دادستان سرخس: متولیان حفاظت از تاغزارهای این شهرستان در قطع آنها مداخله داشتند

مشهد- ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سرخس گفت: متولیان حفاظت و نگهداری از تاغزارهای این شهرستان در قطع این درختان مداخله داشتند که پنج نفر از این افراد دستگیر شده اند.

علی حق شناس روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای این متخلفان کیفرخواست صادر شده و پرونده دستگیرشدگان در حال رسیدگی است.

وی ادامه داد: هرچند نهادهای قضایی و انتظامی وظیفه حفاظت از تاغزارها و منابع طبیعی را برعهده دارند اما باید به موضوع فرهنگ سازی برای مردم و لزوم حفاظت و عدم قطع این منابع طبیعی که برای جلوگیری از فراگیر شدن ریزگردها در شهرستان کاشته شده است بیشتر توجه کرد.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سرخس گفت: قاچاقچیان چوب، صندوق عقب خودرو سواری پراید خود را با چوب تاغ های قطع شده پر کرده و این میزان چوب را به قیمت حدود ۶۰ میلیون ریال به فروش می رساندند.

حق شناس افزود: علاوه بر اقدامات قضایی در برخورد با قطع کنندگان درخچه تاغ و دلالان و فروشندگان آن، دولت باید به موضوع ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت کسب و کار مردم محلی هم توجه ویژه نشان دهد.

کاشت درختچه‌های تاغ در عرصه‌های خشک و بیابانی با هدف جلوگیری از توسعه و پیشروی بیابان انجام می‌شود تا موجب تثبیت خاک و جلوگیری از هجوم شن و ماسه شده و از شکل‌گیری گرد و غبار در مناطق روستایی و شهری پیرامونی بکاهد.

قطع و سوزاندن درختچه های تاغ و تبدیل آن به زغال سکه‌ای، داغ بزرگی بر دل زمین های بیابانی خاستگاه این سرمایه‌های سبز گذاشته و ادامه این وضعیت، نگرانی طبیعت دوستان و متولیان منابع طبیعی و محیط زیست را سبب شده است.

گونه تاغ با آب و هوای خشک و زمین های به نسبت شور نواحی کویری بسیار سازگار است که در خاکهای سبک و ماسه‌ای و همچنین بر روی تپه‌های شنی به خوبی رشد و نمو می‌کند.

بر این اساس وجود درخت تاغ از اهمیت بسزایی در تثبیت شنهای روان برخوردار است و به دلیل حفظ رطوبت خاک، اسباب رشد و نمو سایر گیاهان طبیعی را نیز فراهم می‌آورد به طوری که منطقه تاغ‌کاری شده پس از مدتی به صورت مرتعی سرسبز در می آید.

تثبیت شن‌زارها و بیابان‌زدایی از جمله ویژگی های خاص تاغ در مناطق زیر پوشش این درختچه است که در جلوگیری از رشد و توسعه بیابان ها و آسیب های ناشی از آن تاثیر شگرفی دارد.

شهرستان سرخس با ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، دارای ۲ شهر سرخس و مزداوند و ۶۸ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار است که ۵۵ درصد جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha