بیم و امید کشاورزی مازندران با افزایش توأمان بارندگی و گرما در پاییز

ساری- ایرنا - طبق گزارش هواشناسی مازندران ،میانگین بارش و دمای هوای سه ماهه فصل پاییز سال زراعی جاری استان به ترتیب ۶۳ و یک ونیم درجه نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، بر اساس گزارش هواشناسی مازندران از مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور میانگین بارش سه ماهه فصل پاییز سال زراعی جاری استان مازندران حدود ۲۲۱ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۳۵ میلیمتر بوده، ۶۳ درصد رشد داشته است.

بنابراین گزارش میانگین بارش پاییزی امسال نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۲۲۱ میلیمتر بوده نیز تغییر نکرده است.

دوره آماری به میانگین چندین ساله گفته می شود که معمولا برای داده های مختلف هواشناسی در مازندران بین ۱۰ تا ۴۰ سال متغییر است.

داده های هواشناسی مازندران نشان می دهد که میانگین بارش آذر ماه سال جاری ۵۹.۵ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که حدود ۷۰ میلیمتر بوده، حدود ۱۴ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۳۸ میلیمتر بوده، ۵۵ درصد افزایش داشته است.

طبق آمار میانگین بارش آبان سال ۱۴۰۲ استان مازندران ۶۷ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۸۲ میلی متر بوده، حدود ۱۹درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۵۱ میلی متر بوده، ۴.۳۱ درصد افزایش داشته است.

همچنین به استناد آمار در مهر ماه امسال به عنوان نخستین ماه سال آبی جاری میانگین بارش ۹۶ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۷۰ میلی متر بوده، حدود ۳۷ درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۴۸ میلی متر بوده، ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

بیم و امید کشاورزی با افزایش توأمان بارندگی و گرما در پاییز مازندران

از آن جایی که بارندگی بموقع مبنای کشت و کار محصولات پاییزه به خصوص در زمین های دیمزاری استان مازندران است، طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی در حال حاضر به دلیل بارندگی های سه ماهه پاییزی وضعیت کشت و سبز شدن محصولات کلزا، گندم، علوفه و جو مطلوب و رضایتبخش است.

کلزا، گندم، جو و علوفه به عنوان مهم ترین محصولات کشاورزی پاییزه استان مازندران است، طبق برنامه پیش بینی شده امسال ۱۵هزار هکتار کلزاکاری، حدود ۶۰ هزار هکتار گندم و حدود ۸۰هزار هکتار نیز زیر کشت انواع علوفه از جمله جو، گیاهان علوفه ای، صیفی و سبزیجات رفته است.

مازندران استانی با محور تولیدی کشاورزی است که تقریبا کشت تمامی محصولات آن به بارندگی و ذخیره سازی آب بستگی دارد. طبق آمارهای رسمی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی مازندران حدود ۵۰۰ هزار نفر است و هرگونه تغییر در بارندگی به صورت مستقیم بر زندگی و معیشت آنان و در نهایت بر امنیت غذایی کشور که مازندران نقش حدود ۱۲ درصدی در تولید ارزش افزوده آن دارد، اثرگذاری خواهد کرد.

بیم و امید کشاورزی با افزایش توأمان بارندگی و گرما در پاییز مازندران

افزایش۱.۵درجه ای دمای هوای پاییزی مازندران

رییس مرکز تحقیقات هواشناسی مازندران میانگین دمای هوای سه ماهه سال زراعی جاری استان مازندران منتهی به آذر ماه را حدود ۱۲.۵ درجه سلسیوس اعلام کرد و گفت: این دما نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلند مدت که ۹.۴۱ درجه سلسیوس بوده، ۳.۵ درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۱ درجه سلسیوس بوده، ۱.۵درجه سلسیوس افزایش داشته است.

محمدعلی ملکی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میانگین دمای هوای آذر ماه امسال حدود ۸.۵ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلند مدت که ۴.۴ درجه سلسیوس بوده، ۴.۱درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که هفت درجه سلسیوس بوده، ۱.۵ درجه سلسیوس افزایش داشته است.

وی به پیش بینی فصلی بارش و دما طی سه ماه آینده در استان مازندران اشاره کرد و گفت: مطابق جدول، میانگین بارش از نیمه دوم دی تا نیمه اسفند در محدوده ، از نیمه اسفند امسال تا نیمه فروردین سال آینده در محدوده نرمال و با احتمال ۳۵ تا ۶۵ درصد بیش از نرمال پیش بینی می شود.

ملکی ادامه داد: تغییرات دمای هوای استان مازندران نیز طبق جدول، میانگین دما از نیمه دی تا نیمه فروردین۱۴۰۳به بیش از نرمال یعنی ۲درجه و از نیمه اسفند تا نیمه فروردین سال آینده بیش از نرمال یعنی تا یک درجه پیش بینی می شود.

بیم و امید کشاورزی با افزایش توأمان بارندگی و گرما در پاییز مازندران

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha