رحیم دانشور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اجرای سیاستهای الگوی کشت و رعایت تناوب زراعی توسط کشاورزان سبب شد تا مدیریت جهاد کشاورزی علاوه بر ترویج توسعه کشت دانههای روغنی با تامین بذر مناسب، فرصت کشت این سطح از کلزا را در شهرستان فراهم آورد.
وی افزود: کشت کلزا در کلاله با دارا بودن اقلیم مناسب، میانگین بارش و بافت خاک مناسب از صرفه اقتصادی بالایی نسبت به سایر محصولات پاییزه برخوردار است و این شهرستان با رشد ۳۰۰ درصدی نسبت به سال گذشته، رتبه اول کشت این محصول را سال زراعی ۱۴۰۳_ ۱۴۰۲ در کشور به دست آورد.
مدیر جهاد کشاورزی کلاله با تاکید بر اینکه همچنان ترویج محصول اقتصادی کلزا در اولویتهای برنامههای تبیینی جهاد کشاورزی شهرستان قرار دارد، گفت: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از کشاورزان به صورت کشت قراردادی محصول کلزا را در سال زراعی جاری تولید میکنند.
دانشور یکی از دلایل مهم ترغیب کشاورزان به کشت کلزا را قیمت مناسب آن دانست و افزود: هر کیلوگرم کلزا ۳۰۰ هزار ریال از کشاورزان خریداری میشود که ۲ برابر قیمت گندم است.
وی با اشاره به شرایط مطلوب زمینهای کشاورزی به دلیل بارندگیهای خوب پاییزه، پیشبینی کرد: در صورت تداوم بارندگی، در هر هکتار ۲.۲ تن و در صورت شرایط خشکسالی بیش از یک تن محصول از مزارع کلزا کلاله برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی کلاله گفت: امسال ۵۲ هزار هکتار از مزارع شهرستان به کشت گندم، ۱۰ هزار هکتار به کشت کلزا، هزار هکتار به کشت جو و ۷۰۰ هکتار به کشت چغندر قند اختصاص یافت و بقیه محصولات مانند نخود فرنگی، نخود آبگوشتی، باقلا و کتان در سطح حدود چهار هزار تا کشت میشود.
به گزارش ایرنا، کلاله بیش از ۶۸ هزار هکتار زمین باغی و زراعی دارد که امسال در افزون بر ۶۲ هزار هکتار آن کلزا و گندم کشت شده است.
تامین روغن مورد نیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز، تامین علوفه مورد نیاز دام و طیور و تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه از اهداف توسعه کشت دانههای روغنی است.
کشت دانه روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور میشود و ترویج آن در سالهای اخیر تدبیری از سوی مسوولان برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی کشور بوده است.
نظر شما