یازدهمین همایش اسوه‌های صبر و مقاومت کرمانشاه برگزار شد

کرمانشاه - ایرنا - یازدهمین همایش اسوه‌های صبر و مقاومت کرمانشاه امروز یکشنبه با حضور استاندار و جمعی از مسوولان نظامی و خانواده های شهدا و ایثارگران در سرسرای اجتماعات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در ابتدای این مراسم مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کرمانشاه گفت: این مراسم امسال به دلیل تقارن با ولادت حضرت زهرا (س) و ایام شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی چند روز زودتر از موعد مقرر برگزار و به همین علت نیز عنوان جشنواره به همایش تغییر پیدا کرد.

سردار سرتیپ دوم بهروز خوشبخت افزود: در راستای برگزاری روز مادر برای تکریم از مقام مادران، خواهران، دختران و زنان جانباز دفاع مقدس استان، هر ساله در همین ایام جشنواره ای با مضمون اسوه های صبر و مقاومت همزمان در کرمانشاه و دیگر استان های کشور برگزار می‌شود.

وی گفت: امروز در این مراسم از ۱۰۰ خانواده شهید و جانباز تجلیل شد و در طول یازدهمین دوره از برگزاری جشنواره از یک هزار و ۵۰۰ نفر از خانواده شهدا با همکاری دیگر ارگان ها نیز تقدیر به عمل آمد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کرمانشاه با بیان اینکه در این جشنواره ها ۲۰ عنوان کتاب در مورد مادران، زنان، دختران و خواهران شهدا و جانباز منتشر شده است، بیان کرد: امسال نیز یک عنوان کتاب در حوزه زن و دفاع مقدس منتشر خواهد شد.

سردار خوشبخت با یادآوری نقش موثر و مقاوم کرمانشاه در دوران جنگ تحمیلی افزود: بیش از ۲۰۰ هزار رزمنده دفاع مقدس در استان کرمانشاه وجود دارد که این بنیاد برنامه دارد تا تمام خاطرات آنان را ثبت و منتشر کند.

فرهنگ و ایثار و شهادت در جامعه رواج یابد

همچنین استاندار کرمانشاه با تجلیل از بانوانی که در عرصه جانبازی و شهادت از خود رشادت نشان داده اند؛ بر ترویج و تعمیم فرهنگ و ایثار و شهادت در جامعه تاکید کرد.

محمدطیب صحرایی با بیان اینکه اهالی این استان مفتخر به کسب توفیقات زیادی در عرصه های جهادی هستند، ادامه داد: مادران، همسران، دختران و خواهران شهدا و جانبازان با از خود گذشتگی در این عرصه حضور پررنگ داشته اند.

وی افزود: کرمانشاه یکی از استان هایی است که بیشترین تعداد شهدای بانوان، کودکان و نوجوانان را داشته است؛ یک نکته روشن برای همه ما این است که چه از نظر مادی چه معنوی باید قدردان خانواده های شهدا، جانبازان و ایثارگران باشیم و برای آنها تلاش کنیم هرچند این تلاش جایگزین رشادت جانبازان و ایثارگران نخواهد بود.

صحرایی با بیان اینکه جایگاه شهدا و خانواده های آنها با اقدامات ما پُر شدنی نیست اما این کارها وظیفه ماست، بیان کرد: برگزاری چنین برنامه ها و اقداماتی جایگاه شهدا را پر نمی کند اما اینکار وظیفه همه ما است و باید آن را به بهترین شکل انجام دهیم.

استاندار کرمانشاه گفت: در جهان واقعی هر موجود و انسانی که خدا آن را آفریده است روزی به دنیا می آید و روزی نیز از دنیا می‌رود، اما بعضی از انسان ها مانند شهدا هستند که راه را خودشان تعیین می کنند.

صحرایی افزود: نکته مهم زندگی بشری این است که همه انسان ها می دانند همه خواهیم مرد، آنچه که یک مجتهد را از غیر جدا می‌کند چگونگی انتخاب مسیر زندگی است.

استاندار با بیان اینکه دلیل گرامیداشت یاد شهدا این است که بدانیم ما به شهدا نیاز داریم و آنان به ما نیازی ندارند، ادامه داد: ما برای سعادتمند شدن در زندگی به شهدا نیاز داریم و به همین دلیل باید یاد و خاطره این عزیزان را زنده نگه داریم.

صحرایی افزود: اگر جامعه ای بخواهد زنده و پویا بماند و رشد کند باید دائما این تفکر و منش در بطن آن جریان داشته باشد که در صورت حملات مادی و فکری دشمن افرادی برای جهاد و پاسداری از این مرز و بوم وجود داشته باشد.

کرمانشاه ۹ هزار و ۸۰۰ شهید تقدیم میهن کرده است

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در هشت سال دفاع مقدس به صورت مستقیم درگیر جنگ با رژیم بعثی بود.

مردم کرمانشاه ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۵۰ آزاده را بر لوح هشت سال دفاع مقدس ثبت کردند.

همچنین ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال، رتبه اول زنان جانباز ایران و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را داشته است دیگر مواردی است که کرمانشاهیان به آن افتخار می کنند.

بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha