دکتر سیف الله یوسفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: همانند سال های گذشته، امسال نیز طرح پیشگیری از پوسیدگی دندان با نام وارنیش فلوراید در مدارس ابتدایی سراسر استان انجام شد.
وی با اشاره به اینکه وضعیت سلامت دهان و دندان در بین دانش آموزان استان به هیچ عنوان مناسب نیست، تصریح کرد: وارنیش فلوراید طرح بی خطر، بدون درد و بدون نیاز به بی حسی است که به صورت موضعی انجام و باعث کاهش پوسیدگی دندان، افزایش استحکام و مقاومت آن می شود.
یوسفی با اشاره به اینکه هر دانش آموز به طور میانگین ۱.۸ تا ۲ دندان پوسیده دارد، خاطرنشان کرد: به علت افزایش پوسیدگی دندان در مدارس استان، علاوه بر تبلیغ استفاده از مسواک و نخ دندان، وارنیش را در ۲ نوبت ۱۵ مهر و ۱۵ فروردین در مدارس استفاده می کنیم.
رییس گروه واحد سلامت دهان و دندان قزوین علت افزایش پوسیدگی دندان در گروه های سنی زیر ۱۲ سال را کم توجهی خانواده ها به موضوع سلامت دهان و دندان فرزندان و استفاده از میان وعده های نامناسب دانست و افزود: تقویت آموزش مرکز بهداشت در مدارس و استفاده از میوه و سبزیجات به جای خوراکی های شیرین، کیفیت سلامت دهان و دندان را افزایش می دهد.
وی با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۴۹۴ دندان پوسیده در گروه های سنی زیر ۱۲ سال به طور رایگان درمان می شود، یادآور شد: دانش آموزانی که به هر دلیل تاکنون موفق به دریافت این خدمات نشده اند، با مراجعه به خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت محل سکونت نسبت به دریافت این خدمت بهداشتی (وارنیش فلوراید) اقدام کنند.
رییس گروه واحد سلامت دهان و دندان قزوین، مربیان بهداشت را نماینده این مرکز در مدارس دانست و گفت: مرکز دندانپزشکی دانش آموزی شهید سیاهکلی مرادی در آموزش و پرورش آماده خدمات رسانی رایگان به دانش آموزان ابتدایی بوده و در شهرهای زیر ۲۰ هزار جمعیت نیز تمامی خدمات ارایه شده به خانم های باردار، شیرده و کودکان زیر ۱۴ سال به صورت رایگان است.
نظر شما