به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید عامریان، یکم فروردین سال ۱۳۳۹ در محله باغزندان شاهرود به دنیا آمد. در هفت سالگی پدرش را از دست داد و سرپرستی او به برادرش سپرده شد.
مقطع ابتدایی را در مدرسه باغزندان گذراند، اما به خاطر کار برادرش، چندسالی به مشهد رفتند و او دوره راهنمایی را در مدرسه فیاضبخش آن شهر پشت سر گذاشت و سپس به شاهرود بازگشت و دوره هنرستان را به پایان رساند.
حسین قنبریان یکی از دوستان نزدیکش از فعالیت در دوران قبل از انقلاب میگوید: با محمدحسین و چند نفر دیگر برای تظاهرات به بسطام رفتیم. وارد مسجد که شدیم، یک روحانی در حال سخنرانی بود. ناگهان نیروهای امنیتی و پلیس مسجد را محاصره کردند، از دست پلیس فرار کردیم و در کوچههای بسطام متواری شدیم. به طرف ما شلیک میکردند، داخل خانهای پناه گرفتیم. یک ساعتی آنجا بودیم، سپس از توی بیابانها به شاهرود رفتیم. پلیسهای زیادی به طرف بسطام میآمدند، همانجا چندین نفر از بچهها شهید شدند.
بعد از پیروزی انقلاب، هر جا که میدید منافقی با مردم صحبت میکند، به مقابله با او برمیخاست و میگفت: «ما باید بساط این افراد را جمع کنیم. وظیفه ما مقابله با آنها است و نباید بترسیم.»
شرکت در فعالیتهای اجتماعی
شهید عامریان فعالیت در پایگاه و مسجدها را دستور کار خود قرار داده بود و در این مکانها تدریس میکرد و در این راه خستگی ناپذیر بود.
پس از صدور دستور تاسیس جهاد سازندگی از سوی امام خمینی(ره) او با هممحلیهای باغزندان به شناسایی محرومان میپرداخت تا بتوانند به آنان کمکی کنند. از کمک به کشاورزان هم غافل نبود و در کار دروی گندم به کمک آنها میرفت.
فعالیت در عرصه تئاتر
شهید عامریان با دوستانش گروه تئاتر تشکیل داده بود و در این عرصه فعالیت داشت و میگفت «مردم باید با تاریخ گذشته خودشان آشنا شوند.»
حسین قنبریان یکی از دوستانش میگوید: در تئاترهایی که بازی میکردیم، او همیشه نقش مبارز را بر عهده میگرفت و از اجرای نقشهایی چون ساواکی پرهیز میکرد.
شروع جنگ تحمیلی
۲۹ دیماه ۱۳۵۹ پس از شروع جنگ تحمیلی از طرف تیپ امام حسین(ع) به عنوان معاون گردان به جبهه اعزام شد و مدت ۱۵ ماه و هشت روز در جبهه خدمت کرد. شهید عامریان در پشت جبهه نیز وقتی به نماز جماعت میرفت، پس از اتمام نماز از نیازهای رزمندگان مثل نیرو و دیگر موارد برای مردم صحبت میکرد.
دیدار و سرکشی از خانواده شهدا و همچنین آموزش نظامی جوانان در روزهای مرخصی از جبهه در دستور کارش بود و میگفت: باید جوانان آموزش ببینند تا اگر خدای نکرده مشکلی پیش آمد بتوانند از عهده آن برآیند.
شهید عامریان یکی از فرماندهان گردان کربلا باتجربه، شایسته و از نظر جنگی مسلط و هم از نظر تقوا و ایمان در رده بالای قرار داشت.
ماموریت گردان کربلا، عبور از منطقه هورالعظیم بود، آنها باید از هویزه عبور میکردند و پس از طی ۱۳ کیلومتر با دشمن درگیر میشدند. دشمن مین زیادی کاشته و نیروهای تازهنفس در منطقه آورده بود.
وی در دفترچه خاطراتش نوشته است:« صبح روز عملیات کل گردان دور هم نشسته بودیم. خمپاره ۱۲۰ کنارمان به زمین نشست. همه منتظر بودیم، عمل کند ولی عمل نکرد. تا خدا نخواهد، هیچ اتفاقی نمیفتد.»
محمد حسین عامریان در اسفند سال ۱۳۶۳ در شرق دجله، در عملیات بدر بر اثر اصابت گلوله به شهادت رسید.
این شهید والامقام در وصیت نامهاش نوشته است: «رمز پیروزی شما بر کافران و منافقان، پیوستگی به اسلام عزیز و یکپارچگی، وحدت و اطاعت از احکام مقدس رهبری است، از اسلام جدا نشوید. مبادا، گرد تفرقه و جدایی و از هم بیگانگی بگردید که رنگ و بوی شما خواهد رفت و در دنیا و آخرت آبرویی برایتان باقی نخواهد گذاشت.»
وی به برادران و خواهران سفارش کرده است: «تقوی، پاکی و اطاعت از مقام رهبری و پیروی ولایت فقیه، حضور قلب در نماز و اقامه اول وقت، جهاد در راه خدا و پاسداری از خون شهدا را فراموش نکنید.»
«دوستان، یاران و همرزمان را به صبر، پایداری و اتکای به خدای منان سفارش میکنم. ای برادران سپاهی که امام به وجودتان مینازد، از وارثان خون پاک یاران رفته و زودتر سفرکرده پاسداری کنید، پاسداری را ادای تکلیف بدانید. ای عزیزان اسلام، دست در دست هم دهید و دریچههای دلهایتان همیشه به روی یکدیگر باز باشد و به یاری خدا به مرزبانی مملکتهای اسلامی و به حمایت از احکام الهی به پا خیزید.»
تاکید بر پاسداری از خون شهدا با پیروی از ولایت
«ای امت اسلام و ای پیروان خط سرخ شهیدان رمز پیروزی شما بر کافران و منافقان پیوستگی به اسلام، یکپارچگی، وحدت و اطاعت از مقام مقدس رهبری است. از اسلام جدا نشوید، امام فرمودند حبل الله اسلام است و به اسلام چنگ بزنید. خدای رحمان ما را به وحدت و همبستگی فرمان داده است. شیطان را بندگی نکنید که دشمن آشکار بنی آدم است. دنیا کالای فریبنده است، این عجوزه عروس هزار داماد است. ای امت اسلام دست از امام امت برندارید، این کلام را تنها من حقیر نمیگویم، قطره قطره خون پاک هزاران شهید این کلام را برای همیشه در صفحه تاریخ نوشته است.»
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
شهرستان شاهرود بیش از یکهزار و ۱۰۰ شهید تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده است.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۳
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۳ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.
نظر شما