به گزارش ایرنا، علی اکبر اسدی روز دوشنبه در پنجمین کارگروه کاهش آلودگی هوا اراک (اجرای قانون پاک)، افزود: مکاتباتی برای کاهش مصرف مازوت توسط استان انجام شده و پیگیری کاهش مازوت در دستور کار استان است.
وی ادامه داد: کاهش آلودگی هوا با معاینه فنی خودروها، استفاده از ظرفیت ماده ۱۴ در خصوص پتروشیمی، پالایشگاه و آلومینیوم سازی اراک نیز در دستور کار قرار دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: با پیگیریهای انجام شده اکنون سه واحد از چهار واحد نیروگاه شازند فعال است در صورتی که سال گذشته چهار واحد این نیروگاه مازوت مصرف میکردند.
اسدی خاطر نشان کرد: مصوبه استفاده از مازوت در نیروگاه شازند و جلوگیری از مصرف گاز یک ماه گذشته به استان اعلام شد و در صورتی که مصرف مازوت از بیست و یکم آذر در این واحد آغاز شده است.
رئیس اداره آزمایشگاههای اداره کل محیط زیست استان مرکزی در این نشست گفت: سه روز پاک، ۱۶۷ روز ناسالم برای گروههای حساس، ۲ روز بسیار ناسالم و یک روز خطر ناک در اراک وجود داشتهاست.
علیرضا محرابیان افزود: ۱۰۳ روز هوای اراک امسال ناسالم بوده که تعداد روزهای ناسالم در مرداد ماه بیشتر و اردیبهشت ماه کمترین روزهای ناسالم را اراک داشتهاست.
وی ادامه داد: تعداد روزهای ناسالم اراک امسال نسبت به پارسال سه روز افزایش یافته است.
رئیس اداره آزمایشگاههای اداره کل محیط زیست استان مرکزی گفت: دی اکسید گوگرد در شهر اراک از شب گذشته ایستگاه حافظیه و میرزای شیرازی به بالاترین حد خود رسید که این نشان از تاثیر آلایندگی نیروگاه شازند در شهر اراک است.
محرابیان گفت: در صورتی که آلایندگی هوای نیروگاه وجود نداشت هوای اراک شب گذشته در وضعیت سالم قرار می گرفت.
وی ادامه داد: در مقایسه انجام شده در روزهای هجدهم و نوزدهم هوای اراک با روزهای بیست و پنجم و بیست و ششم آذرماه میزان دی اکسید گوگرد ۲ برابر افزایش یافته که نشان از آلایندگی نیروگاه در هوای اراک دارد.
رئیس اداره آزمایشگاههای اداره کل محیط زیست استان مرکزی خاطر نشان کرد: ۴۳ درصد آلودگی هوای اراک مربوط به منابع متحرک و ۵۷ درصد مربوط به منابع ثابت است و بیشترین آلایندگی مربوط به نیروگاه است.
محرابیان اظهار کرد: پالایشگاه سالانه ۲۸ هزار تن دی اکسید گوگرد وارد محیط می کند و تنها نباید توجهها به نیروگاه باشد.
وی گفت: پتروشیمی شازند نیز ۱۷ دودکش دارد و سالانه سه هزار و ۹۸۷ تن آلایندگی به محیط وارد میکند.
رئیس اداره آزمایشگاههای اداره کل محیط زیست استان مرکزی خاطر نشان کرد: میزان آلایندگی هوا در سه دودکش نیروگاه شازند سه برابر استانداردها است.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق منطقه مرکزی افزود: امسال استفاده از مازوت در نیروگاه شازند با یک ماه تاخیر آغاز شد و اورهال یکی از واحدها از یکم آذرماه آغاز و به مدت ۱۲۰ روز انجام می شود.
عبدالرضا تقوی خاطر نشان کرد: اورهال این واحد کاهش ۲۵ درصدی مازوت را در نیروگاه شازند را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: قرار داد پایش آنلاین دودکشهای نیروگاه شازند با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان منعقد و تجهیز کارگاه نیز انجام شده است.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق منطقه مرکزی خاطر نشان کرد: استفاده از مازوت در نیروگاه شازند از بیستم آذرماه آغاز شده و با توجه به اینکه نیروگاه این شهر پایه گاز سوز است مصرف مازوت موجب می شود که تجهیزات این واحد هر ۲ سال نیازمند تعمیرات اساسی دارد.
تقوی گفت: مصرف مازوت استهلاک ۵۰ درصدی تجهیزات این واحد را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: هر یک از واحدهای نیروگاه شازند در شبانه روز یک میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب در هر شبانهروز مازوت مصرف میکنند که در مجموع و در هر سه واحد این واحد پنج میلیون و ۱۰۰هزار متر مکعب مازوت مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی نیز گفت: هفت میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی و چهار و نیم میلیون متر مکعب در بخش صنعت به جز نیروگاه مصرف می شود.
مهدی کمال آبادی فراهانی افزود: ۲۰ تا ۲۱ میلیون متر مکعب گاز در استان مرکزی مصرف می شود که یک سوم آن توسط نیروگاه شازند مصرف می شود.
وی ادامه داد: مصرف گاز نیروگاه شازند اراک معادل مصرف بخش خانگی استان مرکزی بوده و کاهش مصرف مازوت در این واحد نیازمند صرفه جویی در بخش خانگی دارد.
رییس شبکه مردم نهاد زیست محیطی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: شهر اراک به دلیل استفاده زود هنگام مازوت توسط نیروگاه شازند مظلوم واقع شدهاست.
سیاوش آقاخانی افزود: سالها کم کاری در حوزه استفاده مازوت توسط نیروگاه شازند انجام شده در صورتی که اکنون زیرساختهای لازم برای استفاده از گاز مایع در نیروگاه اصفهان فراهم شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه نیروگاه شازند در بدترین جای اراک مستقر شده جابه جایی این نیروگاه باید با جدیت دنبال شود.
رییس شبکه مردم نهاد زیست محیطی استان مرکزی با یادآوری کم کاری دانشگاه علوم پزشکی در خصوص استفاده مازوت توسط نیروگاه شازند گفت: این دانشگاه باید هزینه درمان ناشی از آلودگی این واحد در شهر اراک را به تهران اعلام کند.
آقاخانی افزود: اگر قرار باشد نیروگاه شازند مازوت مصرف کند سایر نیروگاهها نیز باید مازوت بسوزانند و اگر مدیران استانی نمی توانند مسئولیت خود را انجام دهند باید استعفا دهند.
استان مرکزی با یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۲ شهرستان دارد.
نظر شما