چرا کشورهای عربی، آمریکا را در دریای سرخ همراهی نکردند؟

تهران- ایرنا- روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مدیر بخش خاورمیانه اندیشکده "چتم هاوس" انگلیس دلیل همراهی نکردن کشورهای عربی در مانور نظامی آمریکا در دریای سرخ را احساس خشم مردم این کشورها از سیاست‌های حمایتی واشنگتن از رژیم اسرائیل ارزیابی کرد.

به گزارش ایرنا، این نشریه آمریکایی با اشاره به راهبرد ارتش یمن در هفته‌های اخیر که کشتی‌های اسرائیلی و آنهایی که روانه سرزمین‌های اشغالی می‌شوند را هدف حملات قرار داده است، نوشت: اما هنوز هیچ کشور منطقه خلیج فارس حاضر نشده است در آنچه که آمریکا قدرت‌نمایی دریایی در دریای سرخ خوانده می‌شود، واشنگتن را همراهی کند. بحرین تنها کشوری است که حاضر شده در این مانور نظامی شرکت کند.

وقتی لوید جی آستین وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که کشورش قصد دارد یک گروه ضربت دریایی برای مقابله با این تهدیدات تشکیل دهد، غیبت قابل توجهی از سوی کشورهای منطقه دیده شد و هنوز هم این غیبت معنادار ادامه دارد.

بر اساس گزارش‌های رسیده از کشورهای حاشیه خلیج فارس، هیچ کشوری تا کنون حاضر نشده آمریکا را در این مانور نظامی همراهی کند. این درحالی است که بسیاری از کشورهای غربی به شدت از کانال سوئز تا تنگه باب المندب به شاهراه تجاری دریای سرخ وابسته هستند.

تحلیل‌گران سیاسی می‌گویند افکار عمومی در کشورهای عربی به خاطر حمایت آمریکا از جنایات رژیم اسرائیل در نوار غزه جریحه دار است و شاید مهمترین دلیل همراهی نکردن متحدان عربی آمریکا همین باشد.

این گزارشی یادآوری می‌کند که صنم وکیل، مدیر بخش خاورمیانه اندیشکده "چتم هاوس" لندن اعتقاد دارد بیشتر کشورهای عربی نمی‌خواهند آمریکا را در حمایت از اسرائیل در مقابل مردم فلسطین همراهی کنند و علی شمخانی مشاور سیاسی رهبر معظم انقلاب نیز طی بیانیه‌ای هرگونه پیوستن به ائتلاف نظامی آمریکا را مشارکت مستقیم در جنایات رژیم صهیونیستی اعلام کرده است.

به گزارش ایرنا، ارتش یمن طی هفته‌های گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ و تنگه باب المندب هدف قرار داده است.

نیروی دریایی یمن پیشتر هشدار داده بود که عملیات نظامی علیه کشتی‌ها و منافع دشمن اسرائیلی را تا زمانی که تجاوزهای آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.

در همین پیوند روز گذشته وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که یک ائتلاف چند ملیتی برای مقابله با عملیات‌ ارتش یمن در دریای سرخ تشکیل شده است. به گفته لوید آستین، علاوه بر آمریکا، کشورهای انگلیس، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، نروژ، هلند، کانادا، بحرین و سیشل اعضای این ائتلاف هستند و اقدام به گشت‌زنی مشترک در جنوب دریای سرخ و خلیج عدن می ‌کنند.

وزیر دفاع آمریکا مدعی شد: تشدید تنش از سوی حوثی‌ های یمن جریان آزاد تجارت را تهدید و قوانین بین ‌المللی را نقض می ‌کند.

در همین حال «حزام الاسد» عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن، رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن به ویژه آمریکا را در شبکه اجتماعی ایکس تهدید کرد و به زبان عبری نوشت: با یاری خداوند متعال، هیچ قدرتی در روی زمین نخواهد توانست که ما را از یاری ساکنان غزه در برابر تعدی رژیم صهیونیستی، بازدارد.

«محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله یمن هم در این تارنما ضمن امن دانستن آبراه های دریای سرخ و خلیج عدن برای عبور همه کشتی ها غیر از کشتی های رژیم صهیونیستی و کشتی هایی که عازم بنادر سرزمین‌های اشغالی هستند، تاکید کرد: هراس افکنی آمریکا درباره آبراه ها، تبلیغات مغرضانه و غیرواقعی است که به دنبال تشکیل دیوار بین المللی حمایت از رژیم صهیونیستی در دریا پس از سقوط دیوار بتنی در برابر طوفان الاقصی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha