به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در این گزارش واشنگتن پست آمده است، در بحبوحه فشارهای فزاینده بر اسرائیل از سوی متحدان غربی برای مهار حملات علیه حماس، اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی در مصاحبهای که دیروز از سوی اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک منتشر شد، گفت: «ما قصد داریم کل نوار غزه را تحت کنترل درآوریم و مسیر تاریخ را تغییر دهیم».
وی سپس جنگ جاری در غزه را مجموعه ای از ارزش های تمدنی دانست که در مقابل گروه حماس انجام می گیرد.
این روزنامه پرشمارگان آمریکایی در ادامه آورده است: هرتزوگ پیش از شروع جنگ در مقایسه با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر راستگرای رژیم صهیونیستی دیدگاهی میانه رو تر داشت. اما پس از آغاز حملات ۷ اکتبر (۱۵ مهر) حماس، وی به همراه بسیاری دیگر از مقامات اسرائیلی موضع تندی اتخاذ کرد و انتقاد جهانی از بمباران غزه را به سخره گرفت و هرگونه صحبت در مورد آتش بس برای نجات جان فلسطینی ها و کاهش فاجعه انسانی در این منطقه را رد کرد.
گفته می شود قرار است رای گیری امروز چهارشنبه در شورای امنیت سازمان ملل متحد برگزار شود و دیپلماتها تا ساعات پایانی روز سهشنبه بر سر قطعنامهای برای جلوگیری از تشدید فاجعه انسانی در غزه که بار دیگر از سوی آمریکا وتو نشود، بحث کرده اند.
در این میان، به نظر می رسد دولت جو بایدن اگرچه حامی سرسخت اسرائیل است، امامایل به اعلام نارضایتی از شهادت نزدیک به ۲۰ هزار فلسطینی در هیات تصمیمگیرنده شورای امنیت باشد.
از سوی دیگر، اگر حماس با آزادی نزدیک به ۳۰ اسیر اسرائیلی در غزه موافقت کند، انتظار می رود یک آتش بس موقت یک هفتهای صورت بگیرد. اما مقامات اسراییلی هرگونه اتش بس را رد کرده و می گویند در میانه جنگی تمام عیار، دیگر اجازه نمی دهند، غزه به محلی برای تروریست ها تبدیل شود.
اما به نظر می رسد نبرد اسرائیل با حماس حتی پس از انجام یکی از شدیدترین و سنگین ترین عملیات نظامی، جنگی دشوار باشد و این رژیم توانسته تنها بخشی از نیروی مسلح این گروه شبه نظامی را خنثی کند. اما در این مسیر بخش گسترده ای از غزه را نابود و نزدیک به ۹۰ درصد جمعیت را آواره کرده، تمامی خیابان ها را تخریب نموده، فاجعه انسانی گستردهای را رقم زده و در نگاه جامعه بین الملل خود را شکست خورده به تصویر کشیده است.
بیمارستان های غزه در وضعیت فروپاشی قرار دارند و تنها شمار اندکی از آنها فعالیت دارند. بیماری و گرسنگی همه جا را فراگرفته و زیرساخت های بهداشتی از بین رفته اند. برق به میزان اندک وجود دارد و تقریبا هیچ گازی برای پخت و پز نیست.
نظر شما