان برچسب قیمت داشت که به گفته بازرسان اصناف، قیمت این آجیل ۱۰۰ هزار تومان بیش از حداکثر قیمتی بود که اتحادیه خشکبار برای آجیل شب یلدا اعلام کرده است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در حاشیه این بازدید در گفتوگو با خبرنگار ایرنا هدف از حضور میدانی گشتهای تعزیرات و بازدید از واحدهای صنفی را بازدارندگی از وقوع تخلفات عنوان کرد و افزود: مردم به برندهای معروف اعتماد دارند و ضمن اینکه باید کالاهای با کیفیت به آنها ارائه شود، قیمتها نیز باید معقول و منطقی و منطبق بر نرخنامههای مصوب اتحادیه باشد.
وی خطاب به مدیر یکی از خشکبارفروشیها که تخلفات گرانفروشی اقلام متعدد در این واحد صنفی برای بازرسان اتاق اصناف محرز شده بود، هشدار داد و گفت: مراعات حال مردم را داشته باشید و در صورت تکرار تخلف از ابزارهای قانونی از جمله نصب پارچه و پلمب واحد صنفی استفاده خواهد شد.
در یکی دیگر از شعب این آجیلفروشی معروف، به اذعان بررسی بازرسان اتاق اصناف، تخلفاتی از جمله گرانفروشی و عدم درج قیمت محرز بود و بازرسان زمانی که از مدیر این واحد صنفی فاکتورهای خرید معتبر برای تحلیل قیمتگذاری را درخواست کردند، صاحب مغازه اعلام کرد که فاکتورها را به منزل برده است و در نهایت هم فاکتورهای خرید را ارائه نکرد که بازرسان عدم ارائه فاکتور معتبر را به عنوان تخلف دیگر این خشکبارفروشی لحاظ کردند.
مریوان قادرپور بازرس اتاق اصناف تهران نیز در حاشیه برگزاری گشت ویژه یلدا به خبرنگار ایرنا گفت: مطابق مصوبه کمیسیون هیات عالی نظارت، درصد ضرایب سود و هزینههای عمده فروشی و خردهفروشی کالاها برای آجیل و خشکبار در خردهفروشیها ۱۰ درصد و در عمدهفروشیها سه درصد تعیین شده است؛ بنابراین نرخهای بالاتر از ارقام مصوب گرانفروشی محسوب میشود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
پس از بررسی بازرسان اتاق اصناف ایران و کارشناسان جهاد کشاورزی با توجه به گستردگی تخلفات و مطابق گزارش وحید معینیان بازرس اتاق اصناف، ارزش تخلف این خشکبارفروشی معروف چهار میلیارد و ۹۶۸ میلیون و هشت هزار ریال برآورد و با دستور قاضی شعبه ۳۴ سازمان تعزیرات حکومتی، این واحد صنفی ضمن نصب پارچه تخلف گرانفروشی بر سر در آن، به مدت ۱۰ روز پلمب شد.
محمدجواد پرواز با تاکید بر لزوم رعایت حقوق مشتریان خطاب به مدیر این واحد صنفی گفت که گزارشهای مردمی متعددی در خصوص گرانفروشی در این واحد صنفی در سامانه تعزیرات حکومتی ثبت شده و ورود تعزیرات براساس خواسته مردم بوده است.
مطابق ماده ۳ مصوبه جلسه شصت و نهم شورای عالی هماهنگی اقتصادی ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، «به منظور مقابله قاطع و سریع با تخلفات صنفی و پیشگیری از تکرار تخلفات، روسای شعب تعزیرات حکومتی میتوانند در صورت احراز تخلف ضمن صدور رأی نسبت به اصل موضوع در صورت لزوم با لحاظ نوع تخلف و میزان تاثیر آن در بازار نسبت به صدور دستور پلمب محل یا واحد صنفی و نصب تابلو با درج نوع تخلف به مدت تا ۱۰ روز اقدام نمایند.»
براساس این گزارش، همچنین با دستور قضات تعزیرات در سه واحد دیگر نیز ضمن تذکر و هشدار، قیمتهای اقلام اصلاح و به نرخ مصوب اتحادیه کاهش یافت و شکسته شد. قضات به فروشندگان این واحدهای صنفی هشدار دادند که بازرسان در این روزها به طور مرتب از مغازهها بازدید میکنند و نباید قیمت کاسته شده دوباره افزایش یابد.
یکی از قضات تعزیرات حکومتی گفت: واحدهای صنفی باید سود متعارف را رعایت کنند و در خصوص نظارت به عرضه آجیل و خشکبار، اتحادیه و اصناف مسئول هستند و تعزیرات حکومتی نیز مطابق با مصوبه شصت و نهم شورای عالی هماهنگی اقتصادی همچنین بر اساس گزارش تخلف با متخلفان برخورد میکند.
شهروندان میتوانند در صورت برخورد با هر نوع تخلف به سامانه ۱۳۵ تعزیرات حکومتی یا ۱۲۴ سازمان صنعت معدن تجارت اطلاع دهند تا شکایات در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد.
نظر شما