حمیدرضا خادم پنجشنبه شب در حاشیه آیین بازگشایی خانه قطب رازی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خانه تاریخی قطب رازی در اواخر دوره صفوی و ابتدای قاجاریه در بافت اصیل این شهرستان احداث شده است.
وی ادامه داد: این خانه با همکاری مالک و به وسیله سرمایه گذار مرمت، احیا و بهسازی اساسی شد و امروز به عنوان یکی از مراکز گردشگری دزفول به زیرساختهای گردشگری و فرهنگی این شهرستان اضافه شد.
سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با اشاره به ویژگیهای معماری منحصر به فرد این خانه تصریح کرد: این خانه یک آلبوم کامل از سبکهای معماری تاریخی دزفول است که دارای ارزش معماری فراوانی است.
وی افزود: خانههای تاریخی فاخر متعددی در دزفول وجود دارد که با مرمت و بهسازی آنها امکان بهره گیری از آن با کاربری گردشگری وجود دارد که از سرمایه گذاران و مالکان این خانهها برای مرمت این میراث فرهنگی حمایت میشود.
خادم با بیان اینکه از ورود سرمایه گذاران برای احیای خانههای تاریخی دزفول تمام قد حمایت میشود ادامه داد: اداره میراث فرهنگی دزفول همه مالکان خانههای تاریخی و سرمایه گذاران علاقمند به حفظ و احیای میراث فرهنگی این شهر دعوت میکند تا در حفظ میراث تاریخی دزفول مشارکت کنند.
به گزارش ایرنا، دزفول دارای ۲۸ محله قدیمی است که خانه قطب رازی متعلق به خاندان قطب در محله صحرابدر شرقی واقع در خیابان انقلاب کوچه مشاکیان است.
دزفول با قدمتی ۹ هزار ساله یکی از نخستین سکونتگاهها و محلهای شهرنشینی در جهان شناخته میشود و آغاز نخستین لوحههای کتابت، ایجاد نخستین دانشگاه در دنیا، نخستین سند دریانوردی، نخستین موسیقی گروه نوازی، سیستم آبرسانی سه هزار و ۴۰۰ ساله، ابداع سیفون و خانه سازی و معماری خاص دزفول که آن را با نام شهر آجر معرفی میکند از افتخارات این سرزمین است.
۱۰۰ اثر تاریخی شامل خانه، مسجد، حمام، گذر و بقعه در دزفول وجود دارد؛ این شهر دارای ۲۸ محله قدیمی و در هم تنیده است که معماری بینظیرش، آن را به شهر آجر معروف کرده است.
هم نشینی رود دز با بافت تاریخی و بقاع تاریخی مجموعه بینظیر گردشگری را خلق کرده ولی تخریب بافت قدیم به دلیل نگهداری نامناسب همواره به عنوان یکی از نگرانیهای مهم دوستداران میراث فرهنگی مطرح بوده است.
شهر دزفول با مساحت چهار هزار و ۷۳۰ هکتار دارای ۲۴۰ هکتار بافت تاریخی است.
خانه تاریخی سوزنگر دزفول که بیش از یک دهه توسط فردی تصرف عدوانی شده بود؛ چندی پیش رفع تصرف و طی مراسمی با حضور علاقمندان در اواسط آذرماه امسال برای بازدید علاقمندان بازگشایی شد.
نظر شما