به گزارش ایرنا، داروی «مگلومین آنتی مونیات» که مشابه آن با نام تجاری «گلوکانتیم» توسط شرکت «سانوفی» فرانسه تولید میشود بعنوان خط اول درمان بیماری پوستی سالک (لیشمانیوز پوستی) در دنیا معروف است؛ این دارو تاکنون در کشورهای فرانسه و امریکا تولید میشد.
سالَک یک بیماری پوستی است که بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل میشود و ضایعات بد شکل و عوارض اجتماعی، روحی و روانی از پیامدهای ناگوار آن است؛ ۱۹ استان در کشورمان با این بیماری درگیر هستند که فارس و اصفهان به ترتیب بیشترین موارد شناسایی شده را دارند.
بتازگی یکی از شرکتهای داروسازی در اصفهان که مجوز دانش بنیان نیز دارد موفق به تولید این دارو بصورت انبوه شده است و بدین ترتیب علاوه بر رفع نیاز داخل و صرفهجویی ارزی، امکان صادرات به کشورهای دیگر بویژه در منطقه خاورمیانه را دارد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ایران یکی از کانونهای بیماری سالک است و با توجه به اهمیت درمان این بیماری و به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید این دارو در دستور کار شرکت داروسازی «رها» در اصفهان قرار گرفت.
غلامرضا اخوان فرید افزود: این دارو توسط شرکت فرانسوی «سانوفی»(SANOFI) در فرانسه و آمریکا با نام تجاری "گلوکانتیم» تولید می شود و ایران سومین کشور است که موفق به تولید این دارو شد.
وی با بیان اینکه پژوهشگران این شرکت در دو و نیم سال گذشته موفق به فرموله کردن این نوع دارو و انجام آزمایشهای متعدد بر روی آن از نظر پایداری و معتبرسازی شدند، خاطرنشان کرد: دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در برخی از آزمایش های کنترل کیفی به ما کمک کرد و این دارو با همکاری صنعت و دانشگاه تولید شد.
اخوان فرید با اشاره به اخذ پروانه تولید این دارو از وزارت بهداشت تصریح کرد: ۹۰ درصد از مصرف این دارو در کشورهای منطقه مانند ایران، پاکستان، افغانستان، قرقیزستان، اُزبکستان، ترکمنستان، عراق، اردن، عربستان و سوریه و حدود ۱۰ درصد نیز در بخشهایی از آمریکای مرکزی و جنوبی است بنابراین ما می توانیم پس از رفع نیاز داخل کشور، در زمینه صادرات نیز اقدام کنیم.
وی اضافه کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده مقرر است تا حدود ۶ ماه آینده ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار آمپول این دارو برای مصرف شبکه بهداشت کشور تولید کنیم.
اخوان فرید یکی از محاسن این دارو را صرفهجویی ارزی آن دانست و گفت: هر آمپو سه و نیم دلار ارزبری داشت اما ما موفق به تولید آن با هزینه کمتر از یک دلار شدیم بنابراین تولید انبوه این دارو سالیانه یک و نیم میلیون دلار صرفهجویی ارزی به همراه دارد.
نظر شما