دبیر کمیته زنان و خانواده فرمانداری خلخال روز یکشنبه در حاشیه برگزاری این جشنواره به ایرنا گفت: این جشنواره به مناسبت گرامیداشت سالروز ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (ع) روز زن و روز مادر و با تهیه و پخت غذاهای بومی و محلی توسط بانوان خلخال و همراه با استقبال بسیار گرم و پرشور مردم برگزار شد.
زینب کاظمی با بیان اینکه کمتحرکی، تغذیه نادرست و افزایش مصرف غذاهای آماده موجب افزایش وزن و چاقی بخشی از جامعه بهویژه بانوان این شهرستان شده است، اضافه کرد: هدف از برگزاری این جشنواره ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و سنتی در بین خانوادهها، ترغیب مردم به دوری از مصرف غذاهای آماده و همچنین ایجاد نشاط و شادابی در بین مردم است.
به گفته دبیر کمیته بانوان و خانواده فرمانداری خلخال، در این جشنواره انواع غذاهای سنتی و بومی با رویکرد چرخه غذا از مرحله تولید در مزرعه تا سر سفره با هدف ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای بیضرر عرضه شد.
کاظمی بیان کرد: در این جشنواره انواع غذاها، آشها ، شیرینی و کیکهای سنتی در معرض بازدید قرار گرفت.
در مراسم اختتامیه این جشنواره که امروز و در آستانه سالروز ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (ع) برگزار شد با نظر هیات داوران پریسا عزیزی، معصومه قلیپور ،خدیجه رسولزاده، فاطمه یحیوی و فاطمه زعفری به ترتیب عناوین اول تا پنجم این جشنواره را از آن خود کردند.
به گفته دبیر کمیته بانوان و خانواده فرمانداری خلخال، آش رشته ،آش دوغ ، کوفته تبریزی، حلوای سیاه خلخال و کیک سیب دارچینی، کشمش پلو و ششانداز ، همچنین آش اوماج، کیک صبحانه و کدو حلوایی با عدس و گردو آش اوماج قند چورکی از جمله غذاهای محلی ارائه شده در این جشنواره بود.
وی یادآورشد: در این جشنواره علاوه بر نمایش غذاهای سنتی و محلی منطقه ،صنایع دستی هنردست هنرمندان صنایع دستی خلخال نیز با هدف حمایت از کارآفرینان این رشته در معرض دید، نمایش و فروش گذاشته شد.
اجرای موسیقی سنتی، نمایش طنز ،شعر سرود و سخنرانی در خصوص اهمیت تغذیه در سلامتی افراد از جمله برنامههای جنبی این جشنواره بود که در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی خلخال برگزار شد.
نظر شما