جامعه کار و تولید بی صبرانه منتظر قرارگاه مسکن کارگری است

قزوین - ایرنا - نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار با اشاره به تشکیل قرارگاه مسکن کارگری در دولت تاکید کرد: جامعه کار و تولید که بخش اعظم آن را کارگران تشکیل می‌دهد، بی صبرانه منتظر اجرای این قرارگاه در سطح استان‌ها است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیاستگذاری بخش مسکن طی چهار دهه گذشته همواره با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده و برای جامعه کم درآمد، به ویژه قشر کارگری به عنوان یک نیاز اساسی مطرح می‌شود.

تامین مسکن بعد از دستمزد از مهمترین عوامل اقتصادی و اجتماعی در جامعه کارگری محسوب می‌شود که در افزایش نرخ تورم بیش از پیش خودنمایی می‌کند، تا جایی که برای برخی از تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی نرخ مسکن به عنوان یک سنجش مهم معیشتی مورد توجه بوده است.

به تازگی موضوعی تحت عنوان قرارگاه مسکن کارگری در کشور مطرح شده که قصد دارد به شکل شایسته مسکن جامعه کارگران را تامین کند، از آنجایی که بخشی از این مهم به نوع رویکرد کارفرمان مربوط می‌شود، باید دید نگاه کارفرماها به این موضوع چگونه است.

به این بهانه به سراغ علی اصغر آهنی‌ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار رفتیم تا در مورد این مهم و همچنین مباحث دیگری مثل موانع تولید و کار، جزییات بیشتری کسب کنیم. وی در ادامه به سوالات خبرنگار ایرنا پاسخ می‌دهد:

جامعه کار و تولید بی صبرانه منتظر قرارگاه مسکن کارگری است

ایرنا. نظر شما در مورد طرح قرارگاه مسکن کارگری چیست؟

مشکل مسکن یکی از این موارد کلیدی در جامعه است، دولت از مدت‌ها پیش طرح‌های متعددی را برای رفاه جامعه کارگران اجرایی کرده که یکی از مهمترین آن همین کالابرگ الکترونیکی است و تقریبا توانسته بخشی از نیازهای جامعه کارگری را پاسخ دهد، اما اصلی ترین موضوع جامعه کارگری همین مباحث تامین مسکن است که این مساله در سطح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شده، براساس صحبت‌های صورت گرفته قرار است که این قرارگاه در آینده نزدیک در همه استان‌ها ابلاغ و اجرایی شود.

قرارگاه مسکن کارگری در استان ها با مشارکت نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دستگاه های ذیربط تشکیل خواهد شد تا بسترهای لازم را برای تامین مسکن کارگران فراهم کند، خوشبختانه استان قزوین ظرفیت خوبی در بخش صنایع دارد و کارفرمایان می توانند در این حوزه یاری گر موضوع باشند.

ما در رابطه با این مساله با نمایندگان کارگران صحبت های خوبی داشتیم و نظر وزیر کار این بود که موضوع سریعا قابلیت اجرایی بگیرد، به هرحال ما نیز بی صبرانه در انتظار اجرای این قرارگاه هستیم و برای تحقق آن نیازمند یک کار انقلابی و جهادی خواهیم بود تا در زمان کوتاه محقق شود.

ایرنا. آیا با قرارگاه مسکن کارگری می‌توان به تمام نیازهای جامعه کارگری پاسخ داد؟

قزوین، استانی کارگر نشین است و بخش مهمی از نیازهای این جامعه به تامین مسکن مربوط می‌شود، به هرحال تامین مسکن در بین مولفه‌های تورمی از همه مهمتر بوده و برنامه ریزی برروی آن بیش از پیش اهمیت دارد.

ایرنا. ایده قرارگاه مسکن کارگری از کدام شرکای اجتماعی جرقه خورد؟

موضوع قرارگاه مسکن کارگری ایده کارفرماها، کارگران و دولت بود؛ بنده نیز قبلا گفتم که ما به ۲ روش می توانیم به کارگر کمک کنیم، یکی مستقیم که همان دستمزد است و دیگری غیرمستقیم بود تا بتوانیم عوامل هزینه ساز را برای او کاهش دهیم، تامین مسکن یکی از همین کارهای غیرمستقیمی بود که با استقبال خوبی نیز همراه شده است.

ایرنا. مطالبات دیگر جامعه کار و تولید چه مواردی هستند؟

بخش دوم و مورد نیاز کارگران، موضوع درمانی و امکانات مورد نیاز بهداشت است، سازمان تامین اجتماعی نیز قول مساعد داده تا برای پاسخ مناسب به این نیاز در میدان باشد، اما مباحث دیگر و مهم تورم، دستمزد و موانع و مشکلات پیش روی تولید است که باید مرتفع شود.

جامعه کار و تولید بی صبرانه منتظر قرارگاه مسکن کارگری است

ایرنا. برنامه پیش رو برای افزایش دستمزد و کاهش تورم چیست؟

اواخر هر سال شورای عالی کار و کارگروه مزد به بررسی دستمزدها می پردازد، اینکه آیا با دستمزدهای فعلی زندگی ما خوب می چرخد یا نه، قطعا جواب منفی است، اما یادمان نرود بیشتر صنایع ما خرد و متوسط هستند و باید دید این صنایع توانایی افزایش دستمزدها را دارند یا خیر؟ با این حال ما موظف هستیم که به بهترین شکل ممکن به نیروی انسانی توجه کنیم.

یکی از مشکلاتی که ما طی دهه‌های گذشته نتوانستیم به دستمزد واقعی برسیم، موضوع تورم بود، معضل تورم یک ریشه ۵۰ ساله دارد، البته بخش قابل توجهی از آن به همین رشد نقدینگی مربوط می‌شود که خوشبختانه از ۴۵ درصد به ۲۵ درصد در سال جاری رسید، متاسفانه یکی از عوامل مهم و محرک رشد تورم، همین نقدینگی است که تمام تلاش های صورت گرفته در حوزه کارفرمایی و کارگری را زیر سوال می برد.

دولت سیزدهم درحال حاضر علی رغم همه محدودیت‌ها و مشکلات، موضوع کاهش تورم را سیاست اصلی خود قرار داده و همه دولتمزدان در تلاش هستند تا تورم را تک رقمی کنند، یک زمانی دستمزدها افزایش پیدا کرد و شاهد بودیم که تورم نیز افزایش یافت، ما امروز به این نتیجه رسیدیم که با کاهش تورم باید نیازهای جامعه کارگری را پاسخ دهیم.

در مورد نرخ افزایش دستمزد، هنوز داده‌های آماری به دست ما نرسیده است که بتوانیم تصمیم گیری کنیم، اما به خوبی می دانیم که نیروی کار اگر تامین شود و دستمزد کافی داشته باشد با خیال بهتری مشغول به کار خواهد شد و راندمان کار نیز افزایش می یابد.

ایرنا. یکی از موضوعات مهم طی روزهای گذشته افزایش سن بازنشستگی است، نظر شما چیست؟

برنامه هفتم در مجلس این گونه مصوب شد که تعداد ورودی و خروجی های تامین اجتماعی تعادل و توازن مناسبی داشته باشد، یعنی مساله این بود که اگر تامین اجتماعی به همین منوال ادامه پیدا کند در آینده با مشکل مواجه خواهد شد، بخشی از این مشکل به قانون گذاران و دولت برمی گردد که به بدهی های گذشته ادوار دولت مربوط می‌شود،خوشبختانه هم اکنون مقداری از این بدهی‌ها پرداخت شده است، اما دولت باید بدهی خودش را ماهانه پرداخت کند تا بدهی ها انباشت و تجمیع نشوند.

به هرحال کسی که می خواهد بازنشسته شود که اکثرا جزو جامعه کارگری نیز هستند، طبق قانون باید میانگین ۲ سال پایان خدمت را به عنوان بازنشستگی دریافت کند، معمولا در تمام دنیا آورده فرد را محاسبه می‌کنند نه رقم دریافتی را، اما متاسفانه در کشور ما عددها جمع می شود، این روش غلط است، من عقیده دارم برای دریافت حقوق بازنشستگی باید نسبت و ضریب را جایگزین رقم دریافتی کنیم تا هرکسی در طول مدت زمان کار خود هر اندازه آورده داشته باشد، ضریب آن، پایه حقوق قرار گیرد.

بنده معتقدم افزایش سن بازنشستگی فنی نیست، باید اجازه دهیم شخص اگر علاقه مند بود تا ۳۰ و حتی ۴۰ سال کار کند، قطعا اگر ضریب آورده فرد محاسبه شود، عدالت اجتماعی نیز محقق شده و سن بازنشستگی نیز تعریف واقعی خود را پیدا خواهد کرد؛شورای عالی تامین اجتماعی که در دولت قبلی حذف شد باید دوباره راه اندازی شود و شرکای اجتماعی مجددا در کنار یکدیگر فنی و کارشناسی نسبت به این موضوعات صحبت کنند.

ایرنا. نظر شما در مورد مشاغل سخت و زیان آور و بازنشستگی زودتر از موعد چیست؟

یکی از مشکلات حوزه کسب و کار موضوع مشاغل سخت و زیان آور است، هیچ کس نمی پذیرد که کارگری از مزایای جانبی مشاغل و سخت و زیان آور استفاده نکند، اما باید قبول کنیم که این مشاغل سخت و زیان آور درجه بندی دارند، کسانی که در تونل و معادن کار می کنند خیلی متفاوت ار از کارگران خط تولید در یک کارخانه هستند، قبلا بحثی مطرح شد که باید به شغل چنین افرادی ضریب بدهیم تا علاوه بر اینکه بتوانیم نیروی کار را حفظ کنیم، در آینده به شکلی رقم بخورد که کارگر در ۲۰ سالگی بازنشسته شود دیگر نیازی به کار مجدد نداشته باشد، به نظرم نماینده کارگران و کارفرمایان باید در این حوزه به بحث و تبادل نظر بپردازند تا چیزی که درست و حق مردم است به عنوان یک راهکار مورد توجه قرار گیرد.

جامعه کار و تولید بی صبرانه منتظر قرارگاه مسکن کارگری است

ایرنا. به مشکلات تولید اشاره کردید؛ لطفا چند مورد آن را توضیح دهید.

یکی از مهمترین مشکلات ما، تامین سرمایه در گردش برای تامین مواد اولیه و فروش کالا در زمان بازار رکود است، با انقباضی شدن بانک‌ها بسیاری از فعالان اقتصادی در تامین این سرمایه مشکل پیدا کرده‌اند؛ همچنین تامین ارز برای تامین مواد اولیه خارجی نیز با مشکلات فراوانی روبرو است.

مشکل دیگر ما در حوزه صادرات است، یعنی مازاد تولید داریم که باید به بازارهای صادراتی سرریز شود، برای تحقق این موضوع ما با مشکل فرهنگ تولید، کیفیت و صادرات آن روبرو هستیم، یعنی باید محصولات خودمان را با هدف صادرات تولید کرده و به کشورهای هدف ارسال کنیم.

معضل دیگر ما در بحث کارفرمایی ساختار مالیاتی است، فارغ از اینکه در چه شرایطی هستیم، برخی از دستگاه ها به دنبال سیستم های فوق مدرن برای مالیات گیری هستند و اصلا درکی از وضع موجود ندارند، ما باید منحنی توسعه را یکسان جلو ببریم، نه اینکه بخشی را شبیه به کشورهای توسعه یافته مثل سوییس ببینیم؛ متاسفانه ما به جای اینکه مالیات را از دلالان بگیریم، مالیات را از افراد شناسنامه دار و در حوزه اقتصاد می گیریم، باید این افراد رصد شوند و مالیات منطقی از دلالان گرفته شود تا عدالت اجتماعی محقق گردد، من شخصا به شیوه مالیات گرفتن در جامعه نقد دارم، ما یک خط فقری داریم که از افراد تا این خط نباید مالیات گرفته شود، اما اکنون می‌بینیم که این افراد نیز مالیات می‌دهند.

تولید بالا و توزیع به اندازه کافی در بازار خیلی مهم است، مثلا در برخی موارد مثل خودرو، شاهد هستیم که برای مدتی در بازار کم می‌شود تا قیمت آن افزایش یابد، اگر این کالا همیشه در بازار باشد عرضه و تقاضا متوازن خواهد شد، سرمایه گذاری باید تولید ارزش کند نه خرید و فروش، خودرو وسیله ای برای جابه جایی و حمل و نقل است نه اینکه برای سود بیشتر دلالی شود، هرجا دلالی کاذب به میدان آمده و بدون برنامه رها شده به افزایش قیمت ها منجر شده است.

موضوع دیگر بحث حامل‌های انرژی است؛ وزارت نفت و نیرو وظیفه دارند با توجه به رشد جمعیت و رشد توسعه ای که حدلاقل هشت درصد دیده شده است، زیرساخت ها را تقویت کنند، شما ببینید در همین فصل تابستان سال جاری اولویت قطع برق با صنایع بود، ما اعلام کردیم که آماده ایم از منازل مسکونی ما برق قطع شود، اما برق کارخانه را قطع نکنند، چون اگر تولید ادامه پیدا کند و اشتغال تداوم یابد، مشکلات جامعه کاهش خواهد یافت که منبطق بر منویات مقام معظم رهبری نیز هست.

ایرنا. کلام آخر:

ما در کشورمان پس از انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و تحریم های ناروا، باید بتوانیم لذت و شادی مردم به ویژه جامعه کار و تولید را بیش از پیش ارتقا بخشیم، دولت خوشبختانه تعامل اقتصادی خوبی را با کشورهای همسایه ایجاد کرده و زیرساخت های اقتصادی کشور نیز در حال تحول است که بدون شک نوید بخش روزهای خوبی در اقتصاد ما خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha