راه‌اندازی سامانه پیش‌بینی و هشدار آلودگی هوا برای ۱۰ کلان‌شهر

تهران- ایرنا- رئیس سازمان هواشناسی کشور از راه‌اندازی سامانه پیش‌بینی و هشدار آلودگی هوا برای ۱۰ کلان‌شهر خبر داد که غلظت پنج آلاینده‌ هوا از جمله ذرات معلق و مونوکسید کربن را در این شهرها پیش‌بینی می‌کند.

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «سحر تاجبخش مسلمان» درباره مساله آلودگی‌هوا گفت: طبق دستورالعمل قانون هوای پاک، تکالیفی درباره آلودگی‌ هوا بر عهده سازمان هواشناسی قرار دارد، از جمله اینکه سازمان هواشناسی ۹۶ ساعت معادل چهار روز قبل، باید شرایط پایدار را در شهرهایی که دچار آلودگی‌هوا هستند، به وزارت بهداشت اعلام کند تا این وزارتخانه کمیته اضطرار را تشکیل دهد و تصمیمات مرتبط با تعطیلی‌ها و ... در این کمیته اتخاذ شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان‌داشت: در این راستا فعالیت‌هایی در سازمان هواشناسی انجام شده است، از جمله اینکه با کمک پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، مدلی راه اندازی شده که میزان غلظت آلاینده‌های جوی را نشان‌می‌دهد و به‌عنوان «سامانه پیش‌بینی و هشدار آلودگی برای ۱۰ کلان‌شهر» نامگذاری شده‌است.

سیاهه انتشار مرتبط با منابع آلاینده مربوط به سال ۹۶ است

تاجبخش تاکید کرد: برای دریافت داده‌های دقیق‌تر از این مدل هواشناسی، باید اطلاعات مربوط به سیاهه انتشار که مرتبط با منابع آلاینده در شهرهای با تراکم بالای جمعیتی مثل تهران، تبریز، اصفهان، مشهد، کرج، اهواز، اراک، شیراز، قم و کرمانشاه است، از سازمان حفاظت محیط زیست اخذ شود.

وی ادامه‌داد: این اطلاعات باید به‌روز باشد، در حالی که اطلاعات کنونی ما مربوط به سال ۹۶ است و به طور قطع در این چند سال منابع متحرک و ثابت آلودگی‌هوا تغییر یافته‌اند و باید اطلاعات آن‌ها به‌روز رسانی شود تا خروجی‌های دقیق‌تری از میزان غلظت آلاینده‌های جوی داشته‌باشیم.

رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه این سامانه کاملاً بومی و تحت وب در مرکز پیش‌بینی سازمان هواشناسی فعال است، گفت: این سامانه در فاز نخست، غلظت آلاینده‌های مونوکسید کربن (CO)، اکسیدهای نیتروژن (NOx)، هیدروکربن‌های آلی فرار (VOCs)، اکسیدهای گوگرد (SOx) و ذرات معلق (PM) را پیش‌بینی می‌کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره تداوم شرایط آلودگی‌ها با بیان اینکه الگوهای جوی شرایط پایدار را تا اوایل دی ماه نشان می‌دهند، افزود: به‌طور معمول در این بازه‌های زمانی مشکلات آلودگی‌هوا در شهرهایی مثل تهران وجود دارد و امسال هم این وضعیت برقرار است.

وی اضافه‌کرد: شرایط آلاینده‌های گازی جو در کلان‌شهرها در همین بازه رخ داده و همچنان ادامه خواهد یافت، اما اگر این بازه رد شود و این شرایط جوی از کشور عبور کند، الگوهای جوی تغییر جدی پیدا می‌کند که ممکن است با بارش همراه باشد یا نباشد.

بارندگی کمتر از نرمال و افزایش دما در ماه‌های آبان و آذر

رئیس سازمان هواشناسی درباره بارش‌ها نیز توضیح‌داد: در مهرماه بارندگی بیشتر از نرمال، اما در ماه‌های آبان و آذر بارش‌ها کمتر از نرمال بود.

وی افزود: همچنین دمای هوا هم افزایش یافت که این موضوع تبخیر و تعرق ذخیره آبی را افزایش می‌دهد، بنابراین شرایط منابع آبی در بسیاری از شهرها پایدار نخواهد بود.

تابستان کم‌آبی خواهیم داشت

تاجبخش گفت: اگر همچنان این وضعیت ادامه یابد و در زمستان هم ذخایر برف کافی نداشته باشیم، به طور قطع در تابستان سال آینده با مشکل جدی آب مواجه خواهیم شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha