معاون استاندار چهارمحال و بختیاری:جوانی جمعیت نیازمند کار فرهنگی موثر است

شهرکرد - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: بحث جوانی جمعیت با توجه به اهمیتی که دارد نیازمند انجام کار فرهنگی و تبلیغی مستمر و موثر است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن حسین‌میرزایی روز سه‌شنبه در ستاد جوانی جمعیت چهار محال و بختیاری افزود: جامعه باید از خطر و تهدید کاهش جمعیت با خبر باشد و این کار تنها با انجام کار تبلیغی مستمر امکانپذیر است.

وی اظهار داشت: جمعیت به خصوص جمعیت جوان و پویا از مولفه‌های قدرت و اقتدار هر جامعه به شمار می‌رود که امروز قانون‌گذار برای حفظ این مولفه قوانینی را وضع کرده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید براینکه بحث جوانی جمعیت تنها مربوط به یک یا ۲ دستگاه نمی‌شود، گفت: برای رسیدن به یک میانگین (نُرم) جمعیتی ایده‌آل همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌های اجرایی الزامی و ضروری است.

حسین‌میرزایی افزود: انجام کار فرهنگی عمیق و اقناعی، بصیرت افزایی و آگاهی بخشی در حوزه ازدواج آسان از جمله موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی یادآور شد: انجام کار اقناعی در بحث ازدواج آسان و پایداری و ثبات این امر مهم و فریضه دینی مهم است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در بحث ترویج ازدواج آسان و فرزندآوری فعالیت فرهنگی دستگاه‌های مسوول از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، شورای هماهنگی ائمه جمعه و رسانه‌ها مهم و تاثیرگذار است.

حسین‌میرزایی با تاکید بر بیان مشکلات آینده جامعه در صورت ادامه روند تک فرزندی و یا نداشتن فرزند اظهار داشت: اگر جوانان بدانند نداشتن فرزند و یا تک فرزندی جامعه را با چه مشکلاتی روبرو می‌کند به طور یقین نگاه و نگرش آن‌ها نسبت به این مساله مهم تغییر می‌کند.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از فضای مجازی در بحث جوانی جمعیت گفت: فضای مجازی ظرفیت مهمی است که باید از آن برای آگاهی بخشی و بصیرت‌افزایی بهره لازم برده شود.

حسین‌میرزایی تاکید کرد: برای اجرای سیاست‌های قانون جوانی جمعیت تمام دستگاه‌های اجرایی که قانون مشخص کرده افزون بر انجام وظایف ذاتی و قانونی باید برای پیشبرد این برنامه کار ویژه‌ای مشخص داشته باشند.

وی افزود: در ایجاد محله‌های جدید قبل از واگذاری زمین به افراد باید به بحث زیرساخت‌ها لازم در خصوص ایجاد مراکز عمومی پرداخته شود همچنین در آماده سازی زمین‌ برای واگذاری به متقاضیان در قالب طرح جوانی جمعیت نیز به گونه‌ای اقدام شود که هزینه‌ها کاهش یابد.

توقف روند کاهش موالید در چهارمحال و بختیاری از ثمرات اجرای قانون جوانی جمعیت

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: تا ۲۷ آذر ماه براساس آمار و اطلاعات سامانه سیب (پرونده الکترونیک سلامت) که ۹۹ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان را مشمول می‌شود، ۱۰ هزار و ۱۴۸ نوزاد به ثبت رسیده که نسبت به ۱۰هزار و ۳۶ نوزاد مدت مشابه سال گذشته ۱۱۲ نفر افزایش یافته است.

علی احمدی اضافه کرد: ثبت ۱۱۲ شماره ملی در استان بیانگر تاثیر برنامه‌های قانون جوانی جمعیت در استان چهارمحال و بختیاری است.

انصراف ۲۵۰ نفر از سقط جنین

وی با اشاره به برنامه پیشگیری از سقط و پایش و ارزشیابی نظام شبکه گفت: این برنامه با هدف ارتقای خدمات مراقبت‌های پیش از بارداری به منظور پیشگیری از سقط خود به خودی جنین، ارتقای خدمات و مراقبت‌های نیمه اول بارداری، ارتقای خدمات گروه‌های سنی از نوجوانی تا میانسالی و تقویت نظام جمع‌آوری اطلاعات مرتبط با سقط خود به خودی جنین و متغیرهای تاثیرگذار در حال اجرا است.

علی احمدی افزود: نصب بیش از چهارهزار کارت مجازات سقط در تمام اتاق‌های زایمان و مطب پزشکان متخصص زنان و زایمان ازجمله اقداماتی است که در این خصوص انجام شده است.

وی نصب بیش از چهار هزار کارت مجازات سقط در تمام اتاق‌های زایمان و مطب پزشکان متخصص زنان و زایمان، ایجاد پایگاه نجات فرزندان سقط (نفس ) با همکاری بسیج جامعه پزشکی در شهرهای لردگان، سامان و شهرکرد، ایجاد ۶۷۵ کانال فضای مجازی و ارسال مطالب و محتوای پیشگیری از سقط، جمع‌آوری و حذف همه دستورالعمل‌های پیشگیری از بارداری و سقط جنین را از اقدامات انجام شده در این خصوص است.

احمدی ادامه داد: با فعالیت پایگاه‌های نفس در استان با همکاری بسیج جامعه پزشکی از اول سال تاکنون ۲۵۰ نفر از سقط جنین انصراف داده‌اند.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: رشد جمعیت و ترویج فرزندآوری به مولفه‌های مختلفی از جمله پیشگیری از سقط، طلاق، افزایش ازدواج و انجام یک سری فعالیت‌های بین بخشی شامل توانمندسازی، اقناع‌سازی و فرهنگسازی نیاز دارد.

احمدی یادآور شد: در همین ارتباط تا پایان امسال مقدمات ادغام برنامه طب ایرانی (طب سنتی) که تا پیش از این در ۱۵ دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور انجام شده به زودی در ۴۳ دانشگاه دیگر از جمله دانشگاه شهرکرد اجرا می‌شود.

افزایش ۱۸ صدم درصدی ولادت

مدیرکل ثبت احوال استان چهارمحال و بختیاری گفت: تعداد موالید در هشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸ صدم در هر هزار نفر به ثبت رسیده است.

سید مهدی موسوی افزود: براساس آمارها در هشت ماه سال گذشته یک هزار و ۲۰۳ تولد ثبت شده که این رقم با ۱۵۰ نفر افزایش به یک هزار و ۳۵۳ ولادت در استان رسیده است.

وی با اشاره به کاهش ۱۳صدم در هر هزار نفر فوتی‌ها در استان چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در هشت ماه سال گذشته سه هزار و ۶۵ مورد فوت به ثبت رسیده که این رقم در هشت ماه گذشته به ۲ هزار و ۹۸۹ مورد کاهش یافته است.

موسوی در خصوص ازدواج یادآور شد: همچنین شمار ازدواج‌های به ثبت رسیده از چهار هزار و ۸۵۷ مورد سال گذشته به چهار هزار و ۲۸۵ مورد ازدواج به ثبت رسیده که ۵۷۲ مورد کاهش نشان می‌دهد.

مدیرکل ثبت احوال چهارمحال و بختیاری در خصوص طلاق نیز گفت: ثبت طلاق از یک هزار و ۷۰ مورد به یک هزار و ۱۴۹ واقعه در نیمه نخست امسال افزایش نشان می‌دهد

وی با اشاره به جمعیت هشت هزار و ۱۳۷ زن و دختر مطلقه، بیوه و هرگز ازدواج نکرده در استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: از این جمعیت در رده سنی ۳۵ - ۳۹ سال پنج هزار و ۷۱۱ دخترانی که هرگز ازدواج نکرده‌، یک هزار و ۸۳۷ زن مطلقه و ۵۸۹ زن بیوه وجود دارد.

طرح جوانی جمعیت با هدف حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۹ آبان ۱۴۰۰ و ابلاغ ۲۴ آبان همان سال به وزارت راه و شهرسازی است و ما مکلف هستیم امکان استفاده از امکانات دولتی مربوط به تامین مسکن خانوارها را فراهم کنیم.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد که در ۴۳ شهر و بیش از ۸۵۰ روستا و آبادی ساکن هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha