کشاورزان آذربایجان‌غربی آفت برگ‌خوار پاییز را در مزارع پایش کنند

ارومیه- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: کشاورزان وجود آفت کرم برگ خوار پاییز را با توجه به قدرت تخریب بالای این آفت در مزارع خود پایش کنند.

ژاله صادقی نسب روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بهره‌برداران، تولیدکنندگان و دست‌اندرکاران بخش کشاورزی نباید کرم برگ‌خوار پاییزه را دست کم بگیرند چون این آفت که پیشتر در لیست آفات قرنطینه‌ای قرار داشت، به تازگی وارد کشور شده است.

وی اضافه کرد: این آفت قدرت تخریبی بالایی دارد و به گروه وسیعی از محصولات کشاورزی از قبیل ذرت، گندم، چغندرقند، گوجه فرنگی، کلزا، بادمجان، خیار و سایر محصولات حمله می‌کند.

این کارشناس افزود: کرم برگ‌خوار پاییزه رفتار تهاجمی، قدرت پروازی و تولیدمثلی بالا و دامنه میزبانی گسترده ای دارد که در صورت ورود به مناطق مختلف سریع می‌تواند استقرار یابد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه اقدامات قرنطینه‌ای برای کنترل این آفت انجام می شود، گفت: در گیاه ذرت، برگ، جوانه انتهایی و بلال مورد حمله این آفت قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه اقدامات قرنطینه‌ای مناسب برای جلوگیری از ورود و استقرار در مزارع استان اتخاذ شده است ادامه داد: لازم است همه محصولات گیاهی میزبان آفت قبل از ورود به استان به دقت مورد بازرسی لازم قرار گیرند.

صادقی نسب اظهار کرد: در حال حاضر اقداماتی نظیر آموزش کشاورزان و کارشناسان، پایش مستمر مزارع و جلوگیری از ورود محموله‌های زراعی مشکوک به استان در حال انجام است.

وی افزود: برای کنترل و مهار این آفت لازم است هر ساله مناطق کاشت گیاهان میزبان از نظر آثار تغذیه، وجود لارو و دسته‌های تخم آفت مورد بررسی قرار گیرد.

این کارشناس در مورد روش‌های مبارزه با این آفت گفت: برای مهار این آفت علاوه بر مبارزه شیمیایی با روش های زراعی مانند انجام شخم عمیق، یخ آب زمستانه، برداشت زود هنگام، تناوب، امحای بقایای گیاهی، چاپر کردن نیز می‌توان با این آفت مبارزه کرد.

به گزارش ایرنا به منظور برداشت و خرد کردن ذرت علوفه ای در مزارع و هدایت آن به داخل تریلر یا کامیون از ماشین های برداشت ذرت علوفه ای یا چاپر می توان استفاده کرد.

آذربایجان غربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت محصولات کشاورزی است که سالانه ۶.۲ میلیون انواع تولیدات این مزارع روانه بازار مصرف می شود.

۲۴۰ هزار بهره بردار در این استان مشغول کار و تلاش در بخش کشاورزی هستند که عمده ترین محصولات تولیدی شامل سیب درختی، چغندر قند، گندم، انگور، عسل وانواع گوشت قرمز و سفید در کنار سایر محصولات زراعی و باغی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha