حیدر احسانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مسافران در قالب اجرای طرح مراقبت بهداشتی در حین ورود به کشور در گذرگاه رسمی دوغارون توسط ۲ گروه از کادر درمان تایباد مورد آزمایش قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد مسافران ورودی به دوغارون به لحاظ ابتلا به ۱۶ بیماری آزمایش و کنترل میشوند، بیان کرد: علاوه بر نمونهگیری در معبر زمینی دوغارون، پایش و آزمایش کنترل بیماریهای واگیردار نیز در این مرز زمینی برای مسافران ورودی از افغانستان روزانه در حال انجام است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تایباد اظهار کرد: در زمان حاضر به صورت میانگین روزانه بیش از ۲ هزار مسافر حین ورود به کشور در معبر زمینی دوغارون در مقابل انواع بیماریها غربالگری می شوند و در صورتیکه مسافران ورودی به ایران علائمی نسبت به برخی از بیماری های واگیردار داشته باشند، اجازه ورود به کشور را ندارند.
احسانی افزود: ارائه گواهی نسبت به عدم نداشتن انواع بیماری از سوی مسافران ورودی به سمت ایران از افغانستان قابل قبول نیست و آزمایشات این بیماریها در مرز دوغارون انجام می گیرد.
وی اضافه کرد: ۷۰ درصد جامعه تحت پوشش غربالگری های انجام شده در مرز دوغارون مردان و ۳۰ درصد زنان هستند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تایباد گفت: با توجه به حجم بالای رفت و آمد مسافران ایرانی و خارجی از طریق این معبر رسمی، فضاهای موجود بهداشتی و درمانی در این مرز زمینی به منظور انجام مراقبتهای درمانی و بهداشتی چندان مناسب نیست که می طلبد مسوولان استانی و کشوری نگاه ویژه ای به این حوزه داشته باشند.
سالانه افزون بر یک میلیون مسافر به صورت قانونی از طریق مرز زمینی دوغارون بین ۲ کشور ایران و افغانستان، رفت و آمد می کنند.
گذرگاه زمینی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد قرار دارد و شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
نظر شما