به گزارش روز سه شنبه ایرنا، وبگاه خبری «کالکالیست» رژیم صهیونیستی در گزارشی به تاثیر حملات نیروهای مسلح یمن در از رونق افتادن بندر ایلات پرداخت.
این رسانه از کاهش تردد کشتی ها به سمت بندر ایلات به میزان هشتاد درصد به سبب حملات ارتش یمن خبر داده و می نویسد: شرکت های بزرگ حمل و نقل، دریانوردی در دریای سرخ و کانال سوئز را به سبب تهدید حوثی ها (انصارالله) به حال تعلیق درآوردهاند که بر اثر آن بندر ایلات در معرض خسارات سنگین است و موجب تاخیر در رسیدن کشتیها خواهد شد.
وبگاه خبری «کالکالیست» آورده است: راههای جایگزین جدید نیز هزینه های حمل و نقل را به شدت بالا میبرد.
این رسانه در ادامه با اشاره به تداوم تنش در دریای سرخ و تهدید آمریکا علیه یمن، آن را عامل بحرانی تر شدن اوضاع دانسته و می افزاید که بیشترین آسیب از زمان حملات، به بندر ایلات وارد و کاهش هشتاد درصدی فعالیت را شاهد بوده است.
«کالکالیست» این وضعیت را برای بندر یاد شده ادامهدار دانسته و اذعان می کند که با وجود فعالیت برخی بنادر دیگر در فلسطین اشغالی، اما بندر ایلات مهم است و قابل جایگزینی نیست.
این رسانه صهیونیستی ادامه می دهد که ۹۰ درصد از کالاها از راه دریا به فلسطین اشغالی میرسد که ۴۰ درصد آن از کانال سوئز است و هنگامی که درباره مسیر باربری جایگزین سخن میگوییم، این نیازمند تغییر بزرگ است. یا باید کشتی ها، آفریقا را دور بزنند که این گزینه تاخیر چند هفته ای را به دنبال خواهد داشت و کالاها خیلی دیر به ما می رسند و دیگر اینکه کالاها از مسیر هوایی انجام شود که اولا، حمل و نقل هوایی بسیار هزینه بر است و از سوی دیگر برخی کالاها مانند نفت را نمیتوان هوایی منتقل کرد.
به گزارش ایرنا، پایگاه الحره نیز در این باره نوشته است به دلیل تجاوز اخیر رژیم اشغالگر به غزه، فعالیت اقتصادی در بیشتر بخش های اقتصادی سرزمین های اشغالی متوقف شده است.
«جای بیت اور» کارشناس ارشد امور اقتصادی در شرکت سرمایه گذاری «بسات» نیز در این باره می گوید: قبل از جنگ اخیر، پیش بینی می شد که رشد اقتصادی «اسرائیل» در سال جاری به سه درصد برسد. اما هم اکنون احتمال می رود این میزان رشد در سه ماهه سوم و چهارم سال جاری، به منفی سه درصد کاهش یابد.
در همین حال، سازمان فرودگاههای سرزمینهای اشغالی اعلام کرده بود که ۶۰۰ تن از نیروهایش را اخراج کرده است. این سازمان با اعلام این خبر تأکید کرد که مسئولیت ها و ساعات کاری یک هزار نیروی دیگر را نیز ۲۵ درصد کاهش داده است.
تنها سه هفته پس از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، وزارت اقتصاد این رژیم اعلام کرد که این تجاوز منجر به تحمیل هزینه ای در حدود ۷.۵ میلیارد دلار بر تل آویو شده و این رقم علاوه بر زیان های تجاری کوچک و بزرگ و مستقیم و غیرمستقیم وارده به اقتصاد رژیم اشغالگر است.
«رمزی حلبی» اقتصاددان فلسطینی از سرزمین های اشغالی ۱۹۴۸ هم هزینه های جنگ و تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به غزه را یک میلیارد دلار در هفته دانسته و می گوید که در صورت ادامه جنگ برای مدت طولانی، اقتصاد این رژیم در معرض سقوط قرار خواهد گرفت.
نظر شما