منصور الوند فر روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: بیش از یکهزار کیلومتر راه عشایری در این شهرستان وجود دارد که ۹۰ درصد از این راهها در اثر بارندگی های پاییز امسال تخریب شده و نیاز به بازگشایی داشت.
وی با بیان اینکه تاکنون ۸۰۰ کیلومتر از جاده های عشایری این شهرستان بازگشایی شده است ،ابراز کرد: بازگشایی جاده های عشایری این شهرستان هم اکنون در مناطق مختلف از جمله بابا کان و هلیگان در دست اجراست.
الوند فر تصریح کرد: برای ترمیم و بازگشایی جادههای عشایری گچساران براساس برآوردهای انجام شده سالانه بیش از ۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی اظهار کرد: راههای عشایری این شهرستان در مناطق دریلا، باباکلان، آبگندی، چهار تنگ، هلیگان، کوه گود گل، خشاب، کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی، دیم کوه شوش،هزیم و میانه و پیچاب واقع شده است.
الوند فر با بیان اینکه سالانه در فصل بارندگی بیش از ۹۰درصد از جاده های عشایری این شهرستان مسدود می شوند، افزود: ۲ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۲ هزار نفر در مناطق عشایری این شهرستان از جمله دریلا، باباکلان، هلیگان کمر زرد، تنگ دالین، گچ عوض، گچ ترابعلی و سدخاکی ..سکونت می یابند.
توزیع ۷۰ هزار لیتر نفت سفید بین عشایر گچساران
رئیس اداره امور عشایر گچساران گفت: ۷۰ هزار لیتر نفت سفید با هدف جلوگیری از قطع درختان و حفظ جنگل ها امسال بین جامعه عشایر شهرستان گچساران توزیع شده است.
الوند فر ابراز کرد: به عشایر شهرستان گچساران اطمینان می دهیم که مشکلی در زمینه تامین و توزیع سوخت زمستانی نخواهیم داشت.
وی تصریح کرد: ۳۰۰ سیلندر گاز هم در مناطق عشایری این شهرستان به منظور تامین سوخت مورد نیاز برای پخت و پز خانوارها توزیع شد.
الوفر فر اظهار کرد: با هماهنگی انجام شده با عاملان توزیع سوخت و گاز مایع ،هیچ گونه محدودیتی در زمینه سوخت رسانی به مناطق عشایری شهرستان وجود ندارد.
عشایر شهرستان گچساران سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز، ۶ هزار و ۴۸۰ تن انواع فرآوردههای لبنی، ۱۵۰ تن پشم و ۲۵ تن گوشت سفید تولید میکنند.
عشایر گچساران شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی، ترک های قشقایی و دره شوری هستند که پاییز، زمستان و بخشی از فصل بهار را در مناطقی مانند دریلا، آبگندی و کلاغ نشین روزگار می گذرانند.
مناطق ییلاقی عشایر گچساران شامل سمیرم، سپیدان و مناطق سردسیری شهرستان بویراحمد است.
نظر شما