به گزارش ایرنا، کهگیلویه وبویراحمدی ها این روزها به ویژه اواخر شب و صبح ها از سوز سرما و یخبندان به خود می لرزند و با وجود پیش بینی های هواشناسی مبنی بر بارش باران و برف تاکنون پدیده غالب جوی به جای بارش ها همین سرمای استخوان سوز است.
شهر یاسوج که در دامنههای زاگرس و قله دنا و در ارتفاع یکهزار و ۸۷۰متری از سطح دریا قرار گرفته و پس از رشت، دومین مرکز استان ایران از نظر بارش برف و باران بوده سرما و یخبندان و خشکی هوای آن برای بسیاری از مردم و بخصوص کودکان و افراد مسن غیرقابل تحمل شده است.
علی نظری از شهروندان کهگیلویه سوز سرمای استخوان سوز این شهرستان را غیرقابل تحمل توصیف می کند و می گوید: سرمای این دیار گرمسیری در این فصل از سال مانند استاهای جنوبی استخوان سوز است.
وی ادامه داد: سرمای استخوان سوز مناطق گرمسیری نیز یک تهدید جدی محسوب می شود که باید نکات ایمنی را به خوبی رعایت کرد.
بی بی گل از مادران کهنسال در منطقه دیشموک شهرستان کهگیلویه هم گفت: سرمای استخوان سوز و یخبندان به ویژه در اواخر شب ظرف چند سال گذشته سابقه نداشته است.
وی با بیان اینکه خشک سرما یا همان سرمای استخوان سوز را شدیدتر و سخت تر طی سالیان متمادی بارها تجربه کرده بودیم گفت: درد اینجاست که آسمان همیشه ابری است اما باران و برفی نداشته باشد و به جایش رطوبت و سرما هست.
سرما روی کسب و کار بازرایان هم تاثیر گذاشته و برخی مغازه ها به دلیل بروز سکسب وکار بازاریان کهگیلویه وبویراحمد در سرمای خشک و سوزناک زمستانی این روزها نیز به سختی انجام می شود.
حسن روزبهان ازبازاریان یاسوج که در سرمای سوزناک زمستان این شهر مشغول کسب روزی برای خانواده خود است از شمار کم مراجعه کنندگان گله مند است و معتقده این خشکه سرما در فصل زمستان بی مانند است.
همیشه در این ایام از سال مردم استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه یاسوج بارش برف زیاد سالهای قبلتر در کنار محفل گرم خانواده داغ بود. ولی در این زمستان تنها سرمای استخوان سوز آن را باید تحمل کنند.
شهر یاسوج که با میانگین بلندمدت ۷۹۷ میلیمتر پرباران ترین شهر کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود امسال خشک ترین پاییز ۱۳ سال اخیر را پشت سر گذاشته است.
پاییز امسال در یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد تنها ۱۰۷ میلیمتر بارش باران ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال های اخیر کمترین میزان بارندگی در این شهر ثبت شده است.
کاهش چشمگیر بارندگی های امسال
رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بررسی آمار نشان می دهد یاسوج مرکز استان امسال خشک ترین و کم باران ترین پاییز سال ۱۳۹۰ تاکنون را تجربه کرده است.
ولی بهره مند افزود: از ابتدای سال آبی جاری (مهر) ماه تا پایان آذرماه۱۰۳ میلی متر باران در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد باریده این در حالی است که مدت مشابه پارسال ۲۶۴ میلی متر باران در این شهر ثبت شده بود.
شدت سرما و یخبندان در کهگیلویه و بویراحمد افزایش می یابد
وی تصریح کرد: شدت سرما و یخبندان در مناطق مختلف استان طی این روزها افزایش می یاید.
ولی بهره مند افزود: حداقل دمای شهرهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد بین ۲ تا ۶ درجه سانتیگراد کاهش می یابد.
وی افزود: در این مدت یخبندان به ویژه در مناطق سردسیری و جادههای کوهستانی، پدیده مه گرفتگی و کاهش دید افقی و لغزندگی سطح جادهها دور از انتظار نیست.
بهره مند با اشاره به اینکه میانگین بلندمدت بارندگی های استان تا به این وقت از سال آبی ۲۰۴ میلیمتر است ،تاکید کرد: بارندگی های امسال کمتر از میانگین بلند مدت است.
رییس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با یادآوری اینکه سال آبی گذشته تا پایان آذرماه ۱۸۷ میلیمتر باران در استان ثبت شده بود، تصریح کرد: میانگین بارندگی های امسال نسبت به مدت مشابه ۵۳ میلیمتر کاهش یافته است.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.
براساس آمار آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد حجم آب تجدید پذیر استان ۹هزار و ۲۲۳ میلیون متر مکعب است که این سرزمین جزو مناطق پرباران کشور محسوب می شود به طوری که ۱۰ درصد از میزان منابع آب کشور را در اختیار دارد
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان با یک درصد مساحت کشور یکی از کوچکترین استانهای کشور است.
نظر شما